torstai 13. tammikuuta 2011

Tavoitteita

Tämän viikon aikana on tullut mietittyä tarkemmin tämän projektin (ja blogin) tarkoitusta ja nyt se sitten pitäisi saada selviksi sanoiksi tännekin asti, niin voisi aina tavoitetta vähän vilkuilla sillä silmällä, että ollaankos sitä oikeaan suuntaan menossa :D

Monilla on keväällä tavoitteena laihtua ja saada "talvikilot" pois kropasta. Sama ilmiö on huomattavissa syksyllä kun kesäloma ja mahdolliset terassilla istuskelut alkavat näkyä vyötäröllä. No mun kilot nyt ei oo kai tulleet kummastakaan vaan ehkäpä siitä kaikista yleisimmästä syystä eli parisuhteesta, avioliitosta ja lapsesta. Siitä ettei tarvitse enää joka päivä miettiä miltä näyttää, että saisi jonkun huomion. Nyt sitten ollaan siinä onnellisessa tilanteessa, että mulla on mies joka rakastaa mua sellaisena kuin olen ja lapsi myöskin. Itse vain kun katsoo peiliin niin ei olekaan niin hyvä fiilis...

Teatteriin menossa v.2002
"Aikuisena" vuonna 2002 taisin alimmillani painaa 65kg ja silloinkin olin mielestäni tosi läski, no nyt kun paino on tosiaankin käynyt lähellä sitä 90kg niin voimpa todeta olleeni silloin aika normaalipainoinen, mutta eihän mulla mitään lihaksia ole silloin ollut. Sen aikainen ruokavaliokin oli tosi terveellinen... kahvia, tupakkaa ja työpäivinä sitten jopa jotain oikeaa ruokaa. Paljon biletystä, valvomista ja niin edelleen, no kyllähän kaikki nää nuoruusvuodet tietää...

Ratsastuskisoissa v.2005
Vuonna 2005 voisi jo kivasti sanoa perseen hieman levinneen. Painokin alkoi jo 8:lla. Pahimmillaan taisi olla jopa 85kg. Siitä se on sitten viimeiset vuodet heitellyt 75kg-85kg:n välillä kunnes raskauden jälkeen helmikuussa 2010 päästiin niinkin loistavaan lukemaan kuin 88,8kg! Ja tälläinen painohan merkitsee tälläiselle 163 senttiselle tattiaiselle BMI 33,1 eli merkittävää ylipainoa.
Kiloklubin ja runsaan liikunnan avulla sain painoa tiputettua tosiaan sen 19,5kg helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Ja mitä sitten tämmöinen ääliö menee tekemään? No tietenkin mitätöi melkein totaalisesti kaikki työnsä tulokset ja antaa itsensä repsahtaa uudelleen. Ei tullut hehkeitä kuvia rantalomalta ei!

Kanarialla joulukuussa 2010

Tämä projekti ei ole myöskään pelkästään mun vaan tähän osallistuu koko meidän perhe, sillä kauniisti jos sanoo niin en minä meidän perheessä ole ainoa jolle näin on käynyt. En myöskään halua antaa huonoa esimerkkiä lapselleni, jolla on kyllä niin loistavat "lihomisgeenit" kuin olla voi, valitettavasti.

Joten miksi tämmöinen projekti on nyt siis menossa:
- Haluan itselleni paremman kunnon jaksaakseni paremmin fyysisesti (ja psyykkisesti) niin kotona kuin töissä.
- Haluan antaa hyvän esimerkin ja kasvatuksen lapselleni.
- Haluan katsoa itseäni peilistä häpeämättä ja nähdä saman myös mieheni silmistä.
- En halua päätyä vanhana ja raihnaisena 120kg mummona TK:n vuodeosastolle makaamaan sänkyyn kun hoitsut eikä nosturi jaksa mua nostaa itseni liikuttamisesta puhumattakaan.

Tämä kaikki vaatii kuntoilua, itsekuria, järkevää syömistä, armoa, rakkautta ja tahtoa. Ei muuta :) ihan helppoahan tää on eiks vaan?
Tavoitteena olisi vuoden 2011 aikana päätyä painoon 58kg-62kg, jaksaa juosta x määrä kilometrejä yhteen putkeen (tätä en vielä oikein pysty määrittelemään, mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin) ja punttis-puolellakin ihan selkeitä tavoitteita olisi tulossa, mutta niistäkin sitten myöhemmin lisää kunhan projekti pääsee kunnolla käyntiin!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä! On todella tärkeä rakastaa ja pitää omasta kehostaan ja todella tärkeää antaalapselle hyvä pohja elämälle ja ruokailutottumukset!
  Iso peukkU!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Lissu tsemppauksesta ja siitä että olet käynyt lukemassa <3

  VastaaPoista
 3. sulla on kiva blogi :) tsemppiä painonpudotukseen, mulla sama menossa, tammikuusta lähtien olen saanut -10.5kg pois, tästä on hyvä jatkaa :) jos olis rantakunnossa sit viimeistään kesällä 2012 ;)
  nähdään kuntoriihessä ja hikoillaan läskit pois! :)

  VastaaPoista
 4. Sulla onkin Heli menny tosi hyvin ja ilmeisesti oot nauttiakin saanut eli ei oo ollut elämä pelkkää kituuttamista :)
  Riihessähän myö nähhään ja läski vaan palaa ;D Onneksi meillä on niin ihana kotisali, minne on aina niin kiva mennä (ja jos mennessä sattuu jostain syystä olemaan huono fiilis niin takas tullessa ei varmalla ole!!!)

  Mulla tuo lopputalven sairastelu on hillinnyt vähän tahtia + kuntosalitreeni kun kovasti yritän niitä lihaksia tässä laihduttamisen ohessa saada.

  Hyvä Me kuitenkin!

  VastaaPoista

Kiitos :)