keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kesäkilot

Luen päivittäin lehtien verkkojulkaisuja mm. Iltalehti, Iltasanomat, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. Jo nyt heinäkuun alkuviikkoina on huomattavissa uutisointia kesäkiloista. Ja tottahan se on, että niitä kiloja kertyy. Joulu kestää sentään vain noin viikon verran, kesä parhaimmillaan 2½-3kk! Ja kyllähän siinä kerkeää kiloja kertyä ihan roppakaupalla. Elo- ja syyskuussa alkaa uusien laihduttajien buumi ja uusia blogeja syntyy kuin sieniä sateella. Eikä siinä mitään jokainen painonpudotus-urakka tai yritys on arvostamisen arvoinen.

Yleisesti kesäkilojen syyksi uutisoidaan mm. ALKOHOLI, grillaus, jäätelö ja muut herkut.

Itse listaisin mukaan myös loma-ajan epäsäännöllisen ruokarytmin, joka altistaa ihmisiä herkuttelulle. Helle taas altistaa napostelulle ja niin kilot kertyvät salakalavasti.


Alkoholi on ehkä aihe, joka minun tulisi ehkä kiertää ja kaukaa, mutta voisinpa kuitenkin mainita sen, että moinen aine voitaisiin vaikkapa poistaa maailmasta. No, ehkä ei ihan noin radikaalia, mutta jokainen voi miettiä omaa suhdettaan alkoholiin ja mitä haittoja se elämään aiheuttaa. Kalorien aiheuttamat haitat ovat vain murto-osa kaikesta muusta.

Yhdessä oluessa (0,33l) on 132kcal. Sixpackissa on 792kcal.
Yhdessä siiderissä (0,5l) on kaloreita 150kcal (light) - 350kcal (GC smooth apple)!
Joten siideri on aikamoinen kaloripommi vaikka se olisi täysin sokeriton. Yllättävää eikö?

Viinit sisältävät pääsääntöisesti n.80-90kcal/dl eli vieläkin enemmän kuin siiderit. Ja liköörit ovatkin sitten ihan omaa luokkaansa.
Sitten voimme miettiä sitä kuinka ihminen alkoholin vaikutuksen alaisena syö? Ja kuinka syödään sitten krapulapäivänä. Tuskinpa kovin terveellisesti useimmin.

Eivätkä alkoholittomat tuotteet voi paljoakaan brassailla tässä osiossa. Alkoholia ei tosiaan löydy, mutta kaloreita löytyy aivan yhtälailla mm. Stowford Press 0,5% sisältää 30kcal/dl eli 99kcal pullo. Tosin se täytyy huomioida, että itsellä ainakin ei tule juotua kuin tuo yksi alkoholiton siideri ja silloin kalorimäärä ei näyttele kovinkaan suurta osuutta.

Omista heikkouksista jäätelö on aika kova sana. Ei minua houkuttele kovinkaan paljon pakastealtaan jäätelöt vaan jäätelökioskit ja se ihana rommirusina jäde. 100grammaa rommirusinajäätelöä sisältää 190kcal :( Paljonkohan mahtaa painaa se pieni pallo tai suuri?
Valiojäätelön irtojäätelöiden tuote- ja kaloritiedot löytyvät TÄÄLTÄ :)

Grillaus ei varsinaisesti ole meillä mikään ongelma, sillä useimmiten grillissä tirisee itse marinoitu broileri tai possu seuranaan kasviksia. Mutta ne kesälomamatkat ovat todellakin asia johon täytyy puuttua. Kun istut autossa paikallasi koko pitkän matkan niin silloinpa rupeaa tekemään mieli kaikenlaista eivätkä huoltsikoiden valikoimat juuri houkuttele valikoimaan kovinkaan kevyitä vaihtoehtoja. Siihen kun lisätään mentaliteetti -kerranhan sitä kesälomareissulla ollaan- niin ojasta allikkoon joutuu.
 

Viikonlopun reissusta on nyt kaksi päivää. Univelat tuli ehkä täänään nukuttua pois, mutta vatsassa silti mongertaa kaikki syödyt ja juodut ällöydet, huono olo on kertakaikkiaan.
Autossa istuminen, juhliminen ja valvominen kostautuu myös liikunnan saralla, sillä veto on pois. Ei yksinkertaisesti jaksa jumpata. No toivotaan tälle päivälle siihen helpotusta.Tänään alkaa Biggest Loser season 9! Hauska oli katsoa myös nuo koostejaksot jotka lähetettiin maanantaina ja tiistaina. Aika moni oli kokenut Suurimman pudottajan ja painonpudotuksen niin valtavana elämäntapahtumana, että myös tulevaisuus oli muuttunut täysin mm. ammatin suhteen.

Paljon on ollut esim kiloklubin keskusteluissa puhetta siitä kuinka tuolla ohjelmassa vain painotetaan sitä liikuntaa. Täysin tottahan on se, että se mitä syöt on valtavan tärkeää painonpudotuksessa. Siitä vain ei tuollaista ohjelmaa voi tehdä. Lisäksi julkean väittää ettei pelkästään syömällä laihtumisella yksinkertaisesti saa sitä samaa voimaantumisen kokemusta kuin sillä, että yhdistää siihen liikunnan.
Hyvin moni kilpailija on siirtynyt liikunnan alalle ja näkisinkin, että Suurin pudottaja on laihduttamisen lisäksi ennen kaikkea liikuntaohjelma.
Ainahan voit syödä kuinka terveellisesti tahansa, mutta liikunta on lääke!

Itse en ikinä haluaisi olla laiha mutta lihakseton, laiha ja en jaksaisi tehdä edelleenkään yhtään mitään, sillä olisin rapakunnossa. EI kiitos!

iive

Kuvat via weheartit.com

4 kommenttia:

 1. Mäkin olen Suurin pudottaja -fani. Nykyään se on myös inspiraation lähde ("jos toi pystyy tohon, niin mäkin pystyn"). Uskomattomia muutostarinoita! Mutta oli hyvä, että näissä koostejaksoissa näytettiin myös niitä, jotka ovat repsahtaneet. Niinhän se elämässäkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse katsoin tuon 2/2 osan tänään uudestaan ja Bob puhui kyllä tälle repsahtaneelle niin hienosti! Ja siinähän se on se ydin: Pitää osata elää sitä ARKEA niin että laihtuu (laihduttaessa) tai niin ettei liho.

   Ja kyllä tähän pystyy jos tarpeeksi haluaa. Mutkia voi tulla matkaan tai matka voi kestää kauan, mutta silti tähän pystyy jokainen jolla se oikea tahto ja halu on.

   Poista
 2. Kiitti vinkistä että uus kausi alkaa suurinta pudottajaa, aattelin jospa vähän seurailis.. Mut näin raskaana olles ei ehkä ihan paras idea, eilen jo itkeskelin eri tilanteille ja nyt kun noita taas punnitaan niin alkaa kyyneleet virtaa helposti.. Ai miten niin herkillä.. :D

  VastaaPoista

Kiitos :)