lauantai 16. huhtikuuta 2011

Erilaista liikuntaa

Olo tuntuu tukkoiselta, kurkkua kutittaa, käsi käy kohti lääkekaappia ja astmakiekkoja. Flunssaa siis ilmassa. Koska olo ei kuitenkaan hillittömän huono vielä ole, niin kävipä tiemme taas kohti Peukkulaa. Tästä paikasta on kyllä muutaman kerran jälkeen tullut koko perheen yhteinen suosikkipaikka! Odotan kyllä kovasti myös kesäsesongin alkua kun ulkoalueet avataan. Kesällähän nyt on paljon muutakin tekemistä, mutta varmaan tuollakin tulee muutamaan otteeseen piipahdettua.
Muutamia muitakin kesäkohdesuunnitelmia olen jo tehnyt lähialueelle ja tiedossa on ainakin 4h-yhdistyksen kotieläinpiha Pässinpäässä vierailua (on muuten Jyväskylän keskustassa!), Lievestuoreelta löytyy Nokkakiven huvipuisto ja kotieläinpiha Karvakorvat sekä Ysitien Lemmikki. Laukaassa tulee varmaankin vierailtua Hilarius Hiiren kylässä Peurungassa.
Oman viljelyspalstan saantia myös selvitellään kovasti!

Nämä kaikki paikat liittyvät myös osaltaan myös Voimaa hoitsulle-blogiin, sillä tavallaanhan tämä on meidän koko perheen projekti ja kaikki nuo paikat ovat aktiivisia paikkoja liikkumiselle. Niihin ei vain mennä istumaan ja ottamaan elämystä vastaan, vaan mennään yhdessä kokemaan ja tekemään! Tarkoituksena olisi myös istuttaa PikkuNeiti ensimmäistä kertaa hevosen tai siis varmaankin ponin selkään. Jospa miekin pääsisin kun en ole aika moneen vuoteen ollut...

Peukkulan jälkeen suuntasimme lounaalle Rossoon, sillä hirveän väentungoksen (ja työkiireiden) vuoksi mun synttärien juhliminen jäi välistä. Ihana isä kun sattuu mua aina muistamaan lounasseteleillä, niin tulee sitten mentyä sinne ravintolaan syömään! Rosson viereen olikin ilmestynyt kauppa, josta riitti puheenaihetta koko ruokailun ajaksi... kun satuin Siipalle esittämään kysymyksen, että entäs jos musta tulee "viherpiipertäjä" ;D Sillä en voi väittää, että koko tämän projektin myötä myös kiinnostus lisäaineettomuuteen, lähiruokaan ja luomuun on herännyt. Näen näissä teemoissa itselleni tien parempaan oloon ja sehän tässä niin kuin olisi tavoitteena!

Mutta siis se kauppa oli Katriinan kauppa ja lisätietoa heistä voit lukea täältä! Pääteemoina heillä on ekologisuus, lähituotanto ja kierrätys. Tuotteita löytyi elintarvikkeista, vaatteisiin ja kosmetiikkaan. Varsinkin elintarvikepuoli mua kiinnosti kovasti, mutta nyt vain katseltiin, seuravalla kerralla sitten ostoksille :)

Jo aiemmin bongasin Rosson ruokalistasta LC merkinnän (alle 800kcal/annos) ja sen jälkeen googlasin Rosson sivuilta heidän menun ravintosisällöt. Tällä kertaa sitten osasin pyytää sitä myös ravintolassa ja päädyin Pizza Pacchetto Polloon eli
rapeassa pizzataskussa tomaattikastiketta, peperonataa, juustoa ja pariloitua vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua, salaattia ja rucolaa. Lisäksi melonia ja pestoa.
á la 764kcal (+raastepöytä, ilman patonkia). Hyvää oli, hintakaan ei ollut paha, joten tyytyväinen olen minä! Pesto ei tosin minun mielestäni ole majoneesin näköistä (tuossa kuvassa pienessä kupissa ylhäällä), joten sen jätin syömättä. Ruoka olisi varmasti ollut myös erittäin maistuvaa ilman BBQ-kastiketta, jota myöskin annoksesta löytyi (liekkö sitten tuota tomaattikastiketta???). Mutta siltikin hyvää.
Hirveän laadukkaana ravintolana Rossoa en pidä, mutta koska en kuitenkaan halua maksaa ruuasta älyttömiä (varsinkin lounaalla, illalliset sitten erikseen), kohtuu terveellistä ruokaa olisi myöskin saatava ja lapsellekin pitäisi olla kelvollista ruokaa, niin... vaihtoehtoja??? Ei aina sinne Intialaiseenkaan viitsisi mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)