maanantai 17. lokakuuta 2011

Heikkilät vs. muut

Ystävällinen anonyymi kävi vitamiini-blogaukseeni linkittämässä A.Heikkilän blogitekstin kys. aiheesta. Täytyy kyllä sanoa, että aika samoilla linjoilla/fiiliksillä olen ollut ko. herran kanssa tästä asiasta... tämä näin niin kuin intuitiivisesti asiaan suhtauduttuna. Itsellänihän ei mitään faktatietoa ole, luen vain mitä muut kirjoittavat.

Tästä päästäänkin siihen asiaan, että välillä meinaa pää hajota näiden ravinto yms. suositusten kanssa. Yksi kirjoittaa toista ja toinen toista. Vedotaan siihen ja siihen tutkimukseen, joka kumoaisi toisen väittämät. Patrik Borg:han Pöperöproffa-blogissaan kirjoitti näin:
Syöminen on varsin helppoa ja yksinkertaista kun pitää itsensä syömishässäköiden ulkopuolella ja menee maalaisjärjellä omiin fiiliksiin luottaen.
Mutta kun minä oikeasti haluaisin tietää (jo ihan tulevan opiskelu-alan takia) mitenkä asiat oikeastaan menevät niin kuin silleen OIKEASTI! (Vai tietääkö tätä kukaan, siis tosissaan?)

Rasvattomat maitotuotteet vs. Rasvaiset maitotuotteet
Vitamiinilisät lisäävät kuolleisuutta vs. Vitamiinilisät eivät todellakaan lisää kuolleisuutta
Tyydyttynyt rasva tuhoaa suomalaiset vs. Lautasmalli tuhoaa suomalaiset
Viljat ja peruna "1/4 lautasmallista" vs. Ei turhia hiilareita
Leipä on terveellistä vs. Vaaralliset viljat
Lisäaineista ei ole haittaa vs. Lisäaineita tulisi välttää
Tehomaatalous vs. Luomu

Aika keskeisiä vastakkainasetteluita nykyisessä ravitsemuksessamme. 
Kuka on oikeassa? Onko esim. Heikkilä höyrähtänyt tyyppi vai totuudentorvi markkinatalouden keskellä? Ovatko Pekka Puska (THL:n johtaja) ja Mikael Fogelholm (Ravitsemustieteen professori) parantamassa kansakunnan terveyttä vai markkinatalouden kassavirtauksia?

Mistä helvetistä voi tietää oikeasti mikä on totta?

3 kommenttia:

 1. Mä luulen, että ei se Totuus ole niin tärkeää. Tai siis, tutkimustuloksia tulee milloin mihinkin suuntaan, osaa ohjaavat markkinavoimat ja osaa eivät. Mä uskon, että omaa kroppaa kuuntelemalla löytää sen itselle sopivan oikean jutun, koska ei samanlainen ruokavalio välttämättä sovi kaikille. Jos omat syömiset tuntuvat hyviltä, kroppa terveeltä ja tyytyväiseltä, niin onko sen niin väliä, vaikka jossain joku on sitä mieltä, että Nyt Kyllä Syöt Ihan Väärin.

  Tältä musta ainakin tuntuu. Mitä vanhemmaksi kasvaa, niin sitä vähemmän tuntuu Totuuksia ja Oikeita vastauksia olevan. Asiat ovat niin monesta muusta riippuvaisia, eikä oikein mikään ole yksiselitteistä..

  Ja loppuviimeksi, ei tästä elämästä kukaan ole hengissä selvinnyt.

  VastaaPoista
 2. ;D No joo ei ole selvinnyt hengissä ei ;D

  Sitä kun itse tavoittelee omaa hyvää oloa + lapselle terveellistä tulevaisuutta sekä vielä lisäksi pitäisi vielä joskus olla ravitsemusasiantuntijan paperit taskussa niin hankalaa on ja Totuuden etsiminen tuntuu tärkeältä.

  VastaaPoista
 3. Itse ihmettelen miten tutkimustulokset ovat aina niin vastakkaisia, ja vastakkaisia todella jyrkästi... Ei ihminen voi tietää mikä on totuus tutkimuksia seuratessaan. Ne kun kumoaa aina toisensa. Haluaisin minäkin tietää totuuksia ravitsemuksesta ja toisaalta tuntuu oman kehon olevan paras totuuden torvi :D Mutta, helvatin turhauttavaahan tää on.

  VastaaPoista

Kiitos :)