maanantai 12. syyskuuta 2011

Yökukuntaa


Hormonihäiriön vuoksi yövuorot ovat aikamoista helvettiä, jos niin kuin suoraan sanotaan. Väsyttää vaikka kuinka nukkuisi etu- ja jälkikäteen. Kroppa käy koko yövuoroputken puoliteholla. Kotona on kovin väsynyt olo ja töissä tuntuu kuin kävelisi unessa. Aikaa olisi tehdä töissä ekstraa, jeesata aamuvuorolaisia, tehdä omia hommia, lukea blogeja... mut kun ei oikeastaan jaksa, kiinnosta eikä pysty. Mitään muuta ei oikein jaksa miettiä kuin tätä tuskaa mikä painaa silmien takana.


Päivisin nukkuessa unet valtaavat mielen. Tänäänkin mitä kauheimmat painajaiset saapuivat ilostuttamaan. Heräsin monta kertaa sydän hakaten, tuskanhiestä märkänä.
Koetappa siinä sitten olla tuon jälkeen reipas ja hyvä työntekijä!

Tämä tilanne on kyllä aivan outo, sillä olen aina oikeasti ollut yöihminen ja olen nauttinut yötyön tekemisestä valtavasti. Toivon, että kun sairaus saadaan tutkittua ja kondikseen niin myös tämä asia palautuu normaaliksi!

Eilisen lepopäivän jälkeen oli tänään aika suunnistaa taas kohti uusia liikunnallisia seikkailuja! Uutta metsää käytiin koko perheen voimin kartoittamassa (sieltä kuvat) ja oli aivan mielettömän ihana aurinkoinen sää! Sieniä lähinnä bongailin, muutaman puolukan poimin ja väistelin ah niin ihania hirvikärpäsiä, MUR!

Lisäksi heiluttelin tänään kuulaa 45min ja venyttelin lopuksi kunnolla. Pitää koettaa tehdä vielä yöllä lisävenytyksiä _jos vaan jaksaa_.

Vaaka näytti herätessä tämän vuoden alinta lukemaa 70,8kg! Tadaa! Kohta menee lukemat rikki! ;D Oon nyt parisen päivää vetänyt vähähiilarisella kun kroppa mielii tehdä niin. Olo on kyllä sen kannalta mitä parhain.

Mitään ruokagrammamääriä en ole mihinkään laskenut, mutta veikkaan hiilareiden olevan tällä meiningillä jossain reilusti alle 80g luokkaa/pvä. Saa nähdä kuinka käy kun keskiviikkona suunnistamme Savonmualle Äiteen tykö... siellä sitä on taas herkkua ja sitä himpskutin Pepsi Maxia. Onneksi siellä on myös kaikkea ihanaa terveellistä, sillä äitee tukee mun ponnistuksia aivan kympillä! Tällä kertaa taidan pyytää pistää herkut piiloon... no sit nähdään miten käy.


Eilinen itsensä laittautumis- ja kuvaushetki piristi mieltä ihanasti. On kiva ostaa pienempiä vaatteita ja unohtaa ne entiset kittanat, joista on tullut "telttoja". Käynti vaatekaupassa ei ollutkaan itkua ja hammastenkiristystä vaan vähän sai iloitakin. Hieman kummastusta kyllä herätti esim. H&M:n kokopolitiikka, sillä kovin pieniä vaatteita sieltä löytyi. Esimerkiksi ostamistani topeista ei ollut tarjolla kuin ainoastaan kokoa 34-38. Farkkulegginsien suurin koko oli 40. Farkkujen suurin tuumakoko vyötärölle oli 34 (jossa mulle oli sopivat reidet ja 10cm extraa vyötäröllä ;D Jäi kauppaan). Onko kokoja suurennettu vai eikö koossa 40-42 enää saakaan ollenkaan vaatteita?
Lindexin kokoluokittelua olen taas aina ihmetellyt. Heillä kun koko M on 40/42, omasta mielestäni tämä koko on taas L (Lindexillä 42/44).
On se jännä kun toisessa kaupassa "pienennetään" vaatteita ja toisessa "suurennetaan"...


Mitkähän ihmeen copyrightit tuo Picasa on päättänyt mun kuviin tunkea? Kysyn vaan? ;D

T: Kuulajustiina ;D

Ja Jojoilijalle tervetuloa! (Ja heipat sille, joka katosi...)

3 kommenttia:

 1. No otin kuvia kuulajussille ja tai jäädä tuo hänelle sorvattu copyright päälle picasaan....
  Sorry

  S

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos.
  Kivat kuvat metsästä, itsekin harrastan valokuvausta ja metsässä liikkuminen on mielen ja kropan parhainta jumppaa.
  Huonosti nukutut yöt ovat seuraavalle päivälle kyllä kauhistus. Yövuoroa en ole koskaan tehnyt, joten siitä en tiedä mitään, enkä edes pysty kuvittelemaankaan miten se saisi mieleni sekaisin.
  Joo, nuo kokoerot eri kaupoissa ovat ihan ihmeellisiä, minä paksureitisenä ihmisenä en saa esim. farkkuja kivoja kuin KappAhlista stretsi-sellaiset.
  Vähähiilarista elämäntapaa yritin, mutta ei oikein mulle natsannut, leipä on intohimoni, joten karppaukset jäi.
  Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
 3. Joo ei täälläkään karppaamiset sovi pidemmän päälle, mutta välillä tulee sellainen olo, että nyt riittää leivät, perunat, riisit yms. muutamaksi päiväksi! Paljon kasviksia, marjoja, (lihaa), maitotuotteita, mutta aika kasvispainotteisesti ja kevyesti kyllä... syön siis sitä mitä tekee mieli, en ns. rajoita eli jos nyt tekisi leipää mieli niin kyllä sitä söisin!

  Nyt ei vaan tee mieli kun välillä tulee vain semmoinen ähkypuhku-olo ja näin kun pari päivää syö niin leipäkin maistuu taas vielä entistä paremmalle ;D

  VastaaPoista

Kiitos :)