tiistai 1. marraskuuta 2011

Hävettävä tunnustus ruokarintamalta

Minä en ole nimittäin IKINÄ KOSKAAN tehnyt itse Pinaattikeittoa. Olen siis koko ikäni tyytyväisenä syönyt eines-keittoa tai en ainakaan muista (anteeksi Äiti), että kotona olisi tätä tehty ihan itse.

Muistan jopa järkyttyneeni töissä kun työkaveri teki ensimmäistä kertaa (siis minun aikaan) pinaattikeittoa itse, mutta silloin en ollutkaan ruokavalistunut ;D Järkytyksen aihe oli siis se, että minulle ei ollut tullut pieneen mieleenkään, että pinaattikeittoa voisi ylipäätänsä tehdä eikä ostaa pakastealtaasta!

Tänään tein tuota ihanuutta ensimmäistä kertaa ja tahdon kannustaa teitä pakastepinaattikeittojen-ystävät. Tehkää keittonne! On nimittäin nopeaa, helppoa ja hyvää! (Tekeminen kestää aivan yhtä kauan kuin pakastekeiton sulattaminen...ja ne kananmunathan valmistuvat siinä sivussa)

Pohjana käytin tätä hesarin ruokaohjetta  ja koska yleensä en ruokaohjeita käytä niin eihän se nyt ihan noin mennyt kuten ei ikinä ;D

Mutta tässä resepti ohjeineen:



Pinaattikeitto
(kahdelle nälkäiselle aikuiselle ja yhdelle lapselle)
Näitä tarvitset:
Paksupohjainen kattila (tai kaksi jos lämmität maidon hellalla valmistustavassa 1)
(mikroastia jos lämmität maidon mikrossa)
Lasta
Vispilä
Veitsi
Ruokalusikka
Teelusikka
Lasipurkki tai muu kannellinen purkki
(siivilä)

2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria

Valmistustapa 1

(Lämmitä maito kattilassa koko ajan hämmentäen)
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki miedolla lämmöllä niin, etteivät jauhot ruskistu.
Lisää maito, alussa vähän kerrallaan ja koko ajan hyvin vispilällä sekoittaen. Voit halutessasi kuumentaa maidon ensin (Suosittelen!). Näin vältyt paakuilta. Kypsennä noin kuusi minuuttia koko ajan hämmentäen.

Jos et välttynyt paakuilta tai tuotos meinaa palaa pohjaan, siivilöi keittopohja toiseen kattilaan. Ja jos keitto ei ole tarpeeksi paksua, niin laita muutama ruokalusikallinen jauhoja sekä hieman vettä kannelliseen purkkiin, ravista ja kaada ohuena nauhana keittoon. Jos keitto on liian paksua niin lisää nestettä.

Lisää pinaatti ja mausteet ja hauduta vielä noin kuusi minuuttia. Tarjoa pinaattikeitto keitetyn kananmunan ja tuoreen leivän kera. 

Valmistustapa 2

Sulata voi kattilassa, lisää maito, lämmitä kiehuvaksi koko ajan hämmentäen.
Mittaa jauhot kannelliseen purkkiin kylmän veden kanssa, ravista ja kaada ohuena nauhana keittoon koko ajan hämmentäen kunnes keitto on sopivan paksuista (jauhojen turpoaminen ja sakeaminen voi kestää hetken).
Kypsennä noin kuusi minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.

Lisää pinaatti ja mausteet ja hauduta vielä noin kuusi minuuttia. Tarjoa pinaattikeitto keitetyn kananmunan ja tuoreen leivän kera.
Tärkeintä valmistamisessa on hämmentää koko ajan niin, ettei keitto pala pohjaan, joten muista hämmentää hyvin eikä liian kovalla lämmöllä.

Hyviä keittohetkiä!

6 kommenttia:

  1. pinaattikeitto on ihan parasta ja oikeesti tosi nopeeta tehdä itse!
    mäkin ennen luulin, että se on jotain avaruustiedettä etten kuitenkaan osaa tehdä sitä, kerran kokeilin ja sen jälkeen en ole eines keittoa syönyt! :D

    VastaaPoista
  2. Mä en ole pinaattikeittoon koskenut moneen vuoteen. Viimeinen kokemus pussipinaattikeitosta jäi mieleen hirveän makuisena, viemäriin se lopulta päätyi.

    Ehkä voisin kokeilla tehdä tuota ihan itsekin, jos vaikka pääsisi tuosta huonosta kokemuksesta eroon. :)

    Törkeän hyvännäköistä keittoa kyllä! <3

    VastaaPoista
  3. Pinaattikeitto on kyllä superhyvää! voisikin tehdä tässä jonainpäivänä

    ai muuten, pakko antaa palautetta vähän,itse koen hankalaksi sen,että tämä kommenttiruutu aukeaa eri ikkunaan.(ihmettelin ensin miksi en enää voi kommentoida sinulle, sitten tajusin, että ponnahdusikkunaesto "valittaa" jotain).

    VastaaPoista
  4. Monta vuotta on, kun olen itse tehnyt tai edes ostanut, mutta hyvä muistutus. Hyvä ruoka. Ja toinen hyvä perusruoka on hernekeitto, tuokin on niin arkinen ruoka, että ei edes aina muista, et hyvänen aika, sehän on hyvää. Purkistakin valmistettuna.

    VastaaPoista
  5. berry: no empäs oo tajunnut tuota ponnahdusikkunajuttua, käympäs muuttamassa entiseen malliin. Tähän tyyliin oon törmännyt muissa blogeissa ja kyllä tykkään tästä erillisestä ikkunasta, mutta jos se ei toimi niin eihän se sitten yhtään hyvä juttu ole!

    VastaaPoista
  6. Joo, hernekeitto on kyllä hyvää myös ja aivan parasta itsetehtynä. Eikä se nyt niin kamalan kauaa edes vie se keittäminen kun on hyvin liotetut herneet.

    Itsetehdyt pinaattiletut on myös nam, nam :)

    VastaaPoista

Kiitos :)