torstai 19. toukokuuta 2011

Viikko4 Päivä4, Leipä se naisen tiellä pitää!

Sain jostain aivan älyvapaan idean leipoa ruisleipää ja vieläpä sähköuunissa... ja ilman juurta...
Löysin netistä tämmöisen ohjeen, josta tein sitten vaan puolet ja vähän lisäilin siemeniä. Tulos, epäuskoisuudesta huolimatta, aivan kelvollinen. Kohota olisi voinut enempi mutta koska en käyttänyt hiivaa, eikä mulla ollut valmista juurta, niin siihen nähden ihan kymppi juttu :)

 Hapattimeen tuli 4 ruisleipä viipaletta (mulla jokihaaran luomu(?) ruisleipää)
Kuoret veks ja sisus murustettiin 1l vettä

 Hapattimeen lisättiin 5dl ruisjauhoja ja laitettiin kannen kanssa lepäämään vuorokaudeksi. (Tässä kohdassa olisi voinut lisätä hiivaa niin olisi noussut paremmin sit myöhemmin, mutta en halunnut laittaa.)

 Valmis hapatin

 Sekaan jyväsiä (olis voinut laittaa vieläkin enempi, mut ei ekalla kertaa mopolla mahottomia) 

ja 1l ruisjauhoja
ja 1tl suolaa
Alustetaan ja annetaan kohota lämpimässä (ja kauan, tässä tapauksessa ihan älyttömän kauan (puoli vuorokautta), mutta eipä se hirveästi kuitenkaan kohonnut.) (Ja jos alustan väärin niin kirj.huom. en ole siis ikinä leiponut ruisleipää, eikä minulle ole koskaan neuvottu miten sitä tehdään, tein vain omasta päästä!)

Tästä taikinasta tein kaksi pientä ruisleipää noin 20cm halkaisijaltaan, jauhoja pintaan ja haarukalla tökitään. Taas kohotetaan. Paistetaan 200 asteessa n. 1h (kuulemma on kypsää kun pohjaan koputtaa ja se kumisee...) Koputin ja kumisi. ;)
Kääritään pyyhkeeseen jäähtymään, ei ole parhaimmillaan juuri uunista tulleena vaan hieman levänneenä.

Ja oli hyvää :D
Ei E-aineita, ei sokeria, ei siirappia, ei mitään ylimääräistä.

Päivälliseksi tuli Kemikaalicoctailin Nooran

Marjoja ja Maskaraa kirjassa ohje oli hieman erilainen kuin tuolla linkissä ja itsekin muokkasin sitä hieman sen suhteen mitä kaapista nyt sattui löytymään. (No joo, ei meillä kyllä normaalisti punajuuria tai bataattia kaapissa ole...)
Itse laitoin siis:
Perunoita
1 pieni bataatti
2kpl punajuurta (vain, pelkäsin niiden maistuvan pahalle, mutta ei olivat hyviä)
3 isoa porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
Kourallinen oliiviöljyssä paistettua pinaattia
150g tofua
1 pieni paketti fetaa (oisko ollu alle 100g kun oli jo vähän siitä otettu?)
2 tomaattia
Soijakastiketta
Mustapippuria
Merisuolaa (ei ois tarvinnu)
Garam masala-mausteseosta
Juustoraastetta n.100g
Hunajaa ~1rkl

Kuori ja pilko vihannekset, keitä porkkanoita, perunoita ja punajuurta hetki. Kokoa kaikki uunivuokaan, paista 200 asteessa (itse sekoittelin välillä kun en tykkää "kuoresta" missään uuniruuassa).
Ohjeen mukaan olisi valmista n. 20min jälkeen... no ei tosiaan ollut. 40min jälkeen oli just sen verran syötävää, että neiti söi siitä (vähän nihkeästi kyllä...) Sammutin uunin ja annoin olla siellä meidän salitreenin ajan eli n.2h :) Sit oli Überhyvää! (vaikka Siipan mielestä osa oli vieläkin liian kovia....)


Salitreeni sujui hyvin niin kuin aina. Edistymistä on huomattavissa, sillä en päässyt tekemään penkkipunnerrusta normipaikkaan, niin menin sit vipuvarsilaitteelle. Vielä reilu kuukausi sitten en pystynyt laittamaan siihen yhtään painoja (laitteen oman painon lisäksi) ja nyt laitoin 2x1,25kg, ei tuntunut missään. Sit pistin 2x2,5kg! Jee hyvin meni ja ois totuuden nimessä voinut laittaa ehkä nuo pienemmätkin lisäksi. Olin vain niin hämmentynyt etten enää osannut ajatella...

Postilaatikosta löytyi kotiin tullessa yllättäen Anna-lehden näytenumero, mistähän? No se huvittavuus (tai kamaluus), että se päätyy tänne blogiin löytyy seuraavasta kuvasta!

 Siis voi elämän kevät! MUR MUR! Mistäköhän kaikki epätoivoiset laihikset naisilla johtuu (siis jos ne ei tiedä mistään mitään, niin kuin minä nuorena kaalisoppa-dietillä, YÖK!), ei niinku mitään järkee!
Ja hei huomatkaapa malli tuossa vieressä! Mä nään niiiiin punaista!

;(

7 kommenttia:

  1. jep! kyllä tolla dieetillä mennään perse edellä puuhun!

    VastaaPoista
  2. Uuh,pelkkä kaalisana saa muistamaan miltä tuo kaalidieetti tuntui opiskeluaikana, yök. Tuosta dieetistä on aikaa n. 20 vuotta ja antaisin mitä tahansa nyt, jos olisin sen painoinen, kun tuon kaalidieetin aloitin. Totta puhuen, en edes silloin olisi tarvinnut mitään diettiä, painoin muistaakseni jotain 65 kg...eli sen verran mikä on lopputavoitepainoni...

    VastaaPoista
  3. oih iive! näyttääpä sun ruisleipä hyvältä :) *vesikielellä jatkoi lukemista*

    Ja jooh, nuo naistenlehtien "vatsa litteäksi viikossa" "vielä ehdit kesäkuntoon, vain kolmessa sadasosasekunnissa" AARRGGH! Ihan oikeasti, uskooko joku noita?
    Uskoo, ihan liian moni, valitettavasti :/
    (olen myös itse uskonut, noloa myöntää, mutta totta se on, vaikka siitä aikaa onkin monia vuosia).

    VastaaPoista
  4. "Olemuksesi sutjakoituu, kun kehoasi painavat lihakset sulavat pois. Sen jälkeen sinun ei tarvitse enää huolehtia kesäliikunnasta, sillä et jaksa liikkua. Eikä tarvitse huolehtia hukkumisesta, sillä rasva on vettä kevyempää nousten aina pinnalle! Turvallista ja maistuvaa kesää! T: Sairasta laihdutusbisnestä pyörittävät sikarikkaat liikalihavat ukot!"

    VastaaPoista
  5. Toppahapa, ihan loistava kommentti! :D Itse sanoin ihan samaa eilen kun tuo samainen näytenumero tuli postissa. Miehellekin esittelin, että tässäpä ratkaisu, kasviskeittoja nassuun niin pääsen noista lihaksista, turhaan tuovat vain painoa. :D "Viiden päivän sinnittely kasviskeittodieetillä palkitsee vaivan" - voiko karseampaa juttua lehteen kirjoittaa??? Niinhän ne reilusti ylipainoa omaavat sitten kokeilevat tuollaista kerta toisensa jälkeen ja toteavat, että kappas, eipä onnistunut tälläkään kertaa. Itse voin ylpeänä myöntää, etten ole moiseen vielä ryhtynyt, eikä nytkään kyllä tullut ensimmäisenä mieleen... :D No, ehkäpä jotkut muutaman kilon ikuiset laihduttajat tällaisista jutuista jotain iloa saavat.

    VastaaPoista
  6. Voi reps kops teidän kommentteja ;D
    Täällä täysin samaa mieltä ja ruisleipä oli hitsin hyvää!

    VastaaPoista
  7. Ruisleipä myös näytti hyvältä :). Uskaltaisinkohan kokeilla itsekin...? Äidin toissapäivänä tuoma, leivinuunissa paistettu leipä on melkein jo syöty. Ihan Oikea, kotona tehty ruisleipä on ihan maailman parasta :).

    VastaaPoista

Kiitos :)