keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Yökkökyökköilyä ja salitreeniä

Yökkökyökköilyt jatkuvat vielä yhden yön. Kohtuullisen hyvin sain päivällä nukuttua ja siksipä treenikin varmaan kulki salilla niin mukavasti! Oli kyllä hauskaa olla salilla koko perhe yhtäaikaa :) Pikkuneiti touhuili omiaan lapsiparkissa, mies tutusteli uuteen saliin ja mie treenasin täpöllä <3 Treenin jälkeen kerkesi vielä kotona pikaiseen käydä suihkussa ja sitten pitikin jo suunnata kohti työpaikkaa.

Syöminen on edelleen hakusessa, mikä aiheuttaa mielitekoja :P ja asiassahan ei helpota yhtään se, että yöllä täällä tehdään mm. ruokaa. Ja myönnän, minä kaavin sen vaniljavaahdon lopun sieltä kulhosta vaikka ei olisi pitänyt... jälkkäriä piti siis tänä yönä tehdä. Onneksi vaniljavaahdossa oli "vaan" 9% rasvaa ja vielä enemmän onneksi, että jälkkäri sattuu olemaan riisifruttia sillä mä inhoan sitä! Muuten varmaan olisi sitten tullut syötyä sitä jälkkäriäkin.

Tutkailin netistä hieman noita vuorotyöläsen syömisrytmijuttuja ja niitä pitääkin nyt rueta sit noudattamaan. Keventäjistä löysin pari juttua: Epäsäännöllisen työn haasteet ja Yövuorolaisen ateriarytmi

Tuolta jälkimmäisestä löytyi tämmöinen:

Klo 14 ”Aamupala”
Klo 17–18 Päivällinen
Klo 20 Välipala
Klo 23–24 ”Illallinen”
Klo 03-04 Yöpala
Klo 06-07 Aamupala

Eilen noista jäi uupumaan oikeastaan tuo viimeinen aamupala ja sen kyllä nukkuessa huomasi. Pitää tänään olla viisaampi ja todellakin syödä sitä puuroa ennen kuin lähtee kotia kohti.
Tänään sit onkin mennyt vielä enemmän honkia. n.15.00 söin kunnon ruuan ja sen lisäksi on sit tullut syötyä mm. appelsiini, palautusjuomaa, 2 pientä leipää margariinilla, lautasellinen salaattia eli ihan liian vähän, mutta kun ei vaan maistuisi ruoka vaan herkut, aaaarrrggghhh!!!

Terveyskirjastostakin löytyi varsin kattava artikkeli vuorotyöntekijän ateriarytmistä ja ruokavaliosta. Siellä oli myös aika näppärän näköinen kaavio ruoka-ajoista, joka pitää kyllä tänne kopsata jahka pääsee kotikoneelle.Dieettitytön hurjat seikkailut sain luettua tänään loppuun ja olipa kyllä pitkästä aikaa hyvä kirja! Seuraavaksi pitääkin vähän rueta verryttelemään englantia ja rueta lukemaan hänen nykyistä blogiaan läpi, sillä mua kiinnostaa kovasti mitä hänelle nyt nykyään kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)