lauantai 29. tammikuuta 2011

Viikkoyhteenveto vko4

Tämä viikko alkoi ihanan lupaavasti ja loppui.... no kuin kananlento :( Entero-rokon vuoksi musta ei ole ollut liikkumaan (hyvä kun pystyssä pysyi torstaina ja perjantaina, tänään sentään pääsi kotoa ulos...) ja kipeänä en myöskään välitä siitä mitä syön tai no välitän, sillä syön juuri sitä mitä sattuu huvittamaan! Vaa'assahan tuo näkyy sitten ensi perjantaina, mutta se on sen ajan murhe se.

Mies on pitänyt pääasiassa huolta meidän ruokataloudestamme tällä viikolla ja onkin ollut ihanaa syödä jonkun toisen tekemää ruokaa, varsinkin kun hän on jo alistunut siihen, että kyllä, kyllä niitä kasviksia on tungettava aivan joka ruokaan ;) ja salaattia on meillä joka päivä. Salaattirintamalla mun uusin suosikki on ollut Baby Pinaatti, jota saa hillittömän pussin vajaalla 2eurolla. Ainoa vaan kun mietin, että mitenkäs tuon pinaatin useasti syömisen kanssa nyt sitten onkaan...? No tuskimpa siitä nyt kauheasti vaaraa on kun ei siinä salaatissa nyt pelkästään tuota pinaattia ole :)

Vuonankaali, kasvikset.fi

"Pinaatti sisältää oksaalihappoa, joka sitoo kalsiumia. Pinaattiin kertyy helposti myös nitraatteja, joten sitä ei pidä syöttää pienille, alle vuoden ikäisille lapsille. Pinaatin nitraattipitoisuuteen vaikuttaa viljelyolosuhteet, joten pitoisuudet voivat olla hyvinkin erilaiset. Monissa, etenkin Keski-Eurooppalaisissa ruokaohjeissa, käytetään paljonkin raakaa pinaattia salaateissa. Kyseinen pinaatti on salaatinomainen lehtipinaatti, joka on maultaan huomattavasti miedompaa kuin meillä myynnissä oleva Uuden-Seelannin pinaatti. Jos pinaattia ei syö päivittäin ja suuria määriä, voi tätä meilläkin myynnissä olevaa pinaattia syödä raakana mm. salaateissa. Salaattia valmistettaessa on kuitenkin syytä ottaa huomioon sen voimakas maku." (kasvikset.fi)

Toinen mun suursuosikki salaatin sekaan on Vuonankaali, joka on aivan tolkuttoman hyvää. Harmi vain, että se on mielestäni aika kallista. Citymarketista sitä kyllä välillä ainakin saa suht edulliseen hintaan.

Vuonankaali, Kasvikset.fi, Kuvaaja: Sanna Peurakoski
"VUONANKAALI (Valerianella locusta)
Vuonankaali on ikivanha salaattilaji, jota viljeltiin jo antiikin Roomassa. Nimestään huolimatta vuonankaali kuuluu salaattikasveihin. Sen lehdet on pienehköt ja lusikkamaiset. Vuonankaali ei muodosta kerää vaan pieniä lehtiruusukkeita. Vuonankaalin maku on mieto ja pähkinämäinen.
Vuonankaali käy tuoresalaatiksi sellaisenaan tai muihin salaattilajeihin sekoitettuna. Siitä saa myös kauniita ja hyvänmakuisia koristeita ruokiin.
Vuonankaalia säilytetään kylmässä +2 - +5 asteessa, muovipussin sisällä. Se on käytettävä mahdollisimman pian, koska se ei kestä pitkiä säilytysaikoja." (kasvikset.fi)

Ja kun nyt salaateista innostuttiin, niin esittelen vielä yhden uuden salaatin nimittäin Järvikylän Salanovan, joka on ihastuttava uutuus! (Ai minäkö salaattifriikki ja rucola on jo ihan vanha juttu, tosin hyvää sekin ;D ) Mun pitäis varmaan tehdä joku salaattipostaus, mut siitä tulis varmaan niin pitkä ettei sitä kukaan jaksais ees lukea....


"Punainen Salanova
Upea ruusukemainen salaatti. Paljon pieniä lehtiä ja upea punainen väri. Yhdessä lehdessä toistuvat kaksi väriä, vihreä ja punainen. Ihana tuore ja raikas maku." (www.jarvikyla.fi)

Viikon liikunnat sujui hyvin niinä kahtena päivänä kun ylipäätään pystyi liikkumaan.
Ma: Body Pump + venyttelyt
Ke: Dance + venyttelyt

Kuntoliikkuja Toteutunut
Liikunnalla kulutettu energia 968 kcal
Liikuntapäiviä viikossa 2 pvä
Liikuntaminuutteja viikossa 165 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)