torstai 17. maaliskuuta 2011

Karkkipäivä kunniaan-haaste :)

Tiitulan laatikossa oli syntynyt varsin herkullinen haaste-idea! KLIK!

Itse ajattelin osallistua haasteeseen niin, että karkkipäiväni on perjantai ja saan silloin syödä (lisäainevammastani johtuen)
-tummaa (väh. 70%) suklaata max. sen pienen levyllisen (tosin tuskin pystyn näin paljoa syömään...)
TAI jotain muuta lisäaineetonta karkkia, lakua tms. pienen pussillisen, sekä
-yhden leivoksen/pullan/suolaisen piirakkapalan tms. mikä muuten on "kielletty".

Tässä haasteessa onkin mulle myös toisenlaista haastetta kun pitäisi etsiä niitä mahdollisimman lisäaineettomia herkkuja ;) Kotona leivotuthan on tietty ok ja siitäpä tulisi toinen haaste kun ei sitä esim. yhtä muffinssia oikein pysty tekemään, joten mitäpä tehdä niille muille? (pystyisinkö olemaan syömättä niitä pakkasesta???????)

Tummaa suklaata (70%>) näyttäisi löytyvän täältä päin jo aika monesta paikasta ja se onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Yhden kerran olen nimittäin ostanut Maraboun Premium-tummaa suklaata (ja tiedän että tää lasketaan vielä aika teollisuusmössöksi) ja voi että se oli hyvää!!!
Karkeista muistelisin ainakin Pandalta löytyvän jonkun Natural-lakun? Tosin en kyllä ole hirmuinen lakritsin ystävä.

5 kommenttia:

 1. Heips!

  Tulin tänne lukaisemaan blogiasi :) Tuo samainen tummasuklaa on myös minun herkkuani, nam :9

  Minä taidan haasteen aikana pidättäytyä leipomisesta kokonaan ;D Ei tule sitten liikaa houkutuksia heikoilla hetkillä.

  VastaaPoista
 2. ^Kiva kun tulit vierailulle :) ja näköjään lukijaksikin :)

  Nää haasteet on kyllä mukavia virikkeen antajia tässä matkalla kohti parempaa terveyttä! Ei käy liian tylsäksi ja tulee kokeiltua kaikenlaisia asioita, ehkäpä sellaisiakin mitä ei muuten olisi tullut testattua!

  Jotkut haasteet parhaimmillaan voi muuttaa sun elämääsi loppuiäksi, jotkut ei onnistu ja joistakin vain voi todeta, että kaikkeapa sitä on tullut kokeiltua ;D

  VastaaPoista
 3. Minunkin pitäisi varmaan koettaa tätä :)

  VastaaPoista
 4. Nyt vasta hoksasin, miten älyttömän hienot sivut sulla on :) Tai siis noi hienot välilehdet! Kertoisitko minullekin, miten saat noita? Minun blogini on niin tylsä, kun on vain yksi sivu ja olisi huippua saada sinne tuollaisia välilehtiä, jonne voisi tallettaa tärkeitä juttuja, kuten edistyminen joissain kuntosalijutuissa tms :)))) Auta pliiis :O)

  Ps. katsoin tuota sun liikuntahaaste-juttua ja huomasin, että olet ollut useamman kerran sairaaana. Olen itse ollut vuosia aina-sairas, esim. marras- ja tammikuun välissä sairastin eräänä vuonna 11 flunssaa! YKSITOISTA! Mutta, se jäi taakse, kun aloin syödä sinkkiä ja d-vitamiinia. Täh? Halpoja ja yksinkertiasia aineita? Niimpä... Mutta niin tehokkaita, että jos jokainen käyttäisi ko. vitamiineja, monet monet muut lääkkeeet jäisivät apteekin hyllylle. Olen astmaatikko ja esim. nenäni ei lapsena sattuneet pahan tapaturman takia toimi kuten sen pitäisi, joten hengitän paljon suun kautta. Tällöin monet bakteerit, jotka muutoin jäisivät nenään vangiksi, saavuttavat infektoituneet keuhkoni, joten sain vähän väliä erinäisiä tauteja. Vastustuskyky tuntui olevan pyöreä nolla, tai pikemminkin - 17. Kävin sitten 1,5 vuotta sitten erikoislääkärillä, joka määräsi minulle 100 päivän sinkkikuurin (ja jonkun toisen vitamiinin, jota söin silloin, mutta en muista sen nimeä). Tein työtä käskettyä - ja sain todeta, että tämä onneton pieni vitamiini teki todella ihmeitä yhdessä D-vitamiinin kanssa! Nykyään syön sinkkiä koko ajan, joka aamu 2 tablettia + 2*20mg D-vitamiinia ja yksi seleeni (niitä kun sattuu olemaan vielä vähän jäljellä, en osta enää uusia). Käytän myös huuhtelukannua etenkin silloin, kun tuntuu, että paine poskionteloissa lisääntyy. Luonnon omia keinoja siis. Olen pari kertaa ollut talven aikana "puolikuntoinen", eli vähän lämpöä tai hiven kurkku karhea - siinä, missä työkaverit ovat kuukauden yskineet limaa keuhkoistaan ja olleet äärettömän räkäisiä ja korkean kuumeen vankina. Eikä se voi johtua muusta kuin noista vitamiineista. Kuulostaa aivan liian yksinkertaiselta (ja edullliselta) toimiakseen, mutta kokeilemalla huomaat, että se vain toimii :) Se erikoislääkäri sanoi minulle tosiaan, että kaikkien (ja varsinkin paljon sairastavien/keuhkosairaiden) pitäisi syödä sinkkiä se sadan päivän kuuri joka vuosi. Sinkki on elintärkeä vitamiini ihon hyvinvoinnille ja vastustuskyvylle (olen myös atoopikko kaiken lisäksi, ja allerginen monelle). SUOSITTELEN!

  Ps. kopioin tämän tekstin blogiini, koska tästä aiheesta on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä oma postaus ja tästä saan hyvän alun :)

  VastaaPoista
 5. Olitkin löytänyt Core vastauksen ;D Hirveä kiire päivä tänään. Nyt ensimmäistä kertaa koneella :O

  Tuota sinkkiä voisikin kokeilla. Nyt syön D-vitamiinia (ja enemmän kuin se suomen miniminisuositus....), monivitamiinia, omega3:sta ja magnesiumia. Mulla on kanssa atooppinen iho ja muutenkin oon allerginen/herkkä hajusteille, pesuaineille tms.

  Sairaana oon tosissaan ollut, mutta aina eri taudissa ;D Päiväkodin aloitus ja töihin paluu, molemmat paikat täynnä eri pöpöjä kuin mitä äitiyslomalla ollessa. No jospa se nyt loppuis!

  VastaaPoista

Kiitos :)