sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kätköilyä

Mies sai uuden työpuhelimen jonkin aikaa sitten ja siihenpä olikin saatavilla kiva sovellus, nimittäin c:geo. Ja mitähän sillä tehdään?

Kuva: destateparks.com
No sillä tietenkin Geokätköillään :D
Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta joten GPS-laite on suositeltava. Jotkut taitavat kartanlukijat tosin etsivät kätköjä myös ilman paikannuslaitetta. Geokätköilyä voi harrastaa jokainen. Geokätköily on monipuolista: voit etsiä kätköjä yksin tai ystävien kanssa, jokainen kätkö on omanlaisensa ja voit piilottaa myös itse uusia geokätköjä.
Geokätköily on myös oiva liikuntamuoto (mikäli niin itse haluat) ja voit itse valita liikkumisen määrän. Kätköjä sijaitsee niin kaupungissa kuin retkeilyalueilla, normaaleita tienvarsi- ja maastokätköjä unohtamatta.
Geokätköilijä piilottaa rasian, jossa on lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain mukavaa vaihtotavaraa. Hän määrittää piilon sijainnin satelliittipaikantimella ja julkaisee internetissä kätkön koordinaatit sekä muita vihjeitä. Kätköjen kuvaukset ovat geokätköilyn kansainvälisellä sivulla http://www.geocaching.com. Muut harrastajat voivat sitten etsiä kätkön.
Katso kotipaikkakuntasi kätköt tästä ja aloita uusi harrastus! (www.geocache.fi)
Kuva: androidmarket
Tänään kävimme ennen yövuoron alkua etsimässä ensimmäisen kätkön Muuramen luontopolun varrelta ja olipas kivaa hommaa. Tyttökin tykkäsi kun löydettiin "aarre" ja kävelyreissulla oli jokin tarkoitus. Kätkön lisäksi löydettiin uusi lenkkipolku, veneranta ja hyvä mieli. Oli mukava reippailun jälkeen nukuttaa tyttö ja lähteä itse töihin iloisena sekä pirteänä.

Kuva: luontoon.fi

Olen aina vähän ihmetellyt tätä koko hommaa, että niin kuin mitä järkeä tässä on? Mutta kun päämäärättömät lenkkipolut alkavat tympiä, niin tässä on yksi vaihtoehto saada liikuntaan vähän uutta mielenkiintoa. Olen bongaillutkin kartasta lenkkipolkujeni varsilta mahdollisia kätköjä. Nyt on sitten mukava lähteä niitä etsimään kun lenkityttää ja tyttökin lähtee nyt varmaan innokkaammin matkaan kun mennäänkin aarrejahtiin eikä vaan "tylsälle lenkille".
Kiitos tekniikalle älypuhelimista :D

Ai ja vanha hevoshulluus alkaa oikein kunnolla nostaa päätään, joten jahka sopiva rako löytyy niin varaan itselleni yksityistunnin läheiseltä tallilta. Jospa uskaltaisin siis vähän hevostelemaankin. Vähän paha on tyttöä hevoshulluksi opettaa jos itse pelkää... härkää sarvista siis, eiku hevosta suitsista!
Onneksi kaikki kamppeet ovat tallessa, paitsi kypärä, mutta ne nyt eivät onneksi enää hirveitä maksa...

weheartit

4 kommenttia:

 1. Oi geokätköily on kyllä todellakin ihanaa,itsekin on tullut harrastettua säännöllisen epäsäännöllisesti.

  Myös tallille halajaisi oma tieni, tunnit ovat vaan ihan ryöstöhintaisia täällä pk-seudulla.. :F

  VastaaPoista
 2. Mie olen aivan täysin rakastunut tuohon kätköilyyn! Siis aivan innoissani!

  Olen lähdössä miehen työmatkalle mukaan mun lapsuuskaupunkiin ja mä jo oon kartasta tsiigaillut miten voin kätköjen avulla näyttää palan omaa menneisyyttäni :)

  Mie bongasin lähitallilta hintoja yksityistunti 35e ja ryhmätunti 25e. No ok ei ole SRL hyväksymä, mutta empä mie sitä tarvitsekaan. Maneesi on ja kuulemma kivat hepot. Katsotaan nyt sitten kuinka käy :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen vain sivusta seurannut, yhdellä kätkölläkin käynyt, mutta sen kummemmin en ole aiheeseen tutustunut. Jos aikaa olisi enemmänkin, niin miksei :)

  Tallille vain, heppailu on iihaaa-haaa, eikun iihaanaa. :) Mekin kaverin kans suunnitellaan, jos joskus käytäisiin tunneilla tarkistamassa taitojamme. Kotona metsiä pitkin puskaillessa ei aina välttämättä tule ratsastettua ihan oikein :P

  VastaaPoista
 4. Brego: Heppailu on tosi ihanaa. Harmittavasti sain vaan tippumisen ja loukkaantumisen yhteydessä jonkinlaisen kammon / pelon. Oon käynyt ratsastamassa sen jälkeenkin, mutta silloin jännitti niin paljon, että ei siitä oikein osannut ees nauttia.
  Nyt on aika tehdä asialle jotain ;D johan tässä on kohta 6v jahkailtu, että pitäis, pitäis ja jokaisen vastaan tulleen hevosen perään "kuolattu"...
  Ja kiitos kuuluu kaikille hevosteleville bloggaajille niin blogeissa kuin HeiaHeiassa. Ei pysty enää vastustaa :D

  VastaaPoista

Kiitos :)