maanantai 5. syyskuuta 2011

Treeniä ja töitä sekä uniongelmia

Mistä ihmeestä sitä repis oikein lisätunteja tähän elämään? Tai vuorokausiin lähinnä...
Välillä elämä tuntuu kovasti kiireiseltä, varsinkin työpäivinä kun työvuoro matkoineen vie päivästä sen 9-10h. Lapsen kanssa haluaisi olla mahdollisimman paljon, mutta treenatakin myös, samoin kodista pitäisi pitää huolta, ehkäpä Siipasta myöskin ;D Oma höpöttely, kuhan vain oleminen, lukeminen, niillekin pitäis aikaa jostain kaivaa.

weheartit
Lisäksi vuorokausirytmi reistaa. Aamuvuoroon on tuskaista herätä kuudelta ja työpäivän jälkeen olo on suht sippi, mutta kun nukkumaan menon aika koittaa, niin kappas kun ei uni tulekaan. Iltavuorojen jälkeen pyörii niin kierroksilla ettei ole toivoakaan ennen puoltayötä nukahtaa ja aamulla neiti herättää ihanasti usein aika aikaisin.

No tuttua sinänsä nää ongelmat, joten eikun työterveyteen melatoniini-reseptiä hakemaan, jotta kierteen saa katkaistua alkuunsa. Kyllä sitten tulee uni jos vain toimii yhtä hyvin kuin ennen. Perinteisiä nukahtamislääkkeitä en pysty, halua enkä suostu käyttämään.

Tänään treeni salilla ennen töihin menoa tuntui niin hyvälle! Ensin lämmintä juoksumatolla, sitten jalkaprässi, askelkyykkyjä, jalanojennus ja koukistus laitteessa, pohjeprässi, maastaveto, tuettu T-kulmasoutu, hieman kahvakuulaa välissä ja lopuksi venyttelyt. Nämä siis nyt tässä satunnaisessa muistellussa järjestyksessä.
Yritin treeneissä saada tuntumaa enemmän pakaraan ja takareisiin, mut ihan etureisille meni kyllä koko homma ;( Plaah! No mut hyvä treeni silti!

Eilen kävin sellaisessa sienimetsässä neidin kanssa, että! Syke paukutti reilusti yli 140 koko ajan, joten voitte uskoa että ei ollut ihan helpoimmasta päästä maastoa ja tyttö selässä vielä. Ei tullu sieniä, mutta tulipahan treeni ;D

7 kommenttia:

 1. Yh, vuorotyön aiheuttaman uniongelmat ovat mullekin tuttuja. Ja ne ovat kyllä aika kurjia, onneksi tiedät tuon melatoniinin, se on kyllä kätevä apua, ja täysin luonnollinenkin vielä.

  VastaaPoista
 2. Joo paitsi en nyt noiden hormoni-ongelmieni takia saa syödä tuota melatoniinia, prkle!!! On nyt pärjäiltävä kuulemma ihan ilman mitään... Se on todennäköisesti nyt toi mun sairaus mikä pistää koko kropan, myös unet sekaisin...

  VastaaPoista
 3. Meikällähän on tosi pitkä unettomuushistoria: http://www.tietoaunettomuudesta.fi/unettomat-kertovat/9/ . Nyt taas pahenemisvaihe, mutta aluksi taas silleen, että elimistö vaatii enemmän unta.

  Tsemppiä uneen!

  VastaaPoista
 4. Kertomuksesi oli Joanna ihan kuin mulla! Niin tuttua, niin tuttua... Hienosti ja selkeästi oli juttu muuten kirjoitettu!

  VastaaPoista
 5. Mää oon antanut nyt nuita haastatteluja aiheesta ihan siksi, että asiasta puhuttaisiin enemmän, tänä aamuna mun tapaus mainitaan jopa maikkarilla :D Toivottavasti asenteet ja ihmisten luulot vähän helpottavat, niin ei aina kaikille tarvi selittää, että ei oo ihan niin yksinkertaista "kun nukkuu vaan".

  http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1387150

  VastaaPoista
 6. Kyl ihmisillä on oikeasti aika huono käsitys unettomuudesta. Tai no ei sitä voi tietää miltä se tuntuu jos ei ole koskaan kokenut.

  Itse taas tuumaan, että jos uniongelmiini olisi puututtu heti muuten kuin lyömällä Tenox-resepti kouraan niin olisin välttynyt monelta, monelta, monelta harmilta ja masennukselta. Mun masennuksen ja muiden ym. ongelmien syy (yksi niistä) on unettomuus eikä toistepäin niin kuin "yleensä"...

  VastaaPoista
 7. Mulla taas on masennus ja unettomuus ollu aina käsi kädessä, ihan muksusta asti. Ensimmäinen vakavampi masennuskausi mulla oli ala-asteen loppupuolella, ehkä viidennellä luokalla ja siitä eteenpäin sitten säännöllisen epäsäännöllisesti.

  VastaaPoista

Kiitos :)