sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Viikko7 Päivä7, Selkäsauna!

Tänään jyrisi ukkonen, salamoi ja vettä satoi. Lämpötila laski kolmestakymmenestä alle kahteenkymppiin. Helpotusta oloon sinänsä, mutta ei näyttänyt säätiedotukset tälle helletytölle loppulomaksi hyviä säitä :( No toivotaan, että pilvet väistyvät ja lämpimät ilmat palaavat!

Kyllä on tontilla kärryjä ;D Tämän päivän satoa on kaikkiin pienempiin penkkeihin tehdyt kaaret niin on helpompi kastella ja kasvitkin mahtuvat kasvamaan. Toivottavasti ukkonen ei ole vienyt näitä puskaan...
Kasvaa, kasvaa, kasvaa jo!
Aamu sujui taas palstalla tonkien ja taimia ihastellen. Parisen tuntia tuli siellä vietettyä.
Loppupäivä laiteltiin parveketta lopulliseen kuosiinsa ja viimeiset siemenet päätyivät ruukkuihin. Nyt sitten odotellaan vaan rehevöitymistä, jota toivottavasti tapahtuu niin palstalla kuin parvekkeellakin, sillä niin paljon aikaa, vaivaa ja rahaakin on noihin jo pistetty.

Palstalla appis teki meille joutessaan vastan (vai vihdan?) ja sainkin kunnon selkäsaunan salitreenin jälkeen. En edes muista milloin olisin ollut vihdottavana viimeksi? Tuntui mielettömän hyvälle!

Olin varannut illaksi pumppitunnin, mutta se peruutettiin ohjaajan sairastumisen vuoksi. Tympäisi. Salitreeni on jotenkin juminut edellisen selkäsärkykohtauksen jälkeen. Ei ole maistunut (henkisesti), joten olenkin siis tehnyt kaikkea muuta. Tänään kuitenkin tein paluun salille parin viikon tauon jälkeen. Koska olin asennoitunut pumppiin, niin tein sitten salilla ihan oman pumppitreenin eli samat liikkeet kuin tunnilla, mutta isommilla painoilla ja lyhyemmillä sarjoilla. Ja kyllä toimi! Jotenkin pääkopassa nyt meni palikat oikeisiin laatikoihin ja sain tehtyä treenin todella hyvällä intensiteetillä. Nyt rupesin kaipaamaan sitä omaa musiikkia, silloin olisi treeni kulkenut vielä paremmin! Tämmöisellä asenteella ja menolla saisi kaikki treenit tehtyä niin kyllä rupeaisi tuloksia näkymään!
Nyt sitten jatketaan taas "vanhalla" kaksijakoisella ohjelmalla ja yritetään uudestaan löytää tuota Flow-tilaa.
Loppuun vartti juoksua matolla. Yhteensä 1h 15min ja 520kcal. Ihan hyvin salitreenille!

Salitreenin jälkeen maistui hieman toisenlainen jäätelö.
 Yksinkertaisesti jäädytettyä ananasmurskaa ja appelsiinimehua. Aivan törkeän hyvää!

Tällä viikolla liikunta on ollut pääasiassa tonkimispainotteista. Samasta syystä musta tuntuu "etten ole tehnyt oikein mitään"...
Maanantai: vp, multa & kasvishoppailua helteessä.
Tiistai: Palstalla lapiohommia 6h
Keskiviikko: Palstalla lapiohommia 2h + illalla toiseen otteeseen vesien kantoa ja kastelua.
Torstai: Palstalla lapiohommia 2h 30min + BodyPump 50min
Perjantai: Pyöräily 11,4km
Lauantai: Palstalla vesien kantoa yms. 30min + Parvekeremonttia, istutusta yms. 30min (aktiivista rasittavaa toimintaa)
Sunnuntai: Palstalla penkkien laittoa ja parvekeremonttia yht. 3h (aktiivista rasittavaa toimintaa) + Salitreeni 1h + Juoksu 15min (1,7km)

Joskus miekin taivun ja pystyn ja osaan! Kuva Flickr.~iive~

6 kommenttia:

 1. Ohoh, hyvimpä olet liikkunut tällä viikolla! Onnittelut:)

  Ja se on muuten vihta :P (tämä on asia josta voitais suomessa varmaan väitellä loputtoomiin:D)

  hmm.. pitäisiköhän tehdä itsellekin jotain tuollaisia mehujääjuttuja pakastimeen, pahimman helteen, ja makeanhimon varalle, voiskin olla hyvä idea :)

  VastaaPoista
 2. Ja se on VASTA! Tämä siitä syystä että keski-suomessa ja Savossa se on vasta ja tekijä sekä käyttäjä on sieltä kotoisin joten nin siis tällä kertaa. Sekä lainattu muutama lause saunakulttuurin osiosta suomen ja karjalankulttuurikeskukselta:Vasta on vasta, mutta vihta on kurinpitoväline.Saunavasta oli vasta. Vihtaa käytti vain isä tai äiti(ei saunassa), ja lapsille vihta oli kauhistus. Vihtalla näet vanhemmat piiskasivat kurittomia lapsiaan. Vihta termiä käytettiin/käytetään yleisesti koivunoksista nipussa karsittuna.

  ;)

  Pakko puuttua.....Sorry

  S

  VastaaPoista
 3. No vau, miten ahkera viikko sulla takana!!! :)

  VastaaPoista
 4. Vasta tahi vihta, ihan sama ;) kun tarkoitetaan kuitenkin koivunoksista tehtyä puskaa jossa ON LEHDET paikallaan :D
  Tuntuu ja tuoksuu NIIIIIIN hyvälle!

  T:Sekasuomalainen (jolla on savolainen kielipoliisi aviomies ;D )

  VastaaPoista

Kiitos :)