maanantai 25. heinäkuuta 2011

Työputkessa

Ihanainen työputki päällänsä ja loppua ei näy ;D tai näkyyhän se, mutta pitkältä tuntuu vaikka ihan alussa vasta ollaan. Juuri tämän takia kuulan hankkiminen tuntuu vielä entistäkin paremmalle idealle! Olen voinut harjoitella kotona eikä minun ole tarvinnut säntäillä paikasta toiseen tai potea huonoa omaatuntoa.
Eilen tein treenin töiden jälkeen ja tänään ennen töihin menoa. Molemmat n.30-35min pituisia lyhyitä treenejä, mutta sitäkin tehokkaampia ;D No joo, eilen tein lämmittelyksi astangajoogaa; aurinkotervehdyksiä ja muutamia asanoita, sitten kuulaa verryttelevällä tavalla. On nimittäin kuulailusta ihan himpun verran kipiät lihakset (siis hei sehän tarkoittaa kai jollain tasolla sitä, että mulla on lihakset!!!). Kärsin siis DOMS:ista eli viivästyneestä lihasarkuudesta/kivusta. Tämän hienon termin opin lukemalla ProBody-lehteä salilla (on muuten ihan hyvä lehti, oikeesti!). Jooga ja kahvakuula sopii muuten tosi hyvin yhteen. Täydentävät toisiaan kivasti.
Tänään tein Zumban Flat Abs osion + kuulaa. Tuli aika hyvä olo kun jumppaili ennen töihin menoa.

Eilen tein ruuaksi ensimmäistä kertaa elämässäni Lindströmin pihvejä. En kyllä tiedä miksi ihmeessä ensimmäistä kertaa kun tykkään niistä kuitenkin tosi paljon.
Reseptin etsin netistä ja otin ekan jonka löysin missä ei oltu käytetty etikkapunajuuria, sillä a)olin ostanut jo oikeita punajuuria ja b)en halunnut enää käydä ostamassa etikkaisia ja c)en ylipäätänsä halunnut laittaa niitä etikkapunajuuria siihen ruokaan! No päädyin sitten tähän menneiden aikojen Makupalakokkien ohjeeseen.
Ohjetta lukiessani se kyllä muokkaantui tuntemattomaksi, sillä kerma vaihtui maitoon, punajuuria tuli lisättyä ja korppujauhokin väheni yli puoleen (ja ensi kerralla jätän sen kokonaan pois). Mutta about näin tein omani ja tykkäsin kyllä kovasti!


Lindströmin pihvit
400g naudan jauhelihaa
300g keitettyä raastettua punajuurta
2 sipulia
1dl korppujauhoja
1dl maitoa
2 munaa
suolaa
mustapippuria

Kaikki ainekset sekoitin vain keskenään kulhossa, muotoilin pihveiksi ja paistoin ensin pannulla sekä hetken uunissa kun perunat eivät olleet vielä kypsiä.
Ensi kerralla jätän korppujauhot kokonaan pois ja lisään punajuurien määrää entisestään vaikka tälläkin reseptillä tuli todella hyviä pihvejä. En vain tajua miksi ne korppujauhot tähän ylipäätänsä kuuluvat (tai murekkeeseen tai lihapulliin.........) kun hyviä tulee ilmankin! Söin pihvit salaatin ja pippuri-valkosipuli-kermaviilikastikkeen kanssa.

Nyt on liinan alla lepäämässä huominen Naan-leivän taikina eli siis intialaista ruokaa tiedossa! Aikapulasta johtuen mitä ilmeisimmin taas kanaa, mutta ei se mitään, se on ihan hyvää. Olen kovasti selannut netistä intialaisen ruokien reseptejä ja törmäsin Garam Masala ja Tamarind Heaven blogeihin. Oikein sormia syyhyttää päästä kokeilemaan näitä reseptejä! Huomenna mennään omilla inspiraatioilla, mutta sitten kun on aikaa niin....

Vinkatkaahan jos te tiedätte hyviä intialaisia tai nepalilaisia reseptejä tai blogeja!

Ja viimeiseksi ne tärkeimmät!
Tervetuloa uusille lukijoille, joita on ainakin kaksi kappaletta ;D
ja 
Myös Hepan blogissa on arvonta!
ja
Vaaka näytti perjantaista -500grammaa eli takaisin tavoittelemaan sitä seitsemääkymppiä!!!

3 kommenttia:

  1. Oih, miten ihanan energistä fiilistä antavaa tuo kahvakuula/jooga-osuus postauksesta. Melkein iskee treenihinku keskellä yötä :D
    Ja kiitos arvontani vinkkauksesta!

    VastaaPoista
  2. Oijjj.. kiva kun muistutit!
    Nimittäin että sellaisiakin voi tehdä kuin lindströmin pihvejä! Tykkään itsekin niistä kovasti, mutta en ole syönyt koko ruokaa varmaan pariin kolmeen vuoteen.
    Ja juu, en myöskään ymmärrä, miksi lihapulla taikinaan pitäisi laittaa korppujauhoja, ei ole ainakaan meillä käytössä.

    VastaaPoista
  3. En minäkään laita korppujauhoja mutta paistan ne kyllä aina uunissa. Pannulla tahtovat hajota, jos on vain lihaa ja punajuurta ja kananmunaa. Namskis, ovat hyviä. Pitääkin tehdä joskus lähiakoina. Kiitos, kun muistutit tällaisesta namiruuasta.

    VastaaPoista

Kiitos :)