lauantai 21. toukokuuta 2011

Viikko4 Päivä6, Treeniä ja ostosmokia ;(

Jihuu! Salirintamalla todellakin edistystä havaittavissa!
Kyykky 
*heittämällä sarjat läpi, seuraavalla kerralla todellakin painoja lisää
Askelkyykky 
*painoksi on nyt valikoitunut 10kg kiekot kumpaankin käteen, näillä tehdään nyt jonkin aikaa ja hiotaan suoritustekniikkaa paremmaksi. Hyvin kuitenkin pistää sykkeet koholle ja pylly huutaa apua kun tätä tekee ;D
Haukkarit
*kilon lisäykset normi haukkariin ja scott-penkissä tehtyihin, näillä painoilla nyt tarkistellaan liikkeen sujuvuutta!
Pystysoutu
*Kympin tangosta viiteentoista..... 
Ojentajat
*taljassa ollut ennen kolmosen lätkä (mitä lie painoyksikköjä ovat, ei mitään hajua), mutta tänään tein sarjat vitosella :O
Muissa normimeininki :)
Melkein koko ajan sain yksin treenailla, mikä on meidän salilla kyllä harvinaista herkkua. Liikkeiden välissä kävin testailemassa eri vatsalihasliike-laitteita kun ei ollut kukaan katsomassa, et mitä toi nyt tuolla oikein sohlaa :D (kun kysyähän ei muka voi :P No oikeasti jos on joku tekniikka ongelma niin silloin kyllä voi, sillä en halua rikkoa itseäni)

Sit moka-ostoksiin MUR MUR!
Kävin tuossa yksi päivä Punnitse ja Säästä kaupassa. Siellä oli houkuttelevasti esillä tällaisia välipalapatukoita. Mainostettiin, että ovat oikein naturalleja ja ei ole käytetty geenimuunneltuja tuotteita yms.


Innostuin sitten ostamaan kun katsoin hyllystä että eihän näissä ole paljoa E-aineitakaan, että kauraa ja pieni suklaakerros päällä ym. (ja oikeasti voin vannoa, että näin siinä hyllyssä luki! (tai sitten siinä oli hämäännytetty ostajaa poistamalla ne koodit kirjoitukseksi ja niitähän mä en katsonut kun LUULIN ostavani ihan terveellisiä juttuja)) Ja oikeasti mä meen joku päivä tarkistamaan siitä hyllyn reunasta mitä siellä lukee, niin paljon ärsyttää!

 Ja totuus paljastui... Ensimmäinen patukka 3 E-ainetta, no ei ihan älyttömän paha. (ekassa kuvassa, alinna)

Toinen patukka, 3 E-ainetta, no ei vieläkään nyt ihan älyttömän paha (paitsi hyllyssä oli mainittu vain yksi)

Kolmas patukka (ja tietenkin se parhaan makuinen...) 8 E-ainetta!!!

Lisäksi nuo sisältävät inverted sugar syryp:ia eli glukoosi-fruktoosisiirappia ja glugoosi-siirappia, jotka ovat teollisuudelle halvempia raaka-aineita kuin tavan sokeri (saati joku muu terveellisempi vaihtoehto). Ainakin glukoosi-fruktoosisiirappi on yhdistetty yleistyneisiin insuliiniresistenssiin, rasvamaksaan, metaboliseen oireyhtymään ja dementiaan(!). Lisäksi sitä pidetään merkittävänä ylipainon aiheuttajana!!! (Näin on ainakin väitetty Marjoja ja Maskaraa kirjassa, sekä mielestäni myös Petos Lautasella tai Aitoa ruokaa kirjassa (en muista kummassa, enkä voi tarkistaa kun kirjat on jo palautettu kirjastoon))

No vaikka nyt näissä ei edes noita olisi niin silti googlailemalla löysin noista ravintosisältöjä, niin yhdessä 145g patukassa saattaa olla 300-600kcal!!!!!!!!! Että ihan pieni välipalapatukka vaan!
Joten se siitä terveellisyydestä. No yhden söin pienissä paloissa muutaman päivän aikana ja loput pistin roskiin kun ei pää enää antanut periksi syödä niitä. Mielummin syön noilla kaloreilla vaikkapa tummaa suklaata tai sitä oikeaa ruokaa.

3 kommenttia:

  1. No ohhoh, onpa siinä kyllä tuhtia tavaraa. :-O

    VastaaPoista
  2. No joo on, nää on niitä sarjassamme osta mukaterveellistä ;( ihan samaa paskahuijausta kuin superhyper-rasvattomat sokeripommijugurtit tai jotkut normikaupan välipalapatukat, light, light... no joo on mut mitä on pistetty tilalle?

    VastaaPoista
  3. Huhhuhh!! Täälläkin on menty tuohon E-halpaan. :( Niitä koodeja ei aina enää selvästi merkitä, vaan pitää koko ainesosaluettelo lukea suurennuslasin kanssa kaupassa. Ihan kuin kahden pienen lapsen kanssa kaupassa asioidessa olisikin hirveästi aikaa jokainen pikkupräntti lukea, saati sitten huononäköiset vanhukset jne. Taitaa olla tämäkin tarkoituksella mietitty huijaus... *huoh*argh*

    VastaaPoista

Kiitos :)