perjantai 2. syyskuuta 2011

2x Zumba

Zumba ja kahvakuula on kyllä tämän vuosikymmenen hittilajeja. Ja mikäpäs siinä ollessa jos kansa vain liikkuu. Toisaalta kuultavissa on vähän halveksuuntaakin, erityisesti Zumbaa kohtaan, mutta luultavasti nämä halveksujat eivät ikinä ole ko. lajeja kokeilleet. (Ja eihän kaikki kaikille vain sovi!)

Aerobisena lajina Zumba on kyllä aivan mieletön, varsinkin jos tekijä pystyy edes jollain tasolla unohtamaan sen ainaisen "voiapuamiltämänytoikeinnäytän-syndoomansa" ja vain nauttii tanssista, rytmistä, yhdessä tekemisestä. Jos Zumbatessa on aikaa miettiä toisten kuvioita niin luultavasti silloin on joko superhyperhuippu-zumbaaja (joka ei kuitenkaan anna fiiliksen viedä eli ei hyvä!) tai ei ole oikeasti täysillä mukana, jolloin ei tosiaankaan pysty saamaan irti kaikkea koko tunnista.

Ja entäs kahvakuula sitten? Kuinka tajuttoman hyvä laji treenata voimaa sekä liikkuvuutta yhdessä, yksin, parittain, ryhmässä, sisällä, ulkona, parvekkeella, olohuoneessa, ihan missä vain missä on muutama neliö tilaa (sama sopii muuten myös Zumbaan).

Eilen lähdin aamulla neidin kanssa kylpylään rentoutumaan ja pitämään hauskaa. Lastenaltaassa pulikoitiin ensin puolisen tuntia tai tyttö pulikoi ja mie käytin ajan hyödyksi venytellen. Musiikin houkuttelemana siirryttiin varsinaiseen kylpyläaltaaseen (lattarit, ne lattarit!), missä oli juuri startannut jonkun kuntoutus-ryhmän Aqua Zumba tunti. Koska allas oli kuitenkin yleisessä käytössä myöskin, niin rupesimpas minäkin toisella puolella allasta Zumbailemaan tyttösen kanssa kun ohjaaja näkyi hyvin (eli uitin ja nostelin tyttöä liikkeiden rytmissä) ja voi että meillä oli hauskaa! Veikkaan kyllä, että meillä oli paljon hauskempaa kuin varsinaisilla ryhmäläisillä, sillä se koostui yli 60v miehistä ;D jotka jo ensimmäisten biisien jälkeen kyselivät, että mitenkäs niitten iskelmien laita olis? ;D Hienosti sedät kuitenkin zumbaili tunnin loppuun asti!
Tää Zumbamuoto oli mulle aivan uusi ja voisipas joskus mennä ihan oikeasti kokeilemaan tätä. Neiti jaksoi puoli tuntia olla innoissaan mukana (ja nukahti muuten heti auton startattua kotia kohti) ja omien fiilisten mukaan veikkaan sykkeiden olleen mulla jotain 130-150 välillä.

Jyväskylän seudulla AquaZumbaa tarjoaa ainakin Laajavuoren kylpylä sekä AaltoAlvari (remontissa ja suljettu tosin tällä hetkellä).

Illalla suunnistin vielä pitkästä aikaa tavalliseen Zumbaan ja voi, että oli kivaa! (taas) En ollut aiemmin ollut tämän ohjaajan zumbatunnilla, mutta olen kyllä ollut hänen Dance-tunnilla ja veikkailin ettei voi olla huono. Ja oikeassahan olin. Koko tunti oli hyvää tykitystä, ehkä tanssillisempaa kuin normiohjaajani tunnilla, joka pitää aika aggressiivisiakin tunteja. Kuitenkin askelsarjat olivat helposti seurattavia vaikka olin ensikertalainen tällä tunnilla. Sykkeet paukkuivat parhaimmillaan 187:ssä ja tunnissa paloi 570kcal. Oli mukava vähän nostatella sykettä kun kesällä juostessa ja kuulaillessa tai salitreeniä tehdessä syke pysyy kohtalaisen tasaisena. Nousee tasaisesti ja laskee tasaisesti. Zumbassa taas syke vaihtelee hyvin paljon, mulla noin 100-190 välillä koko ajan. Nautin kun sain tanssia tai ainakin tunsin tanssivani. Olen aina haaveillut tanssimisen osaamisesta ja tanssi-ryhmäliikuntatunnit on nyt tällä hetkellä lähinnä sitä
Perään vedin vielä vatsalihas-spesiaalin ja venyttelin lopuksi vielä lisää. Päivän liikuntakulutus lähestyikin 1000 kaloria! Illalla olikin hyvää vetää hyvällä omallatunnolla vähän Aurajuustoa iltapalaksi, namnamnamnamNAM!

Tänään onkin vielä liikunnat mietinnässä... liekkö teen mitään? Ois ainakin Siipan golf-vuorot viikonloppuna tiedossa (ja töissä tietty oon myös), joten ois jotain ihan kiva tehdä, mut mitä? Illalla olis ainakin salilla teematunti: Dance with Madonna, kuulostais kyllä aika hauskalta! Mut katsotaan, katsotaan...

Aamulla tämä rouva viitsi pitkästä aikaa "laittautua" ;D kun lähdettiin Pitsakerhoon neidin kans.

Ranskanlettiharjoitteluja ja tukka kyl kaipais vähän väriä...
Ripsiväriäkin jopa ;D
Liikuntahaaste on ilokseni ruennut kiertämään myös Blogimaailmassa, ihanaa! Toivon, että siitä olisi erityisesti hyötyä niille joille liikunta ei vielä ole "elämäntapa". Itselleni tämä on jo neljäs haaste. Ensimmäisellä kerralla yritin päästä lähelle kuuttakymmentä liikuntapäivää, seuraavalla kerralla yritin saavuttaa sen (ja saavutin), nyt kesällä yritin ylittää sen (ylitin 14 lisäpäivällä) ja nyt yritän ylittää vielä reilummin. Päiviähän kertyy tuon 4kk aikana 122kpl, joten joku 90 vois olla aika hyvä nyt?

Ja hei, vielä ei ole myöhäistä lähteä haasteeseen mukaan, vink, vink!4 kommenttia:

  1. Mul on oma haaste: sata treenisuoritusta 15.10 mennessä, mut saankin touhuta useamman kerran päivän aikana urheilun parissa :) Ihan hyvä onkin nyt jumppailla talteen, jos käden leikkaus taas pilaa koko elämäni :'(

    VastaaPoista
  2. Tää onki 60 treeniPÄIVÄÄ ;D Mut onhan sulla paljon lyhyempi toi aikakin ;D

    VastaaPoista
  3. Olipas hauskon kuuloinen tuo sinun ja tytön vesizumbailu, ja luulen, että teillä todella oli hauskempaa, kuin niiillä miehillä :P

    VastaaPoista

Kiitos :)