lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannusjuoksu

Juhannus on ollut meillä läpikäymisen aikaa. Kasvain on jättänyt jälkensä niin minuun kuin muihinkin perheenjäseniin. Siitä puhuminen satuttaa, mutta vaikeneminen satuttaa vieläkin enemmän. Minua kasvain satuttaa fyysisesti, huomaan joutuvani etsimään rajojani uudelleen. Huomaan pelkääväni taas tietynlaisia asioita, koen etten pysty niihin vaikka vielä viime kesänä tunsin pystyväni mihin vain. Nyt olen luonut itselleni taas peikkoja ja pelkoja jaksamisestani, mutta onneksi eilen sain taas huomata, että minä pystyn ja jaksan.

Juhannusaatolle sattui juoksupäivä ja suunnittelin juoksulenkin harjulle. Ja niin kuin muuallakin kotomaisemissa niin myöskin harjun maasto ei todellakaan ole mitään tasaista. Ajattelin etten jaksa / pysty kiipeämään harjun päälle, joten suunnittelin lenkkini niin ettei sitä tarvitsisi tehdä.
Kuitenkin pieni "eksyminen" luullulta reitiltä pisti minut tosipaikan eteen, sillä edessä oli jyrkkä harjunrinne-tie tai paluu takaisin omia jälkiä. Ja mikään ei ole tyhmempää kuin juosta samoja reittejä takaisin päin!
Kiipesin harjun päälle, jatkoin juoksemista sen jälkeen ja loppujen lopuksi 4,5km lenkin aikana kiipesin harjulle yhteensä kolmesti. Alamäet ja tasaiset osuudet juoksin, ylämäet menivät kävelyksi, mutta näin lenkki rytmittyikin aika hyvin.

Pyöräilyn kanssa minulla on edelleen näitä samoja jaksamis-pelkoja. Varsinkin kun täällä ei todellakaan tunnu olevan tasaisia reittivaihtoehtoja pyöräilylle. Niinpä pyörälenkit ovat olleet varsinaisia "tappo"lenkkejä verenmaku suussa. Ei mitään kovin rentouttavaa todellakaan siis.

Tv:stä olen nyt useamman jakson seurannut MTV:n I Used To Be Fat-ohjelmaa. Tämä on ollut jopa paljon inspiroivampi ohjelma kuin Suurin Pudottaja. Erityisesti erään jakson Josh on innoittanut minua suuresti ja täytyy tunnustaa, että olen kerennyt katsoa kyseisen jakson aika monta kertaa.

NEW [Full Episode] At 310 pounds, Josh is by far the largest person in his athletic family. He's forced to stand on the sidelines as his younger brothers play team sports and go on dates. Can trainer Joey help Josh finally give up the sweets he loves and become the man he dreams of being?

mtv.com

Josh nimittäin laihtuu 110 päivän aikana 53kg ja saa elämänsä takaisin tai itseasiassa saa täysin uuden elämän. Ei niinkään tuo kilomäärä tee tätä jaksoa niin inspiroivaksi vaan Joshin asenne, luonne, rehellisyys... ne koskettavat aidosti.

Itseä hieman korpeaa se, että aika monta viikkoa on mennyt täysillä siis aivan pilkuntarkasti ja mitään ei tapahdu. Tunteet on varmaan aivan samat kuin Suurimman pudottajan kilpailijalla vaa'alla kun lukema näyttää nollaa vaikka on tehnyt aivan kaikkensa ja luulee painon tippuneen roimasti.


 iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)