maanantai 21. maaliskuuta 2011

Karkkia ja paluu salille

Tänään oli ihana päivä <3
Sain nukkua pitkään, sillä yövuoroon meno odotti. Nukkuminen onnistuikin hyvin eikä nyt väsytä :) Väsyneenä yövuorot on horroria, pirteänä parhaita mahdollisia duunivuoroja.
Kun heräsin, aurinko paistoi. Vaaka näytti pudotusta perjantaista 1,1kg!!! Kahden jälkeen suunnistimme S:n kanssa salille kerrankin yhdessä treenaamaan. S kävi jo lauantaina punttiksella, mutta itse kävin vain v*tutus kävelyllä räntäsateessa ja huomasin, että en ole enää kovin kipeä ;D Hyvin happi kulki kun kiipesin mäkeä ylös. Me nimittäin asumme paikassa, joka on lenkkeilyn kannalta mielenkiintoinen. Jos lähdet kotoa oikealle niin saat ensin kiivetä ihan kiitettävän jyrkkää mäkeä ylös ja lopuksi tulla sen alas. Jos lähdet vasemmalle niin saat mennä alamäkeä, mutta palatessasi joudut tositoimiin ylämäen kanssa ;) Tasaista maastoa kun ei lähettyviltä oikein löydy.

Salilla en kuitenkaan palannut vielä punttien ääreen vaan painelin menemään intervalleja juoksumatolla, soudin ja lopuksi poljin pyörällä. Juoksumatollekin uskalsin vaikka salilla oli todellakin se yli 5 ihmistä, sillä siellä oli Zumba GOLDin esittelypäivä. Pyöräillessä mua ärsytti niin se tavan kuntopyörä missä ei voi edes polkea seisaaltaan ja superboosti on mahdotonta kun tuntuu, että pyörä hajoaa siihen alle (ja ne on kuitenkin ihan tosi hyvät pyörät kaikkine mittalaitteineen yms.) ja sitten vielä se istuin, joka on mallia mummon tarakka ja jossa persus puutuu! Siis puutuu todellakin kun on nyt tottunut spinnupyörän kapeaan istuimeen!

Treenien jälkeen käytiin PikkuNeiti hoidosta ja lähdettiin ostoksille. Nekin sujuivat paljon paremmin kuin viime perjantaina. Tosin kitinää hieman tasoittivat nyt työnnettäväksi otetut autokärrit, joissa neiti huristeli ostosten ajan. (Kiitos, kiitos, kiitos sille, joka nämä kapistukset onkaan keksinyt!!!) Kävin myös kiduttamassa itseäni karkkihyllyllä etsien lisäaineettomia herkkuja. Yllätyksekseni niitä löytyikin aikas kivasti. Nyt bongasin ainakin Pandan tavan lakun ja Natural lakun. Pikatsekkaukselta myös Werther's Originalit oisivat ihan ok. Ja sitten tietysti se suklaa <3
Sitten oli ne Malacon Truly karkit, joita mainostetaan terveellisiksi jne. Taaskaan ei tuoteselosteessa ole yhtään lisäainekoodia, mutta googlettamalla Truly Exotic-pussista löytyy ainakin 9:sää eri E-koodia, mutta taaskin kirjoitettuna ;P Mutta kuitenkin nämä lisäaineet on tosin aika luonnollisia, joten ehkäpä ne on ihan hyväksyttäviä (?) silloin tällöin herkutteluun. Tuskimpa mä myrkytyn muutamasta karkista, vai mitä ;)

Päivälliseksi tehtiin *Terveyspitsaa* ja uskomatonta mutta totta niin se oli oikeasti todella hyvää. Pohjaan laitoin 4-viljan hiutaleita, vehnälesettä, grahamjauhoja sekä hieman tavan jauhoja. Seuraavalla kerralla kokeilen laittaa ruisjauhoja ja vetää tavan jauhot minimiin (tai vaihtaa ne edes hiivaleipäjauhoihin!). Päälle tuli naudan jauhelihaa, pomodoro-kasviksia, herkkusieniä, "fetajuustoa", paprikaa ja tietty juustoa. Kaloreita yhdessä palassa oli 296kcal (pellillinen jaettuna 9 osaan) ja puolestatoista palasesta oli jo aika ähky (salaatin kera tietty). Vielä vähäkalorisempaa olisi tuosta saanut, jos olisi vähentänyt jauhelihan määrää, mutta koska ei ollut tarkoitusta tehdä 2:ta pitsaa niin nyt tehtiin sitten näin...'

Lauantaina tein kuin teinkin itse salaatinkastiketta ja voi kuinka helppoa se olikaan! Ei E-aineita ja kevyttä. Hyvääkin se on, ehkä ihan pikkiriikkisen olisi voinut olla vähempi etikkaa, mutta ensi kerralla sitten. Joku kerta pitää sitten laittaa vaikka perusohje-reseptiä tänne :)

Nyt mä olen löpissyt jo kohta kolme kuukautta tänne ihan omiani. Aloitin tän oikeastaan vain päiväkirjaksi itselleni, mutta tästä on kuitenkin tullut ehkäpä myös jotain muutakin. Tää terveys/laihdutusbloggaus on ollut tosi antoisaa ja on ollut kiva vaihtaa ajatuksia muiden kanssa niin heidän omissa blogeissa kuin täälläkin. Erilaiset haasteet on kannustaneet varsin kuoppaisella matkalla eteempäin kohti parempaa tulevaisuutta ja muiden blogeista on saanut roppakaupalla inspiraatiota. Toivottavasti myös joku on saanut inspiraatiota tai ihan mitä vaan positiivista energiaa näistä mun höpöttelyistä! Moni on omissa blogeissaan myös kysellyt kirjoitusehdotuksia, joten samoin mäkin voisin kysellä, että olisiko jotain mistä te kurkkijat haluaistte lukea/nähdä/jotain?

Mutta tämmöistä tänään siis. Ihanaa uuden viikon alkua kaikille! Ja muistakaa että maanantaina on hyvä aloittaa se uusi elämä :) jos et sitä ole jo tehnyt ja se mielessä pyöriipi.

Terveisin onnellinen
~iive~

2 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus <3 Niin iloisuutta henkivä, että oikein hymyilyttää :) Miusta ois kiva kuulla tuosta sun "lisäaineettomasta elämästä", että mistä se on saanut alkunsa, ootko kauan jatkanut ja oletko huomannut olossasi eroja? Vai oliko niin, että olet juuri aloittanut lisäaineiden välttämisen? Mieki tahon! :) Ja etenkin tuon 7 viikon dietin aikana on aikaa tarkkailla, koska mitään epäterveellisyyttä ei mene suusta alas muutenkaan sinä aikana.

    VastaaPoista
  2. Joo tää on Core aika uusi juttu mullekin, joten lisäaineettomasta elämästä tuutte valitettavasti vielä kuulemaan paaaaaljon lisää ;D
    Pitkään mie oon tätä miettinyt, mutta nyt sain jotenkin konkreettisesti aukaistua silmäni ja rueta ajatuksista tekoihin!
    Yllättävän helppoa kyl on ollut. Luulin että ruokavalio olis supistunut paljon enemmän, mutta eipä oikeastaan melkein mitään ole joutunut jättään pois kokonaan.

    VastaaPoista

Kiitos :)