torstai 3. maaliskuuta 2011

Food, food, food eli se mikä on aina mielessä...

Viime päivinä olen kovasti miettinyt sitä mitä tungen suustani alas, eli sitä mitä ruuaksi kutsutaan. Ja nyt on sitten tutkailtu ja laskettu ja zoomailtu, että kuinka meidän ruokajutskia voisi parantaa niin ettei se kuitenkaan kamalasti kauppalaskussa näkysi...

Ja kyllä, nyt minäkin lähden "sotaan" marinaadeja ja lisäaineita vastaan :P 

HeVi puolella meidän täytyy valitettavasti edelleen ostaa niitä espanjalaisia vihanneksia eikä suomalaista luomua, mutta kaikkea ei voi aina saada, valitettavasti. Käytiin tekemässä kauppareissu ja mukaan tarttui kasa mausteita, sillä mä olen ollut juuri sellainen tyyppi joka käyttää grillausmaustetta, jauhelihamaustetta ja ja ja.... no mitähän tuollaiset mausteseokset (ja mahdollisimman halvat vieläpä) sitten sisältää? No nehän sisältävät niiden mausteiden lisäksi myös sitä suolaa (jopa 49%!!!) ja natriumglutamaattia (E621). Rupesin nimittäin miettimään, että miksi ihmeessä mä maksan suolasta ja huonosta laadusta vain sen takia, että saan valmiin maustesekoituksen? Kun osaanhan mä nyt maustaa ruokia ihan itsekin ihan puhtailla mausteilla. Maustehyllyä täydentämään hankittiin sitten nyt aluksi cayennepippuria, sinapinsiemeniä, sipulijauhetta, inkiväärijauhetta ja paprikajauhetta. Melkein kaikkea muuta tuntuikin jo kaapissa olevan.

Lisäksi kärryyn pääsi viinietikkaa (aion kokeilla itse salaatinkastikkeen valmistamista kun valmiit kastikkeet maksaa n.2e/plo!) ja mysliaineksia eli kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Myslit kun tuppaa olemaan aika kalliita ja monet on aika sokeroitujakin niin päätin tehdä itse mysliä. Sen tekeminen olikin tosi helppoa ja kivaa!

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla!

Eli mitään muuta ei tarvittu kuin paahtaa uunissa nuo hiutaleet & leseet ja sen jälkeen lisätä haluamansa "mausteet" joukkoon. Täähän on siis ihan mahtavaa kun voit tehdä juuri sen makuisia myslejä kuin haluat eikä rupea tökkimään ihan heti. Punnitse&Säästä kaupasta pitää vielä joskus käydä ostamassa noita kuivattuja marjoja lisää. Sitä en tiedä kuinka paljon noissa sitten loppujen lopuksi säästää jos niihin tunkee kaikkia ihania herkkuja, mutta ainakin tietää mitä siinä tarkalleen on.

Lihoja ei nyt tällä kertaa ostettu kun niitä on pakastimessa kilokaupalla. Mä kun olen semmoinen tyyppi, joka hamstraa kaikki liha-alet ja tarjoukset. Useimmiten tulee ostettua juuri niitä marinoituja kun ne on muka halvempia. Tänään kuitenkin käytiin lihahyllyllä sen verran, että laskettiin vähän totuuksia.
Atrian pehmeän pippuriset broilerisuikaleet maksaa 3,30e/400g, saman valmistajan marinoimattomat broilerisuikaleet maksaa 3,30/300g. Kuitenkin tuosta marinoidusta itse lihaa on 70% eli 280grammaa eli samalla rahalla saat itseasiassa sitä broileria vähemmän marinoituna kuin marinoimattomana!!! Ja siis kuinka kamalan vaikeaa tuo broilerin maustaminen onkaan ;D (mä itseasiassa inhoan niitä marinaadeja ja monesti mä pesenkin ne jopa pois!) No eipä tästä lähtien enää meille noita marinoituja siis osteta!

1 kommentti:

 1. Järkevän tuntuisia päätkösiä iive!

  Itse en ole koskaan ostanut mausteseoksia, ihan jo siksi, että jos laitaa vähän pusssista 1. sitten pussista 2. ja vielä pussista 3. (ja kaikki näistä sisältäisi siis suolaa) niin lopputuloksena on valjun makuinen, liikasuolainen ruoka, ei kiitos.
  Ehdat mausteet kunniaan!

  samasta syystä itse jätän valmiiksi marinoidut lihan kaupat hyllyyn, todellakin, marinadeista 90% on pelkkää suolaa, suolahan taas tunnetusti ei ole hyvästä, lisäksi se turvottaa lihaa, ja siis kerää siihen nestettä.. (tämänkin tietää jokainen laihduttaja) ja kun se kerää nestettä.. tuote painaa enemmän = "enemmän" myytävää (eli sitä vettä..). mistä siis maksamme, vedestä? Ei kannata.

  Itse tehdyt myslit voisivat kyllä olla kokeilemisen arvoisia, herkullisilta näyttivät noi sun sekoitukset! :)

  VastaaPoista

Kiitos :)