maanantai 4. kesäkuuta 2012

Mä puskaan haluan mennä nyt!

Vein veljen ja serkkutytön kätköilemään vanhan rautaruukin raunioille. Oli kyllä hienon näköistä!
Itikoita niin maan mahdottomasti, mutta onneksi on OFF ;) Valokuvattiin urakalla veljen kanssa ja pari aika hyvää otosta tuli saatua. Tämmöisestä paikasta ei mullakaan ole ollut mitään tietoa vaikka aiemmin olen jopa samalla kylällä hetken asunut.
Huutokosken rautaruukki toimi vuosina 18581877 Joroisten Huutokoskella. Se käytti raaka-aineenaan lähiseudun järvistä nostettua järvimalmia.
Ruukin omisti pietarilainen kollegineuvos Nikolai Putilov ja ruukin tuottama rauta vietiin Putilovin tehtaille Pietariin. Putilov omisti Savossa myös Haapakosken ruukin Pieksämäen maalaiskunnassa ja Oravin ruukin Säämingissä.
Putilovin yritys teki konkurssin 1876 ja se joutui Venäjän valtionpankin haltuun. Samalla myös Huutokosken ruukin tuotanto päättyi 1877. Putilovin omistamat Haapakosken ja Oravin ruukit myytiin pakkohuutokaupalla syyskuussa 1879 ja niiden raudantuotanto jatkui uusien omistajien johdolla vielä 1900-luvun alkuun saakka. (wikipedia)
Ruukki ennen
Kuva: Iron and Man

Ruukki nyt


Ja lisäksi tietenkin tuli samalla liikuttua aikalailla. Toinenkin kätkö käytiin loggaamassa, mutta se nyt oli lähinnä pelkkää puskaa...

"Parannuttua" alkaa ajatukset todella mennä kohti voimaannuttavia asioita. Suunnittelen patikointi-reissua, kunhan nyt vain kerkiäis.


iive

4 kommenttia:

 1. IHANATA että sussa alkaa olla virtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on virtaa niin että oksat pois ;)
   Illalla käytiin vielä uimassa (lue lillumassa) kylpylässä. Voittaa sekin kyllä sohvalla makaamisen.

   Poista
 2. Onks toi ankkuriköyden paksuinen letti sun?!?! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun 10vee serkkutytön. Mahtava tukka vai mitä!

   Poista

Kiitos :)