keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Viikko8 Päivä2&3, Rautamötikkä nimeltään kahvakuula

Kahvakuula on vilissyt niin ajatuksissa kuin blogimerkinnöissänikin, eikä blueberryn ja Joannan hehkutuspostaukset omista kuulista ole ainakaan lieventäneet ostokuumetta...

Mutta, olen vakaasti päättänyt ettei kuulaa meille hankita ennen kuin olen siihen edes vähän tutustunut. Että onko se nyt sitten se mun juttu ollenkaan?

Vuosi sitten kävin kokeilemassa kahvakuulatuntia. En tykännyt. Tai no tavallaan tykkäsin, mutta tunti tuntui jotenkin kamalan vaikealta turkkilaisine ylösnousuineen. Perusliikkeet tuntuivat mukavilta, tehokkailta ja "helpoilta", sellaisilta että niitä on kiva tehdä.
Tuntikokeilun jälkeen kahvakuula sitten jäi vain sinne ajatuksiin. Kuitenkin kevään mittaan olen useasti pohtinut kuulan hankkimista kotiin, joten eikun vain uudestaan kuulatunnille ottamaan asiasta selvää!

Uusintakokeilu kuulailusta sai minut innostumaan todella! Tunnin aikana paloi 520kcal ja tänään kropassa tuntuu todellakin tehty työ. Niin kuin Body Pump, niin myös kuulailu tarvitsi toisen mahdollisuuden tuntuakseen järkevältä. Nyt ehkäpä vielä toiselle kuulatunnille ja palkkapäivää odottelemaan ;D (ps. jos sinulla olisi JKL-seudulla myydä kevyeksi jäänyttä kahvakuulaa 6-8kg niin ostan!)

Ja koskapa tänään (keskiviikkona) oli tiedossa houkutuksia ja herkkuja, niin eilen oli "super"treenit.
Kahvakuulaa 1h 520kcal
Juoksu 20min 2,3km 200kcal
Sisäpyöräily 18min 5km 150kcal
Yht. 1h 38min 850kcal

Sillä eihän näitä nyt voi vastustaa!!!

Tai no voi, mutta pitääkö niin se on sitten eri juttu.
Yhden söin kahvin kanssa ja hyvä niin. Myös muut pöydän antimet himottivat, mutta ne jätin rauhaan.
Erään pienen tytön <3 syntymäpäivillä siis vierailtiin, joten mielestäni hyvä syy herkutteluun.
Ovat muuten sellaisia "mini"muffineita, joten ei siis edes paha :)

Tänään olisi tiedossa palstailua jos sade hellittää. Onkohan miun taimet edes yhtään kasvaneet kun on vaan satanut ja ollut kylmä :( Muuten liikunnasta tänään vapaata. Huomenna salille puntille / pumppiin tai jotain muuta mitä siellä nyt sit keksis. Sade-angstikin on jo helpottanut, onneksi :D johan sitä kestikin!

6 kommenttia:

 1. Oih voih.. olet sitten sinäkin menetetty tapaus.. nimittäin kahvakuulan suhteen ;)
  suosittelen tosin, että älä osta 6kg kuulaa, se jää kuitenkin ihan liian pieneksi, ja liian nopeasti, jos todell innostut harjoittelemaan :P

  Hyvä iive! Tuo että maltoit vastustaa kiusausta ja ottaa vain yhden muffisin on hienoa :). Kyllä se itsekuri sieltä kasvaa!

  VastaaPoista
 2. berry: tarkoitus olisi ostaa useampi kuula eli pieni kuula ja sit 12kg kuula. Molempia en uusina viitsi ostaa... Mä en selän takia pysty joitain pystyliikkeitä tekemään kovin isoilla painoilla :( ja voihan sen sit aina myydä kun käy pieneksi :)

  VastaaPoista
 3. Meillä asuu monta mötikkää kahvakuulan statuksella. Avokilla on painavin 20 kg. Ite sain joululahjaksi toissajouluna nuo pikkukuulat 4 ja 8. Nelosella ei kyllä kauheasti mitään tee, korkeintaan loppuverryttelyssä. Kahvakuula on aivan huippu treeniväline ja treeniä tulee niin kokonaisvaltaisesti. Mulle on tosi tärkeetä esim. koordinaation parantuminen ja lantion notkistuminen. Suosittelen kahvakuulaa lämpimästi Iive!
  Ja yksi muffinssi ei mailmaa kaada, nauti siitä ja riemuitse ettei mennyt enempää.
  Ja hei, ihan pakko vielä hehkuttaa blogiasi sen verran, että tosi ihanaa kun sulla ei ole tässä kommentoinnissa turvallisuustarkistusta. Eilisiltana yritin kommentoida monen kirjoituksia ja homma tyssäsi turvallisuustarkistukseen. Ruudunluku ei lue niitä kirjainnumeroyhdistelmiä.

  VastaaPoista
 4. Hepa: Kyllä joo täällä tosiaan kahvakuulan puolelle kallistutaan. Enhän mä voi ees dissata sitä sen takia kun se on muotivillitys kun mä zumbaankin ja sehän on vielä pahempi!
  Mä otin ne roskaposti jne. tarkistukset pois kun ei näissä ilmeisesti mitään sellaisia ongelmia ole ollut. Tietenkin jos ongelmia tulee niin ne on pakko laittaa takaisin, mutta toivotaan ettei näin käy!
  Muffinssista, en tiedä osasinko nauttia, mutta syöty on ja sille ei enää mitään voi! Eipä siitä mitään haittaakaan ollut ja jos huomenna vaaka näyttää plussaa niin tuskimpa se sen mini-muffinssin vika oli ;D

  VastaaPoista
 5. Iive
  Ahaa, joo, no sitten varmaan ihan järkevää :)
  Itellä olisi tavoitteena siirtyä jouluun mennessä 12kg kuulaan.

  VastaaPoista
 6. Toivotaan ettei ongelia tule.
  Niin, ehkä on parempi kuitenkin aloittaa kevyellä kuulalla, että oppii tekniikat tms. Etenkin jos on selkävaivoja. Huono puoli tietysti on, että se pikkukuula jää liian kevyeksi aika nopeasti, mutta toisaalta sillä voi taas opetella jotain uutta liikettä tms. ennen kuin siirtyy raskaampaan kuulaan.

  VastaaPoista

Kiitos :)