sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Biggest Loser

Tämä televisio-ohjelma on varmaan kaikkien laihdutusohjelmien kuningatar!
Tuhannet ja miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa saavat tästä inspiraatiota, niin myös minä. Oikein ilostuin kun huomasin maikkarin näyttävän koko kesän Suomessa ennen näkemättömiä jaksoja ja joka arkipäivä! Huomaathan, että edellisen päivän jaksot uusitaan aina aamuisin. Ne ovat myös katsottavissa netistä Katsomosta.

En niinkään kadehdi kilpailijoiden pudotusvauhtia vaan sitä, että heillä on aikaa täysin vain keskittyä painon tiputtamiseen ja urheiluun. Olisi itsekin jokin päivä ihana vaan liikkua vaikkapa juurikin patikoiden, pyöräillen tms. Lapsen kanssa se olisi toki haastavaa, mutta aivan mahdollista kuitenkin vaikkapa jossain luonnonpuistossa jossa on hyvät taukopisteet ja reitit. Ehkäpä aloitamme kuitenkin esimerkiksi Ähtärin eläinpuistosta ;)

Kilpailijoiden saama henkilökohtainen ohjaus on myös "korvaamatonta", sillä onhan se aivan taattu, että itsekin tekisi treenit paljon tehokkaammin jos treenari olisi vieressä kannustamassa!

Ohjelman treenareista monilla on se oma suosikkinsa. Itse tykkään kummastakin tyypistä. Jillian on totta kai aivan mahtavan hyvän näköinen, vahva niin kropaltaan kuin luonnoltaan. Häneltä riittää myös myötätuntoa, ymmärrystä ja henkistä tukea kilpailijoille. Moni nainen haluaisi olla juuri niin kuin Jillian ja no, enpä minäkään vastaan laittaisi jos saisin sellaisen kropan kuin hän!
Pitkään minulle oli juurikin Jillian se the valmentaja, mutta varsinkin edellinen kausi mikä maikkarilla näytettiin eli season 5, muutti mielipidettäni. Siinä Bobin huomio juuri ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sai minut tykkäämään myös Bobista.

Biggest Loser season 5, Brittany
Season 5 on ollut muutenkin mulle se "paras" kausi. Tietenkin se tuli juuri otolliseen aikaan viime vuonna kun olin itsekin aloittanut elämänmuutokseni. Lisäksi samaistuin jostain syystä vahvasti kahteen naiskilpailijaan Brittanyyn ja Aliin, joista jälkimmäinen voittikin koko kisan ensimmäisenä naisena!

Ja en voi kuin ihmetellä tv-ohjelman taikaa millaisen muutoksen se ihmisissä saakaan!
Olisi hauska tietää koko totuus ohjelmasta ja sen metodeista. Onko kaikki tosiaan sitä miltä se näyttää vai käytetäänkö ohjelmassa keinoja joista ei meille katsojille kerrota? Luultavasti nämä tiedot pysyvät aina salaisuuksina, sillä luulisin kilpailijoiden allekirjoittaneen niin kovat paperit ohjelmaan mennessään, että siinä ei paljoa "salaisuuksia" paljastella ilman isoja sanktioita.

Biggest Loser 5, winner Ali
Alin tyyppinen kroppa on ehkäpä juuri sitä mitä minäkin tavoittelen. Ja koska hän pystyy siihen, niin myös minäkin pystyn!

Nyt tv:ssä pyörivästä Season 6:sesta on jo löytynyt omat suosikit ja inhokit. Jokaiselle tietenkin toivoo painonpudotusta, mutta kenelle soisikaan koko potin voiton? Luulen kuitenkin tuon painonpudotuksen ja terveyden olevan paljon tuota rahaa tärkeämmän.

3 kommenttia:

 1. Ainakin muutama ihan alkupään kilpailijoista kritisoi ko. ohjelmaa. Että tuli kaikenmaailman vaivoja kun hirveän paineen alla halusi voittaa jne. Ihan tarkkaan en muista kun tästä on vuosia kun aiheesta luin. Onhan se ihan selvää ettei tuollaisia tuloksia saa millään "syödään vaan terveellisesti ja liikutaan"-ohjelmalla. Itse olen ihmetellyt sitä että järjettömän lihavat sohvaperunat pistetään tolkuttomaan rääkkiin ja sitten pidetään normaalina kun oksennetaan! Huh huh.

  ps. laitoin viestiä blueberrylle, tulikohan perille kun ei ole mitään kuulunut?

  VastaaPoista
 2. Jane, viesti työn alla ;D Vähän tässä kiirusta :P

  Tuota liikunnan hirveän nopeaa aloittamista miekin oon miettinyt. Luulis käyvän pumpun päälle enempi, mutta ei kai sitten kun kukaan ei ole vielä kuukahtanut. Aika helpollahan ne nykyään taitaa kilpailijat pistää lääkäriin jos pienintäkään kremppaa tulee ja sitten tulee liikuntakieltoa.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä Amy P/puolisonsa Phil saisi voittaa. Ihanimmat kilpailijat <3 Olen ollut koulunkäyntiavustajana autististen lasten koulussa, joten siksi toivon sen pienen autistisen pojan vanhemmille terveyttä (ja voittoa) :) Ruskea joukkue narisee, Heba on aina äänessä, jotkut eivät ota kisaa tosissaan... Entinen punainen joukkue on siis minun suosikkini :)

  VastaaPoista

Kiitos :)