keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Joensuu again!

Ja tuassiinsa sitä ollaan täällä, tuumaa kainuu-pohjoiskarjalais-savolainen, nykyinen keski-suomalainen.

Joensuu on ihana kesäkaupunki (varsinkin kun on näin kaunis ilma) ja täällä on mahtavat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa mitä moninaisimmin. Itse suuntasin kohti Utran saaria eli Pielisjoessa olevaa saarirykelmää.

Utran saarissa sijaitsi kalastamo 1600-luvun alussa, ja mylly ja saha 1700-luvulla. 1900-luvun alussa saarilla toimi kaksi sahaa ja lähistöllä rannalla menestyvä Utran lasitehdas. Saarten ja kosken luo kaivettiin useita kanavia. Saarten määrä ja koko on vaihdellut aikojen kuluessa muun muassa kanavien ja veteen upotetun puujätteen vuoksi. Nykyisin Utran saaret ovat hyvin hoidettu virkistysalue. Kuudelle saarelle pääsee puusiltoja pitkin. Alueella on useita laavuja ja illanviettomaja. (wikipedia)
Virkistysalue oli todella siistissä kunnossa ja siellä oli kovin kaunista. Ihan ihmettelen miksi en ole lapsena täällä käynyt enkä koko paikasta tiennyt vaikka ihan "läheisyydessä" ollaan asuttu.
Koko lenkin kiertämiseen meni kävellen ja kuvaillen noin puolisen tuntia ja kilometrejä kertyi Garminin mukaan n.2km.Olikin sopiva lämmittelylenkiksi ja siitä sitten lähdettiin. Suuntana 5km kohti Joensuun keskustaa Pielisjoen rantoja pitkin.

Yllättävän kivuttomasti matka sujui. Yksityisrantojen kiertäminen asfalttiteitä pitkin oli aika kivuliasta. Ei viihdy mun jalat asfaltilla. Rannan polkuja, pyöräteitä ja pusikoita pitkin mennessä oli jo vallan hyvä fiilis.
Monta lapsuuden tuttua maisemaa meni ohi ja oli mahtavaa juosta täällä :)


Lenkin jälkeen syömään Amarilloon, ei ehkä olisi ollut mun valinta ruokapaikaksi, mutta tietyistä syistä tänne nyt päädyttiin. Amarillon salaatit tietävänä (joissa on kokoon ja täyttävyyteen katsottuna mieletön määrä kaloreita) ja niihin pettyneenä. Päätin olla hankala asiakas ja muutella ruoka-annosta pahimpaan ruuhka-aikaan... Ja maistui se 765kcal Hill Billys Chicken erittäin hyvin ihan ilman majoneeseja ja ranskalaisiakin. Pyysin vaihtamaan ne salaattiin (ei muuten maksanut mitään). Amarillon kasviksiin ei kuulemma kannata vaihtaa, koska nekin sisältävät aimo annoksen rasvaa :(

Ja jos muuten haluatte järkyttyä Amarillon ruokien kalorimääristä niin käykääpäs tsekkaamassa TÄÄLTÄ!
Ei paljon houkuta syödä enää mm. Chicken bolilloa kun kaloreita näkyy annoksessa olevan 1637! Aimo osa tuosta on onneksi ranskalaisten osuutta, joita en syö, mutta silti...
Amarillo Big Burger 1728kcal
Pepper Steak 899kcal (ei muuten paha jos vaihtaa ranskikset salaattiin tms.)
Open chicken & beef burger 1941kcal!!!

Iltapalaksi uusi himotuksen kohde Starbucksin Seattle Latte, kääks!


En oikein ymmärrä mistä himo tuohon tulee, onneksi siihen käy mitä parhaimmin myös kotona tehty jääkahvi jossa ei ole sokeria ja joka on tehty rasvattomaan maitoon. Kotona tehty on itseasiassa parempaa, mutta koska reissussa sitä ei saa niin ei tuollainen silloin tällöin voi olla kamalan pahasta ;D

Toisaalta miksi hemmetissä voi olla niin vaikeaa syödä reissussa oikein?
Aamupala: 2näkkäriä lisukkeineen, kahvi, banaani
Lounas: Kevyt tortilla-annos (pieni)
Välipala: 1 pieni pallo rommirusina-jäätelöä (ilman vohvelia), 5 Angry Birds karkkia (hyi hitto mitä piip, piip, piip) ja 1plo Dr.Pepperiä
Päivällinen: Hill Billys Chicken salaatilla ja kasviksilla, ilman ranskalaisia ja majoneesia
Iltapala: Starbucks Seattle Latte
En IKINÄ kotona normaalisti söisi näin :(
Nyt hukuttamaan "suruja" uudistuneen Bodaus-lehden ja Muscle&Fittness Hers-lehden (suomeksi) pariin <3

iive

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Noissa Amarillon ruuissa on aivan järkyttävä määrä kaloreita! Sama se kyllä on ravintolassa kuin ravintolassa.

   Poista
 2. Hei!
  Aivan pakko kirjoittaa kommentti :) Nuo jutskat eli laiturit, kävelysillat, polut, laavut jne. rakennettiin 1990-luvulla tuonne Utransaareen. En nyt muista ihan tarkkaa vuosilukua, mutta olen itse ollut suunnittelemassa noita rakenteita. Varmaan sinun lapsuudessa ei vielä tuonne saareen päässyt kävellen. Mutta Utransaari on tosi mukava ulkoilupaikka Joensuussa.
  Tsemppiä muuten projektiisi aivan valtavasti.
  PS. Eksyin blogiisi surffaillessani täällä blogien äärettömässä avaruudessa. Asun itse Joensuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja informaatiopläjäyksestä ;D Viimeiset Joensuun vierailuvuodet itsellä taisi olla jotain -95 paikkeilla. Eikä silloin teininä varmaan nuo olisi kiinnostaneetkaan vaikka olisivat tulleet eteen. Valtavan viehättävä paikka oli ja ihana että kota ja makkaranpaisto-systeemejä pidetään kunnossa. Nytkin vieraillessani kaikilla notskipaikoilla oli käyttäjiä ja asiallisia sellaisia.

   Mahdatkos muuten tietää mitä ihmettä on tapahtunut Kiviniemen hevostalleille??? Ei hepon hepoa, vain maneesi ja kenttä. Miten ihmeessä ne hevoset sinne ratsastustunneille tulee?
   Harmi ettei paikkaa miljöönä enää ole. Siellä tuli kakarana touhuiltua ja notkuttua kun iskän luona kävi viikonloppuisin kylässä.

   Poista
 3. Kiviniemen hevoset (Kallioiden ylläpitämä talli) muuttivat Kulhoon ihan uusiin tiloihin, oisko ollut v. 2006. Nyt maneesin ja paikan omistaa Satulantalli, jolla on kesäisin pääpaikka Hammaslahdessa. Entinen Kiviniemen talli ja maneesi on talvikäytössä.

  VastaaPoista

Kiitos :)