perjantai 12. elokuuta 2011

Käännekohtia

Eräässä mainoksessa sanotaan: Elämä on.

Juuri nyt voisin sanoa, että: Elämä on.

Flunssa alkaa olla kovastikin voiton puolella ja eilen kävin jopa juoksemassa pitkästä pitkästä aikaa. Ja kuten varmaan voitte kuvitella niin se tuntui aivan ihanalta. Juoksin 3km 30 minuuttiin, välillä kävelin kun polku oli sellainen ettei voinut juosta. Ilta sujui sujuvasti töissä kuten tämä aamu myös.

Lounasaikaan sain tietää labrakokeiden tulokset. Soitin itseasiassa terveydenhoitajalta vain tuloksia (kun viitearvot tiedänkin) ja heti rupesi kellot kilkuttamaan kun hän mun tuloksia katsoessaan rupesikin kertoilemaan, että lääkärin pitää ne arvot kertoa ja arvioida jne, jne. Lääkärin soittoaikakin irtosi himppa nopeasti, nimittäin tunnin päähän. Ei tarvinnut paljoa miettiä, että jokin on pielessä.
Ja niinhän ne nyt olikin sitten ja ilmeisesti ihan kiitettävän vinksin vonksin. Muita hormoniarvoja en oikeastaan edes sisäistänyt muuta kuin että olivat kovin alhaiset, mutta prolaktiinihormoni oli taasen yli kaksinkertainen suurimpaan normaalina pidettyyn arvoon nähden. (Eli suurin normaali arvo on 500 ja mun oli yli 1000.)
Nyt sitten tiedossa kasa tutkimusaikoja ja luultavammin myös pään magneettikuvaus. Yksi ilmeisesti suurin syy korkealle prolaktiini-arvolle on Prolaktinooma eli aivolisäkkeessä oleva rauhaskasvain (hyvälaatuinen, ei syöpä). Kasvainta hoidetaan lääkkeillä tai joissain tapauksissa leikkauksella. Toki myös muitakin syitä tälle tilanteelle voi olla olemassa. Tämä nyt kuitenkin ilmeisesti on se yleisin syy tällaisessa tilanteessa.

Olo on ristiriitainen. Toisaalta olen helpottunut siitä, että on löydetty nyt jostain jotain vikaa ja että sitä lähdetään tutkimaan. Toisaalta... kuka nyt haluaa että jossain on jotain vikaa?

Töiden jälkeen kävin ostamassa itselleni "voimaeläimen". En tiedä kuulostaako tämä ihan typerältä, mutta halusin saada tämän tavallaan itselleni symboliksi, vahvistukseksi...

Hevonen ilmentää voimaa, sen vahvuus mahdollistaa laukan tasankojen yli ja sen maaton voima sallii sen lentää ilman läpi henkimaailmaan. (Lainaus täältä)
Kottarainen mulla olikin jo ennestään :) Tai en mä tiedä mikä lintu se oikeasti on, mutta mulle se on kottarainen, oli miten oli. Minulle Kottarainen on kepeä, iloinen, vallaton...

Hevosen ja Kottaraisen synnyinpaikka titiMadam. Infoa suomeksi Finnish istitute.
Hieman ennen auringonlaskua lähdin metsään marjaämpärin kanssa, mutta enimmäkseen kyllä vaelsin siellä polkuja pitkin kuin poimin marjoja.
Katselin harjun päällä kivellä istuen auringonlaskua ja kävelin kaatosateessa takaisin autolle. Se oli ensimmäinen 60 liikuntahaasteen kerran ylittävä "suoritus", sillä eilinen juoksupyrähdys oli 60/60. Liikuntahaaste on siis täynnä :)
8 kommenttia:

 1. Voih. Hyvä että tuli jotain kuitenkin ilmi, aina kun on jotain mitä voi hoitaa, tilanne voi korjaantua. Toivottavasti pian selviää enemmän.

  Mulla itselläni on kilpirauhasen vajaatoiminta.

  VastaaPoista
 2. ^Kiitos tsempeistä :)
  Kilpirauhasen vajaatoimintakin ei oo niin kiva juttu :( Aina näissä tämmöisissä on omat hankaluutensa, mutta onneksi näiden kanssa voi kuitenkin elää loppupelissä kuitenkin ihan normaalisti! :) Mulla epäiltiin tuota vajaatoimintaa ihan ensimmäiseksi, mutta ei osunu.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä tylsään tilanteeseen! Ihania nuo voimaeläimet.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä Iive ja rutista voimaeläimiäsiä aina kun siltä tuntuu voimaa hakien
  Ja ei tietenkään kukaan halua jossain olevan jotain vikaa, mutta kummasti sairauksien kanssa pystyy elämään normaalia elämää. Isosti tsemppiä! Kyllä ite luulin vuosi sitten mailmani romahtavan kun sain korvistani otoskleroosidiagnoosin. Kuuroutuminen tuntui tosi pelottavalta mahdollisuudelta jne. No kuuroa ei minusta ole tullut, vaikka kuulo ei ihan täydellinen ole, pärjään kyllä. Toinen korva on leikattu ja toisen leikkaukseen jonotan. Olen miettinyt onko tämä loputon leikkauksien kierre, mutta jos se auttaa mua kuulemaan, niin... Mutta, kyllä sä pärjäät ja nyt on tärkeintä, että selviää mikä sua todella vaivaa. Epätietoisuus on kuitenkin se kamalin tunne. HALAUS!

  VastaaPoista
 5. Voi jumpe...!! Mut "hyvä", että se oli tuo vaaraton kasvain, eikä mikään vakava munasarja-vaiva! Uskotaan, että tuo voidaan hoitaa kuntoon <3 Iso voimahali täältä rusina-hapalta <3

  VastaaPoista
 6. Voi Iiveihana :(
  Tsemppiä jatkoon!
  Ja "hyvä" tosiaan, ettei mitään pahempaa... kuitenkaan. Tuo kun nyt kuitenkin on hoidettavissa ja hallittavissa.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, paljon positiivista energiaa lähtee sinun suuntaasi. Toivottavasti saadaan selville missä mättää ja saat asianmukaista hoitoa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Voih, kurjaa, että tuollainen täytyi tulla vielä vastaan. Vaikka toisaalta hyvä, että syy löytyi. Itsellänikin on ko. arvoa mittailtu, kun tuota epäiltiin, mutta ei onneksi siitä ollut kyse. Tietääkseni tuo on kuitenkin helpompihoitoinen kuin esim. PCO, sen ärhäkämpiin versioihin kun ei tunnu oikein mikään auttavan. Tsemppiä, toivottavasti selitys kohonneelle arvolle löytyy ja ennen kaikkea hoito siihen.

  VastaaPoista

Kiitos :)