sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Working out

Aamulla eiliset pirteyshehkutukset tuntuivat olevan historiaa, migreeni kolkutti pääkoppaa ja v ä s y t t i ihan hirveästi. Päänsärky karkoitettiin dynaamisilla venyttelyillä ensin Pakkotoiston ohjeiden mukaan ja sen jälkeen omilla päähänpistoilla. Dynaaminen venyttely on aika rankkaa, ainakin tällaisena aamuna. Toisaalta aamuisin olen aina niin kankea, ettei olisi mitään järkeä rueta tekemään pitkiä staattisia venytyksiä. Se se vasta kidutusta olisikin.
En tajua ihmisiä, jotka harrastavat jotain aamuvenyttelyä, eikö niihin satu aina ihan hirveästi?
"Dynaamisten venytysten tarkoitus on enemmänkin aktivoida, lämmittää ja herätellä lihaksia, eikä niinkään venyttää niitä. Niissä ideana on viedä raaja kontrolloidusti liikeradan ääripäille erittäin kevyesti lyhyeksi hetkeksi, jolloin lihas on venytystilassa vain hetken aikaa." (Pakkotoiston kehonhuolto-opas 2012)
Tunnin verran tuli tehtyä noita venytyksiä ja päänsärky alkoi hellittää. Ketutus ei hellittänyt, sillä vaa'an lukema paukutti mielessä ikävästi. 78,4kg. Voi perse!
No tämä on tilanne, eikä se muuksi muutu, tekosyitä voi esitellä. Toki annan armoa sairaudesta johtuen, mutta silti... No onneksi alkoi sentään seiskalla.

Päivällä käytiin kävelemässä tunnin verran vanhoissa tehdaskiinteistöissä kun Kankaan tehtaiden alueella oli "avoimet ovet"-tapahtuma. Tuolla lakkautetun tehtaan alueella on myös Jyväskylän alueen kaupunkipuutarha, jossa harrastetaan laariviljelyä.
Totta kai sitä piti myös päästä pällistelemään ja ihan hassuja laareja sieltä löytyikin.


Mielikuvitusta oli kyllä näissä käytetty runsain mitoin. Aika vähäsen näitä oli, liekkö syy uutuuden vai runsaan kaupungin viljelypalsta-tarjonnan?


Päivä jatkui vielä pyöräilyn merkeissä kun kävin taas yhdellä koe-lenkillä armaalla kiiturillani. Nyt 7km lenkki sujui hieman armeliaammin kuin edellisellä kerralla pelkkiä ylämäkiä upottavalla hiekkatiellä polkiessa. Uskalsin jopa polkea lukkopolkimilla (ensimmäistä kertaa) ja kyllä se pyöräily on lukkojen kanssa ihan erilaista <3

Illan ratoksi vielä venerannasta yksi kätkö-bongaus sillä aikaa kun mies ähisi Apen kanssa venettä talviteloilta. Kotiin palatessa Foam roller sai kyytiä kun migreeni meinasi rueta kettuilemaan. Vierotusoireita Pepsi Maxista ja Batterysta??? Kahviakaan en ole juonut kamalasti.

Kuva: Canderel
Tietääkö kukaan muuten onko noissa Stevia makeuttimissa jotain eroa? Kun jossain puhutaan, että ihan pieni määrä riittää. Ostin Prismasta Canderelin Stevia-jauhetta ja sitä sai mättää rahkaan lusikkatolkulla eikä vieläkään ollut makeaa. Onkohan tuota jatkettu jollain?

Itse en varsinaisesti edes tarvitsisi makeuttimia, mutta rahkan kanssa on ollut jo tovin sellainen olo etten kestä sen happamuutta ja siihen on makeutta saatava.

iive

4 kommenttia:

 1. Jos kurkkaat tuoteselostetta, ni maltodekstriinia taitaa olla joku 99%, loppu murto-osa on sit steviaa. Noissa kaupan tuotteissa on se idea, että tuota käytetään sama määrä kuin sokeria (1tl vastaa 1tl). Mulla itellä on sitä aitoa itseään 50g:n pussi ja sitä annostellaan haarukan piikin kärjellä. Ja pussi kestää semmoset 15 vuotta mun käytöllä, maksoi 13€ Lifessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota olis sit saanut laittaa ainakin desin ;( Pitää varmaan ostaa jostain muualta, toisaalta mini-mini annostelukaan ei kyllä kiinnostaisi.

   Poista
 2. jooh, samaa olin vastaamassa kuin toppis, että aito stevia on väriltään vihreää, ja pelkkää sitä itse kasvia kuivattuna. maksaa tosiaan hieman vajaa 15e purkki/pussi, ja kestää todella kauan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan mitään järkeä ostaa itselle semmoinen kasvi?

   Poista

Kiitos :)