keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Viikko1 päivä2, väsyttää!

Kaksi yötä takana, kolmas menossa. Hienot liikuntasuunnitelmat tältä päivältä peruttu!

Väsytti viime yönä töissä ja kotona tänään aivan mielettömästi. Nukuin ensin 9.30-16.30 (~7h) ja sitten vielä tunnin tirsat ennen töihin lähtöä. Muuta ei oikein jaksanut puuhailla kuin olla koomassa kotona vaikka salillakin olis ollut lapsiparkkipäivä :( Mutta näin se menee ja omaa kroppaa on kuunneltava. Tän päivän liikunnat siirtyy sitten jollekin toiselle päivälle. Onhan tässä tätä aikaa :D

Kuva Flickr
Tänään kävin aamulla töiden jälkeen kaupoilla ja pääsin ale-lihojen kimppuun. Hyvin tuli säästettyä rahaa kun löytyi mm. (laadukasta) naudan paistijauhelihaa ja suikaletta, jotka normaalisti maksaa meille ihan liikaa. Lammastakin olis ollut alessa, mutta en raaskinut kuitenkaan ostaa (varsinkin kun mä olen meidän perheessä ainoa joka siitä tykkää). Huomasin muuten, että Prismasta löytyy pakastealtaasta Halal-lihaa mm. broileria ja lammasta (?). Kilohinta olikin sitten kyllä ihan kohdallaan... tiedä sitten kuka noita ostaa?

Kauppareissun jälkeen oli sen pelottavan lääkärireissun vuoro... ei ainakaan mitään fyysistä vikaa näkynyt. Lääkäri epäili, että laihdutus ja todella hyvin sujunut imetys yhdessä nyt pitää mun hormonitasoja vaan liian matalana, niin ettei sitä ovulaatiota tule. Ja sitten kun hormonitasot ei ole kohdillaan, niin se taas vaikeuttaa sitä laihtumista, joten lumipalloefekti siis. No kilpirauhaskokeisiin kuitenkin määräsi ja antoi lisäksi Terolut-kuurin (progesteroni-hormoni), jonka pitäisi auttaa korjaamaan mahdollista hormonitasapaino"häiriötä". Tilanne ei kuulemma ole mitenkään epänormaali, ei nyt mitenkään kauhean yleinenkään, mutta siis mahdollista on, että joillakin se tasapainottuminen raskaudesta, synnytyksestä ja imetyksestä kestää vain pidempään. Onneksi ei ole toinen lapsi suunnitelmissa kun siinä tapauksessa tilannehan olis ihan mahdoton!

Ensimmäinen hormonipilleri siis tänään otettu, 9 jäljellä. Valmiste saattaa aiheuttaa turvotusta, pahoinvointia, päänsärkyä tms. Nyt siis pitäisi vaan yrittää olla ottamatta stressiä siitä painosta.

Tämä päivä on muutenkin mennyt plörinäksi, ei tarroja kalenteriin tänään :P Aamupala jäi myöhäisen nukkumisen takia syömättä, lounas ok, välipala ok ja sittenpä "hairahduin" pannariin + hilloon. Aamupalaleipiä tehdessä mulle tuli myös hillitön himo hiivaleipään ja oivariiniin (!). Niinpä sitten vetelin pari palaa leipää hillittömällä oivariinikerroksella. Oikeastaan se himo oli tuohon rasvaan, mutta kun ei sitä viitsinyt ihan pelkästään syödä ;D No siltikin kalorit tälle päivälle vasta tonnin, joten päivälliselle ja iltapalalle jäi vielä jäljelle se 700kcal!

Mutta se paino oli tänä "aamuna" 73,8kg!!! Eli huhtikuun aikana on paino tippunut -2,4kg mikä on aika yllättävää, sillä sehän tuntui oikein jumittavan tässä välillä. Nyt on se -15kg lähtöpainosta sitten tiputettu :) (Jo toisen kerran tosin. Edellisen kerran saavutin sen viime heinäkuussa, jospa nyt ei tarvitsisi kolmatta kertaa kokeilla!)

Kuva Flickr

6 kommenttia:

 1. Onnea hyvin sujuneesta pudotuksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea -15kg:sta! Ja tuo -2,4kg:kin on tosi hyvä saavutus kuukaudessa :)
  Se on kyllä totta, että omaa kroppaa on kuuneltava, jos väsyttää ja tuntuu pahalta, ei pidä väkisin salille/lenkille /what ever lähteä.

  VastaaPoista
 3. Pakko laittaa sulle iive tää linkki, ku tiedän miten sä suhtaudut noihin lisäaineisiin :P

  http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/aitien_kampanja_tehosi_palmia_vahentaa_kouluruuan/

  VastaaPoista
 4. Hertta: Kiitos :)
  blueberry: Hieno homma toi Palmian juttu! Kun nyt osaisivat maustaakin sitä ruokaa ettei ainut mauste sitten olisi suola :(
  Tänään jo parempi fiilis, joten fillarilenkille käy tie! :D
  Meidän tytsyn tarhaan tulee semmoisesta pienestä catering-yrityksestä safkat... en oo vielä niitä ahdistellut kun tarhapäiviäkään ei kerry niin älyttömästi, mutta, mutta...

  VastaaPoista
 5. Halal-lihaa ostaa muslimit, ku heille se elukka pitää olla tapettu kurkku auki viiltämällä.

  VastaaPoista
 6. Joo ja mun mielestä juutalaiset kanssa, mutta onko täällä nyt niin isot markkinat, että kaupan kannattaa monta metriä pakastimesta sillä täyttää??? No kaipa sitten varmaan on...

  VastaaPoista

Kiitos :)