torstai 21. huhtikuuta 2011

Koiria, tarroja, kehonkoostumusta ja mitähän vielä?

Tänään on ollut ihana päivä vaa'an lukemasta huolimatta (+200g viimeviikkoisesta). Huomenna on tosin vasta the virallinen punnauspäivä, joten sitten kirjailen lukuja ylös. Tää paino on kyllä tosiaan mysteeri, sillä käsi sydämellä voin vannoa tehneeni kaikkeni painonpudotuksen eteen ja silti tulos on tämä...

Tänään kävin myös ensimmäistä kertaa kehonkoostumusmittauksessa ja sieltä tuli ihan hyvä fiilis :) (varsinkin kun ne realiteetit nyt sattui olemaan tiedossa etukäteen). Mittaus tehtiin semmoisella jännällä laitteella, jossa seistiin ja itse tilanne oli ihan miellyttävä. Mittaaja selitti tulokset selkeästi ja kannustavasti. Aikaa meni 15min ja maksoi 25e.

Ylläreinä itselle tuli lihasmassan suhteellisen hyvä lukema, varsinkin keskivartalossa. Lihasta oli tasapainoisesti oikealla ja vasemmalla, mutta yläkropassa taas oli enemmän lihasta kuin alakropassa (eikun kyykkyjä tekemään ;D ).
Rasvaprosentti 30,2 ei tosiaan ollut ylläri (tosin se Omronin vaakamittari näyttää vielä enempi, joten...), mutta viskeraalisen rasvan osuus oli kuitenkin aika pieni (pudotettavaa toki siinäkin).
Painokontrolli osuteen oli sitten kone laskenut mulle tavoitepainoksi 59,5kg (ja mullahan on tavoitteena 58-62kg). Tämä tarkoittaisi -16,5kg pudotettavaksi ja nimenomaan rasvasta.

Tänään sain tehtyä itselleni tsemppauskalenterin ja aloitin tästä päivästä. Ompputarran saa hyvästä syömisestä ja perhostarran liikunnasta. Tänään siis ansaittu ensimmäinen ompputarra :D (edelleen kipeänä, joten ei asiaa treenaamaan) Muoks. halusin lisätä siis, että idea on Coren ei minun, eli kunnia sille jolle se kuuluu ;DEilen sain myös luettua Katri Mannisen Minä onnistun: Kuuntele kehoasi, tunne itsesi-kirjan. Oli ihan hyvä "elämänhallinta-opas". Yleensä en niitä jaksa lukea, mutta tämä oli poikkeus. Varsinkin laihtumiseen liittyvät luvut kiinnostivat, tietysti ;D
Siinä vaiheessa kun tuskailin omien kilojeni kanssa, kuvittelin jollain tasolla, että laihtuminen ratkaisisi kaikki ongelmani. Olin varma, että jos peppuni vain olisi kiinteämpi, olisin suositumpi, menestyneempi, tyylikkäämpi, itsevarmempi ja onnellisempi.
 Niinpä niin, eikös me kaikki laihduttajat juuri tätä haluta?
Vihdoin ja viimein ihannepainooni laihduttuani totesin, että vaatekokoani lukuun ottamatta juuri mikään ei ollut muuttunut - ainakaan parempaan suuntaan. Juteltuani asiasta sittemmpin muiden painonsa kanssa kamppailevien kanssa olen huomannut, etten ollut yksin ongelmani kanssa. (Lainaukset Katri Manninen Minä onnistun: Kuuntele kehoasi, tunne itsesi s.60)
Tämä tehtävä oli varsinkin kirjassa mielenkiintoinen ja se pysäytti minut ajattelemaan pitkäksi ajaksi.
Olipa sinulla laihdutettavana viisi tai viisikymmentä kiloa, kirjaa ylös kaikki syyt, miksi haluat laihduttaa. Kyllä, nyt heti, ennen kuin jatkat tämän kirjan lukemista yhtään pidemmälle! (Katri Manninen Minä onnistun: Kuuntele kehoasi, tunne itsesi s.55)
 No itselleni tuli tällaisia
 • Parempi kunto
 • Hyvä terveys
 • Itsetunto
 • Esimerkki lapselle
 • Jaksaisi paremmin/enemmän
 • Ulkonäkö
 • Miltä tuntuu? Nyt ei tunnu siltä että Minä = Minä! (tämä inspiroi sitten seuraaviin tuherruksiin ;D )

Lisäksi lainasin kirjastosta Mannisen Sinä onnistut: tehokiinteytys-kirjan ja meinasin vielä etsiskellä käsiini Sinä onnistut-pysyvän painonpudotuksen salaisuudet (Holm, Borg, Manninen).

Luettavaksi oli myös saapunut Kukka Laakson Maanantaisoturit, jonka saan käsiini kylläkin vasta pääsiäisen jälkeen kun kirjasto on kiinni :(


Saa nyt nähdä hurahdanko kahvakuulailuun kun mulle tuo oliskin niin kamalan hankalaa saada opastusta ;D

"Sala"kuvaa meidän parvekkeelta. Kahvakuulailijat treenaamassa (tosin jo tunti loppumaisillaan)
Samoin meidän salilla järjestetään kahvakuulatunti 2 x vko.

6 kommenttia:

 1. mä mietin kanssa tota kehonkoostumusmittausta, mutta miten se eroaa siitä mikä tehdään kuntoriihessä ihan ilmaiseksi kanta-asiakkaille?
  Onks toi jotenkin kattavampi?
  toi tarra-kalenteri on hyvä idea, vois itekin toteuttaa pääsiäisen jälkeen! :)

  VastaaPoista
 2. Heli: Ei se sinänsä eroa muuten kuin että laite on pikkaisen kalliimpi. Omron maksaa vähän yli satasen ja toi laite millä mittasivat niin maksaa kuulemma jotain 25 tuhatta euroa ;D

  Ja analyysikin on pikkaisen eri luokkaa. Mielestäni oli 25e arvoinen juttu jos tuollaiset tiedot nyt ylipäätänsä kiinnostaa.

  Omronilla saa suuntaa antavat tulokset, tuolla jo jonkin verran paremmat, pihtimittauksella kai parhaat.

  VastaaPoista
 3. Tuollainen tarrakalenteri olisi kyllä tosi hyvä idea tännekin! Minulla itseasiassa roikkuu keittiön seinällä yksi kalenteri ihan turhan panttina, joten jospa nyt sillekin tulisi käyttöä... ;) Laihduttamisen syitä voisi itsekin rustata ylös, tosin samat tekstit taitaisi tulla, mitä sinullakin oli ylempänä. :)

  Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä kalenterin täyttöön, toivottavasti tulee sikana tarroja ;)

  VastaaPoista
 5. Core: Kyllä on kohta tarroja koko kaapin ovi täysi ;D Aina kun entinen paperi/kalenteri loppuu niin eikun uutta tilalle. Tätä vuotta olis jäljellä 252 päivää eli 7 tuommoista paperia tulis täyteen tarroja XD
  Siitäpä olis sit hyvä ottaa kuva tän vuoden viimeiseen postaukseen (ja osallistua samalla johonkin vuoden kylähullu kilpailuun...) ;D

  VastaaPoista
 6. Siis vau, tosiaan näköetäisyydellä kahvakuulatreenit! :)

  VastaaPoista

Kiitos :)