keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kaikenlaista sähinää, super-postaus :)

On ollut vauhdikkaat pari päivää! Eilen oli oikein super-into päällä ja kotonakin kerettiin ennen töihin menoa siivota, pestä pyykkiä, hoitaa tiskejä, imuroida, luututa ja käydä kaupassa. Töissäkin olin super-tehokas (hyvä minä!) ja työkaverin kanssa käytettiin taas kaikki halukkaat ulkoilemassa. Ennen ruokaa otettiin vielä kevyt tuolijumppa. Jumpan tarkoitus ei nyt ehkä ollut hirveä rehkiminen vaan se, että sai asukkaita vähän kokoontumaan yhteen. Suomalainen perusluonne kun saa useat vanhukset palvelutaloissa käpertymään omaan itseensä ja siihen pieneen huoneeseen ja valitettavan usein sinne sänkyyn makaamaan :( on aina työn ja tuskan takana saada heitä tekemään yhtään mitään muuta kuin tulemaan syömään ja lääkkeille (kun se nyt on vähän pakko...) vaikka toimintakykyä olisi vielä vaikka kuinka!
Talvipäivän tuolijumppa
Kuvitellaan, että lähdetään pikkupakkaseen vähän reippailemaan. Lähdetään kävelemään ulko-ovelle (nostellaan jalkoja). 
Ovella huomataankin, että ompas satanut lunta ja pitääpä tehdä lumihommia ennen kuin pihasta pääsee pois. Ensin harjataan rappuset (käsillä kuvitteellisesti harjataan). Aura-autokin on käynyt ja jättänyt pihalle hirmuisen lumikasan. ("Kolataan" se pois.) 
Nyt päästään jatkamaan matkaa ja kävellään mäen päälle (nostellaan jalkoja). Sieltä alkaa hiihtolatu, pistetään monot jalkaan (kumarrutaan pari kertaa) ja sauvat käteen. Lähdetään hiihtämään (voi tehdä eri tyyleillä vuorotellen). 
Hiihtolatu päättyy lammen rantaan. Vaihdetaan siellä luistimet jalkaan (kumarrutaan pari kertaa) ja lähdetään luistelemaan (potkitaan jaloilla). 
Lammen toisella reunalla on lapsia tekemässä lumi-ukkoja :) Mennään auttamaan lapsia. Ensin tehdään pieniä palloja (käsillä pyöritellään) ja sitten isoja (pyöritellään isommin). Lopuksi nostetaan pallot päällekkäin. Suu, silmät, nenä ja napit vielä paikoilleen! Sitten ollaan valmiita :)

Tänäänkin oli sähinä päivä kun juostiin kaupungilla hoitelemassa asioita. Rossossa käytiin syömässä ja ilokseni huomasin, että siellä oli listaan merkitty LC jos annos sisälsi alle 800kcal. Söin sitten Pollo alla Sportivan eli pariloitua broilerin rintafileetä, pestossa paistettuja tuoreita herkkusieniä, peperonataa (=yrteillä maustettu, pitkään haudutettu tomaattinen paprika-sipulihöystö) ja rucolaa. Oli kyllä tosi hyvää ja vaan 550kcal!

Jälkeenpäin tutkin heidän nettisivujaan ja sieltä löytyi kaikkien annosten (listalla olevat) ravintoarvot KlikKlik-täällä! Olis tuon listan saanut varmaan sieltä ravintolastakin jos olis osannut kysyä. Hieman liian kevyt oli tuo mun annos nyt tälle päivälle ja sen kyllä huomasi sitten jumpassa.
Vähän kerkesin myös surffata muiden ravintoloiden nettisivuilla ja ainakin Fransmannista ja Memphisistä löytyi tuollainen samanlainen lista. Amarillon ruuista tiedot oli heidän "kevyt"annoksien kohdalla ihan ruokalistassa. Huviretkenkin nettisivuilta löysin haulla nuo arvot, mutta tiedostot ei auenneet vaan jumittivat ja jumittivat. No empä olisi ko. ravintolaan menossakaan syömään, joten ihan sama.
Näiden ravintoarvojen julkaisemisestahan on ollut nyt juttua mediassa ja musta olisi toisaalta ihan hyvä jos ne saisi ravintolassa kuin ravintolassa. Ei niiden siinä ruokalistassa tarvitsisi lukea (kuka nyt vaikkapa hääpäivä-illallisella haluaisi jotain kaloritietoja lukea???), mutta että ne saisi tarvittaessa. Ainakin mulle nimittäin tuo ravintolassa terveellisen ruuan tilaaminen on aika hakusessa.

1 kommentti:

  1. Aika kiva toi LC-merkintä! Voi alkaa sit ajatella, että jos sitä merkintää ei ole jonkun herkkuruoan perässä, niin miten pitkälle nelinumerosoille luvulle energiamäärä menee? ;)

    Ihanan reipas päivä ollut sulla!! :) Ja voin edelleen vain ihailla, miten teillä kohdellaan vanhuksia <3

    VastaaPoista

Kiitos :)