keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Testissä; Suzanne Martin -Virkistävää venyttelyä- 4x15min

Päädyin kuitenkin yökköilemään flunssasta huolimatta ja hyvä niin.
Yön pimeinä tunteina kävin läpi Virkistävää venyttelyä-kirjan aina vartti kerrallaan. Auttoi muuten hyvin pysymään hereillä! Kirjan lainasin jo muutama viikko sitten kirjastosta.
Kirjassahan on mukana DVD ja no, enpä nyt sitten tiedä mihin tuota kirjaa itsessään tarvitsee? Ehkä kertaukseen? Dvd:n mukaan tein venytykset ja se oli ihan kivasti tehty. Visuaalinen ilme oli hyvin pelkistetty ja neutraali, selostus oli suomeksi mikä helpotti huomattavasti ohjeiden seuraamista. Tahti oli hieman hätäinen, itse olisin kaivannut rennompaa otetta. Kirjan kirjoittajan pilatestausta oli hyvin ilmeinen lantionpohjan lihasten jännityksineen sekä sisään-ulos-hengityksineen.Herätä venytys: Lähinnä "verryttelyä" ja kummallisia liikkeitä. Ei oikein tuntunut missään.
Ryhtivenyttely: Erilaisia ryhtiin vaikuttavia verryttely/venyttely liikkeitä, ei juurikaan staattisia venytyksiä.
Notkeusvenyttely: Verryttely/venyttely liikkeitä, tämäkin hyvin liikkuvaista eikä juurikaan 15sek pidempiä staattisia venytyksiä. (Vai voiko noin lyhyitä edes kutsua staattisiksi?)
Voimavenyttely: Hieman enemmän muistutti jo ns. "normaalia" venyttelyä. Mieleen tuli Pilateksen, Astanga-joogan ja venyttelyn sekoitus. Itselle ainakin löytyi muutamia ihan tuntuviakin liikkeitä, mitä ei aikaisemmissa sarjoissa oikein löytynyt. Mutta edelleen venytykset olivat kovin lyhyitä ja hätäisen tuntuisia. Myös hengitysrytmi oli välillä todella hidas (en mitenkään voinut olla hengittämättä niin pitkään) ja välillä todella nopea. Päädyinkin sitten hengittelemään ihan omaan tahtiin.

Itse kirja oli mielestäni todella hyvin kuvitettu isoine kuvineen, joskin aukitaitettavat sivut olivat mielestäni hankalahkoja käyttää. Liikesarjat oli hyvin kuvattu ja selitetty. Pelkästään kuvien ja kirjallisten ohjeiden mukaan olisi kyllä liikkeiden opetteluun mennyt varmaan tupla-aika.

Jos olisin ostanut kirjan niin olisin pettynyt, mutta koska se oli lainattu niin jäi ihan positiivinen fiilis. Kiva oli kokeilla, mutta tuskin kokeilen toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)