lauantai 16. kesäkuuta 2012

Erilainen syöminen

Hellepäivä ulkoillen, palstaillen, parvekkeella auringosta nauttien samalla kun Lintunen pulikoi. Nyt vieressä jäätee, johon pulautin uimaan pakastettuja aprikooseja jääpalojen puutteessa. Ei muuten mikään hullumpi vaihtoehto todellakaan, sillä sulaessa hento aprikoosin tuoksu leijailee nenään teetä siemaistessa.

On ollut helppoa siirtyä laihdutus-moodiin. Varsinkin kun kroppa jaksaa ja haluaa liikkua. Sekin helpottaa ettei ruokaa tarvitse enää punnita, ei tarvitse tietää tarkkoja speksejä siitä kuinka monta vihreää pallukkaa tänään kirjautuu ruokapäiväkirjaan, vai mistä se nyt herjaa ja näyttää punaista valoa. Ei tarvitse tietää olenko tänään syönyt nyt 780g vihanneksia ja kasviksia vai peräti 860 grammaa? Vai jäikö kasvispallo nyt sittenkin keltaiseksi?
Ei, nyt riittää että syön jokaisella päivän aterialla runsaasti kasviksia tai marjoja tai hedelmiä, niin, niitä banaaneja, mangoja ja ananaksia myös ja hui kauhistus, viinirypäleitäkin!

Juuri nyt en laske edes kaloreita. Syön juuri sen verran kuin tuntuu, etsin olotilaa nälkä, miltä se tuntuu? En toki näännytä itseäni vaan etsin kropastani niitä viestejä milloin on oikeasti nälkä. Ja ei mitenkään yllättäen nälkä tulee silloin kun on aika syödä.
Etsin myös olotilaa kylläisyys. Milloin se tulee? Paljonko on tarpeeksi vai mikä on liikaa?

Toivon ettei minun tarvitsekaan alkaa punnita ruokaa tai laskea kaloreita, että paino tippuisi näinkin ja tippuuhan se, ehkä hitaammin vain. Ja ikinähän kasvaimen aiheuttamia hormonimuutoksia ei voi jättää huomiotta. Voihan olla, että ne vaikuttavat laihtumiseen kovinkin vaikeuttavasti.

Voi jo kuinka odotankaan jo mansikka-aikaa. Silloin ei muuta syödäkään kuin niitä ;D

iive

5 kommenttia:

 1. Suunnitelma syömisistäsi kuulostaa järkevälle. En tiedä, oletko kuullut tai lukenut minfull eating -lähestymistavasta. Käsittääkseni perustuu samoihin ajatuksiin.
  Siis oliko aprikoosit kuivattuja? Luin tuoreiden viinirypäleiden pakastamisesta. Ovat kuulemma todella hyviä.
  Taidan kokeilla kertomaasi Liptonin jääteetä. Tsemppiä sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aprikoosit oli pakastettuja säilyke-aprikooseja. Smoothieita varten alunperin pakastettu, mutta kävi tähänkin hyvin :)

   Täytyypä kokeilla noita viinirypäleitäkin!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. mä kirjotin myös yhdessä vaiheessa tosta, ettei jaksa enää miettiä pallojen vihreyttä tai sitä että joku pallo jää vaikka kahdesta grammasta kiinni keltaiseksi. ja on ollut paljon helpompaa :) ei tarvii "stressata" niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, sun postaus se olikin siis, joka sai mut miettimään tätä onnea :) Olit siis innoittajani!

   Poista

Kiitos :)