maanantai 2. toukokuuta 2011

Viikko2 Päivä1, Tapaus GFG!

Edelliseen postaukseen jo kirjoittelinkin ilmottautuneeni GoFatGo-haasteeseen, joka tällä kertaa kestää vain kaksi viikkoa. Tai no jatkuuhan se sen jälkeenkin, mutta siitä pitääkin sitten jo maksaa (yritystoimintaahan tämä heille kuitenkin on ja se heille suotakoon :) ). Tämä 2vkoa on siis ilmainen.
Seuraavaksi haluan sitten huomauttaa, että en noudata diettiä orjallisesti, joku voisi sanoa etten ollenkaan. Enempi haen ehkäpä tiettyjä hyviä juttuja omaan urakkaani tästä ja muutenkin positiivisuutta ja kannustus-elementtiä.

Ihan ensimmäistä kertaa GFG:hän alkoi vuosi sitten Jutan omassa blogissa ja se toimi mulla hyvänä motivaation lähteenä vaikka en siihen virallisesti osallistunutkaan. Olin itse aloittanut painonpudotuksen jo muutamaa kuukautta aiemmin, mutta imetin silloin vielä enkä halunnut ottaa riskejä sen suhteen.
Imetystukilistassa professori Terttu Vartiainen kirjoittaa näin:
Jos imettävä äiti laihduttaa, rasvaa poistuu ja myrkkyjä vapautuu verenkiertoon sen verran kuin oli poistuneessa rasvassa. Veren myrkkypitoisuus nousee ja nousua on havaittavissa myös äidinmaidossa.
Tästä johtuu, että emme Suomessa suosittele painon voimakasta pudottamista imetysaikana, ja hyvä olisi varoa odotusaikana liian suurta painonnousua, jotta laihduttamisen tarvetta ei tulisi. Kuitenkaan tässä ei pidä olla liian tiukkapipoinen, koska myrkkyjen liikkeellelähtö on sittenkin varsin rajallista. 

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että nyt kun ympäristömyrkkyjen määrät äidinmaidossa ovat alentuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana puoleen, n. puolen kilon laihduttaminen viikossa ei ole vaarallista, jos laihduttaminen on liikapainon takia tarpeen. (lue koko juttu täältä!)
Silti seurasin aktiivisesti blogin omia viestiketjuja sekä kiloklubin aktiivisia ketjuja aiheesta ja pudottelin painoa omin keinoin :)

Ja onhan se sanottava,että mikä kroppa!!! (Kuva MTV3.fi)
Elokuussa 2010 perustettiin FitFarm ja minäkin liityin nyt tosissani hommaan mukaan. Jaksoin kolmisen viikkoa, tuloksiakin tuli ihan mukavasti (-4,8kg). Ruuat maistuivat, samoin myös liikunta sujui. Onnistunut painonpudotus, ensin Kiloklubissa ja sitten GFG:ssä (yht.-19kg) romuttui elämään tulleen massiivisen stressitilanteen myötä. Ja kun dietillä (ja muutenkin) oli elimistön kestävyys vedetty jo äärirajoille niin eipä sitä enää sitten jaksanutkaan... niinpä lihoin syksyn aikana sen kymmenisen kiloa takaisin. :(

Tammikuussa aloittelin urakkaani uudestaan ja silloinkin alkoi uusi GFG. Edellisestä kerrasta pelästyneenä en kuitenkaan lähtenyt mukaan ja ihan hyvä niin, sillä jo toisen kerran vuoden aikana elämä koetteli ja kovaa. (vanha ystäväni kuitenkin laihtui -25kg!!!) Onneksi tämä blogi on pitänyt minua matkassa mukana, niin vasta kuin myötämäessäkin. Nyt koen kuitenkin olevani (sairasteluista huolimatta) valmis kovaan kiriin ja kulkemaan nyt kaksi viikkoa GFG:n inspiroimana. Sopii muutenkin hyvin näihin mun tehoviikkoihin ;D

Tänään on ollut omppu ja perhostarra päivä ;D eli syömiset on sujuneet ja parin kilsan lenkillekin pääsin ennen yövuoroa. Huomiseksi uskalsin toiveikkaasti ajatella salitreeniä, mutta se nyt on lähinnä toiveen asteella vielä ;) Kuitenkin tapahtuu jotain ja en pääsekään :P Ainakin Siippa ja neiti on flunssassa, joten kyllähän se nyt ihan varmasti muhunkin iskee. Tosin tuplavitamiinit on syöty ja flunssajuomaa juotu. Selkäjumikin on jo melkein historiaa :D
Tästä on hyvä taas jatkaa eteenpäin.

Ihanaa viikkoa kaikille!

T: paleleva pipopää yöhoitsu iive :D ;D :) ;)

3 kommenttia:

 1. mä olin kanssa GFG:ssä tammikuussa ja jatkoin Liteen, mutta sitä en jaksanut enää kunnolla noudattaa..mutta sillä sain sen 8-9kiloa pois, sit jatkoin painonvartijoiden pisteillä kun saa syödä vapaammin, tää on hyvä systeemi.
  GFG jälkeen kyllä sokeririippuvuus hävisi, tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
 2. Itsekin olin GFG:ssä mukana elokuussa, silloin en jaksanutkaan sitten.. homma jäi kesken, mutta sitten syyskuussa alkoi tämä urakka, jota puurran läpi edelleen.
  GFG:stä saa kyllä hyviä vinkkejä ruokavalioon ja sillä pääsee hyvin pitkälle jo :)

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä olen noista ruokavalio-vinkeistä ja sokeririippuvuudesta (vielä kun karsisivat ne makeutusaineet tuosta pois ja jotain järkevää tilalle niin olis täysi 10!!!)

  Ootko Heli kokeillut muuten Kiloklubia? On vielä helpompi ja vapaampi kuin pisteiden laskeminen kun tietskari laskee sun puolesta ;D (on ilmainen)

  VastaaPoista

Kiitos :)