tiistai 26. kesäkuuta 2012

Pyörähuumaa

Eilen piti lähteä Lintusen kanssa pyörälenkille. Ei sitten lähdetty kun eipä turvaistuinta saanutkaan mun MOMSTERIIN kiinni. Onneksi on yksi kappale aviomies, joka kotiin tultuaan kuunteli mun kiroilut ja sadatukset, purki pyörää vähäsen, tuunasi ja kas lastenistuin paikoillaan.

Tänäänkin piti lähteä pyörälenkille, mutta aika loppui kesken. Huomenna lähdetään taas kohti itä-suomea, joten pakkauskuume iski. Onneksi kuitenkin aamulla tuli tehtyä Leikkipuistotreeni. Kaksi tuntia kikkailtiin Lintusen kanssa puistossa. Itselle aktiivista "treeniä" arvelisin olevan noin puolituntia sisältäen mm. kiipeilyä, roikkumista, tasapainoilua, kyykkyjä, nostelua (tytön) ja mörkö-hippaa (tällä leikillä lapsen saa juoksemaan ihan hepuliksi ja naapurit soittaa äidille piipaa-auton). Lintunen vetikin sitten sen 2h ihan täysillä ja oppi mm. kiipeämään (ja tippumaan) telineisiin.
Ehkä jonkin verran tulee lapselle liikuntaa kun kiipeää itseään kolme kertaa korkeamman kiipeilytelineen päälle. Oli ehkä hieman polleeta tyttöä kun pääsi sinne ihan itse <3 Kahteenkymmeneen taisin jaksaa laskea kuinka monta kertaa laps tuonne kiipesi. Mikäs siinä kiipeillessä kun palkintona on isojen liukumäki alas.Nesteytyksestä huolehti Nalgene (bba-free) ;D Pakko oli kuvata noi pullot kun olivat niin söpöjä siinä vierekkäin. Vihdoinkin muuten juomapullot, jotka on hyviä. Katsotaan kuinka kestää meidän kesän reissut.


Ja jos minä en saanut kokea pyöräilyn huumaa niin onneksi Lintunen sai.
Meillä on ollut ongelmana se, etteivät neidin jalat meinaa polkiessa pysyä polkimilla vaan pyöräily on yhtä lipsumista ja se turhauttaa. Eihän alle kolmivuotiaan tarvitsisi osata edes pyöräillä, mutta jos kerran haluaa niin mikäs siinä. Tähän asti pyöräily on ollut sitä, että Lintunen ohjaa ja vanhemmat työntää.
Nyt kuitenkin tekaisin crocsien kantapäälenkeistä polkimiin samanlaiset tuet (vai mitkälienee noi nyt on) kun mitä esim. monissa kuntopyörissä on. Ei lipsu enää jalat ja neiti pääsi kokemaan millaista on ihan itse pyöräillä oikeasti <3

Muikeena häh?!?

Huomenna päivä istumista autossa ja johonkin väliin pitäisi jokin liikuntahetki tunkea. Toivottavasti olisi edes jonkinmoinen sää, että pääsisi tutustumaan vaikka Utran Saariin Joensuussa.

iive

Toivottavasti kaikilla sujui Juhannus oikein mukavasti, joko rentoillen tai liikkuen tai rennosti liikkuen ;D

4 kommenttia:

 1. Hienoa, kun pystyt hyödyntämään leikkipuistossa vietettyä aikaa myös omaan liikkumiseen! Uskomatonta, kuinka paljon lapset jaksaa liikkua ja riemuita siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsestakin oli kiva kun äiti teki yhdessä ja oli apuna, tukena, neuvomassa ja kannustamassa. Nii ja ottamassa kiinni kun tipahdettiin. Tosin sitäkin opeteltiin että entäs jos ei olekaan ketään ottamassa kiinni, että mitä silloin voi tehdä.
   Kyllä tää aina hiekkakakkujen tekemisen voittaa 100-0

   Leikkipuistossa voi jumpata yllättävän tehokkaasti jos vain kehtaa ;D ja mähän kehtaan!

   Poista
 2. Välillä katson surkutellen, kun lapset tahtoisivat leikkipuistossa vanhemman mukaan leikkeihin, mutta aikuinen ei viitsi. Välillä ihan vihaksi pistää. Onneksi teillä ei ole näin. Lapsi varmasti oppii paremmin liikunnallisen elämäntavan, kun ei tarvitse katsoa vierestä, miten vanhemmat vain istuvat. Peukalo siis ylös teidän leikkipuistoilullenne! :)

  Katsoin ensin tuota poljinkuvaa, että mistä olet ostanut, tosi kätevät. Jos on kätevä käsistään, niin kyllähän tuollaista saa aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 3. Aku: Kommenttisi tuli kyllä sähköpostiin, mutta ei jostain syystä tänne ???
  Kyllä itsekin tulee leikkipuistossa vain istuttuakin, ei sitä aina jaksa. Mutta useimmiten yritän kyllä olla aktiivinen joko liikkuen yhdessä lapsen kanssa tai lapsi leikkii omiaan ja minä teen leikkipuistotreeniä.

  Nykypäivänä taitaa moni vanhempi vain olla hyvin hyvin hyvin väsynyt. Miksiköhän?

  VastaaPoista

Kiitos :)