tiistai 9. elokuuta 2011

Bloggaamisesta

Olen usein miettinyt bloggaamista (vai blogaamista) ihan ilmiönä. Pitkään meni, että en ymmärtänyt koko touhua ollenkaan. Ensin kuitenkin löysin ruoka-blogit, sitten kakku-blogit, sen jälkeen käsityö-blogit ja nyt sitten kaiken maailman jumppa-, laihdutus-, liikunta-, kuntoilu-, fitness-, treeni- ja luontais-blogit.

Olen huomannut, että bloggaaminen on hauska harrastus, ehkä välillä vähän liiankin hauska kun siihen voisi upottaa aikaa vaikka kuinka ;D Ensin luet muiden juttuja ja sitten kirjoitat itse, sitten käyt vielä tsekkaamassa onkos tullut kommentteja jne. Siinäpä kivasti tunnit pyörähtää.
Ai ja senkinhän voi ottaa myös huomioon, että kuviakin olisi "joskus" kiva olla ja sitten niitä otetaan ja mietitään ja muokataan ja lähetellään. Kivaa vai mitä? ;D (Oikeasti siis on!)

Kun bloggaajalta kysytään miksi hän tätä kaikkea tekee, niin useimmiten hän vastaa, että itseään varten. Niin minäkin. Kuitenkin bloggaamisessa on vielä se toinenkin aspekti, joka tulee ottaa huomioon. Nimittäin lukijat. Blogin uskomattomin puoli on vuorovaikutus! Onhan se toki myös monelle päiväkirja, tietynlainen purkautumisen kohde, muistojen aarreaitta. Mutta kuka oikeasti jaksaisi kovinkaan kauan kirjoittaa blogia, jota KUKAAN ei lue?

Itsestäni ainakin on ihana tietää, että useimmiten kirjoitukseni lukee edes joku. Tämä joku saattaa jopa kommentoidakin jotain ja se on monesti ehkäpä blogin parasta antia, sillä niihin jotka kommentoivat voi syntyä ihan omanlaisensa ihmissuhde. Itsekin myötäelän monen muun bloggaajan elämää, vaikka en ole heitä koskaan tavannutkaan. Se on ehkäpä kovin kummallista, mutta toisaalta hyvin ihanaa. Blogi-ystävät ovat siirtyneet myös oikeaan elämään. Pääasiassa puheissa, kun kerron vaikkapa äidilleni kuinka jollekin oli tapahtunut jotain tai kuinka joku oli onnistunut jossain. Läheiseni tietävätkin aika paljonkin kaikenlaista mitä teille on tapahtunut rakkaat Blogi-Siskot (ööö... kukaan ei kai ole mies?) Ja ehkäpä jonain päivänä me tapaamme, silleen niin kuin oikeesti! ;D

Lukijoista päästäänkin oivasti piiri pieni pyörii leikkiin, kateuteen, kilpailuun. Siihen kenen blogi nyt onkaan se hienoin ja suosituin, sillä tätäkään ilmiötä ei voi oikeasti ohittaa. Varmaan YKSIKÄÄN bloggaaja ei pistä pahakseen uusia lukijoita, runsaita kävijämääriä tai kommentteja (asiallisia). Sillä ihmisen sisälle on rakennettu sellainen moodi, joka nyt haluaa vain olla suosittu. Onneksi yleisimmin seuraamissani blogeissa on hyvä ilmapiiri, siellä kannustetan, myötäeletään, lohdutetaan, iloitaan. Toisaalta myös kuulemma haukutaan, ollaan julmia, ilkeitä ja tehdään kiusaa. Monet joutuvat poistamaan kommentteja tai valvomaan niitä juurikin siksi, että monet kommentit sisältävät "painokelvotonta" tekstiä. En voi vaan kuin kuvitella, että mikä saa ihmisen tekemään sellaista? Miksi ihmeessä pitää kommentoida blogiin, josta ei pidä? Tai jonka kirjoittaja on mielestäsi tyhmä, läski ja kaikin puolin täysi luuseri?
Voin vain kuvitella minkälainen meno on nuorten blogeissa, joissa kauneus, suosituimmuus ja raha ovat kuvioissa mukana (onhan tätä tietenkin myös muuallakin). Tuotelahjat ovat haluttua kamaa ja niitä sitten esitellään kovinkin objektiivisin sanamuodoin (kuka oikeasti haukkuu ilmaiseksi saamansa tuotelahjan?). Mutta osaavat ne vanhatkin, sillä nettimaailmassa ht.netin sennupalstalla sanansäilä piiskaa armotta! Olen selaillut siellä muutamiakin blogi-aiheisia ketjuja ja täytyy vain sanoa, että anonyymisti voi näköjään kommentoida ihan mitä vain kenestä vain. Linkitä itsesi sinne niin saat armottoman vastaanoton.

Erilaiset linkitykset keskustelupalstoilla, muissa sosiaalisen median yhteisöissä ja toisten blogeissa on tapa kertoa, että hei minäkin olen täällä! Tule lukemaan :) Olen kiva ja lahjakas ja kaikkea ;D Lue sinä minun blogia niin minä luen sinun, vaihtokauppaa katsos. Sama homma pyörii erilaisissa tunnustuksissa, haasteissa ja arvonnoissa. Linkitä ja levitä osoitetta mahdollisimman laajalle. Tässä ei tietenkään ole mitään väärää, sellaista se vain on. Meistä on tullut oman elämämme mainosmiehiä eiku siis naisia, vai ihmisiä?
Sillä ihmisiä me olemme kuitenkin täällä ruutujemme ja näppäimistöjemme takana. Ja hei, onpa kiva, että juuri Sinä olet juuri nyt siellä lukemassa tätä ;D

Terveisin
Miss Suorasuu, jolla ei nyt kipeänä ollut yhtään mitään muuta tekemistä kuin kirjoittaa soopaa ;D


11 kommenttia:

 1. Tosi nappiin mennyt kirjoitus, hitsit kun tykkäsin! Ihan oikeasti. Hyviä ajatuksia!

  VastaaPoista
 2. Mä tykkäsin tästä kirjoituksesta myös! :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkäsin kans mahottomasti!! Pitäskö munkin alkaa kirjottaa itseni lisäksi myös yleismaailmallisista asioista? Voisikohan ketään kiinnostaa jokin muu aihe mun blogissa ku mie? Taidankin heti ryhtyä valmistelemaan sitä aihetta, jonka annoin Hepalle toivoen hänen tekevän aiheesta postauksen: kvanttifysiikka, etenkin kvanttikenttäteoria, ottaen mukaan myös kyseisen aiheen suhteen CPT-symmetriaan ja fotonin ominaissäteleilyyn :) Kuolisitteko kiinnostukseen? :)

  VastaaPoista
 4. http://nuppulinna.blogspot.com/ Käy kattoo toi blogi, saattaisit tykätä :)

  VastaaPoista
 5. Iive, loistava kirjoitus
  Itse en pysty "kilpailemaan" lukijoista blogini ulkonäkö- ja kuvaseikoilla, mutta olen ajatellut ehkä minulta löytyvän jotain mielekästä sisältöä kuitenkin :D Ja on aivan totta, että kyllä kommentit ja syntyvä vuorovaikutus ilahduttaa/lämmittää mieltä. En minäkään kauheasti ole ymmärtänyt mitä bloggailu on, viime syksynä kiinnostuin asiasta ja aloitin oman kirjoittamisen. En kuitenkaan kauheasti lukenut muita kunnes tänäkeväänä aloin etsimään ravitsemusblogeja ja sitä myötä alkoi löytymään kaikkea muutakin kiinnostavaa. Ja aikaa tässä koneella tosiaan uppoaa välillä liiankin kanssa :D

  VastaaPoista
 6. Meinasin taas kerran, etsiä sitä "tykkää" nappia :D
  Tämä oli nimittäin hyvä kirjoituss :)

  Onhan se totta, että blogaajien kesken on varmasti pientä kilpailuakin, mutta ainakin minusta se on pysynyt (näissä mitä itse seuraan ja jotka ovat minulla lukijoina) sellaisissa rajoissa, että se on vielä järkevää ja kohtuullista.
  Tuo toisten tsemppaaminen ja myötäeläminen on välillä todella tärkeä tuki, itse kullekin varmasti.
  Itselleni on tullut muutama roskapostikommentti..tosin, jätän ne suosiolla julkaisematta, näillä trolleille kun ei minusta tarvitse antaa sitätyydytystä, että kommentit pääsisivät julki (vaikka joskus käykin mielessä,miten kiva olisi kommenteissa "vitttuila kumoon" mokomat :P

  VastaaPoista
 7. Ensiks: Kiitti Toppis linkistä, lähti Lue-listaan. Ja oothan sä kirjoittanut meille niit ihanii novelleja!!!

  Tokaks: Olipa kiva, että joku on tosiaan jaksanut lukea tän! Ja kommentoida vieläpä! Tää on sitä parhautta :D

  Berry: hmmm.... huolestuttavaa. Facebook tunkeutuu meidän elämäämme. (Salaliitto!!!) Kohta jokaisessa paikassa pitäisi olla tykkää-nappi ;) Toisaalta ihan hyvä että täällä ei ole, sillä silloin on "pakko" kirjoittaa kommentti.
  Mulla ei ole valvontaa päällä niin tännehän ne roskatkin sit tupsahtavat ja täytyy sanoa, että en mä mitään vinkunaa rupee kuuntelee!

  Hepa: Sun vahvuus on sun oma erilaisuutesi ja ironista kyllä niin varmasti se kiinnostaa ja tulee kiinnostamaan ihmisiä aivan erilailla. Silloin ei kuvat yms. ole niin tärkeitä. Ja kyllähän sen teksteistä jo näkee tuleeko ne sydämestä vai ei! (Ja siis sullahan tulee ;D ) Miten muuten sun ruudunlukuohjelma lukee noi hymiöt?

  VastaaPoista
 8. Ja pakko vielä toisaalta kommentoida tuohon haukkumisviesti-asiaan. Jos meistä joku saisi ja julkaisisi sellaisen olet kamala läskihirviö yms. yms. viestin niin mitäpä luulette, että vakkarilukijat reagoisi?

  Voisi sanansäilä viuhtoa aikas moneltakin suunnalta nimittäin!

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos Iive!!!
  Tää ruudunluku lukee hymiöt esim. :) puhesyntetisaattori sanoo kaksoispisteloppusulku, pistenäytöllä taas näyttää :) Mun ystävä kirjoitti mulle joskus ns. hymiöoppaan, että mitä mikin kirjainvälimerkkiyhdistelmä tarkoittaa.
  Saikohan tästä selityksestä mitään tolkkua?

  VastaaPoista

Kiitos :)