torstai 26. heinäkuuta 2012

Lomalla liikkuminen

Lomalla meinasin kovasti harmitella sitä etten mukamas päässyt liikkumaan. Toki en päässyt erikseen harrastamaan liikuntaa, mutta liikkumaan kyllä pääsin, aivan koko ajan.
Liikkuvaisille perheille Ikaalinen oli loistava paikka lomailla. Liikuntamahdollisuudet olivat monipuoliset, mutta ilman mitään erikoisia juttuja oli liikuttavia asioita ympärillä koko ajan.
Leikkipuistossa oli mm. uusi Sona pelijärjestelmä.

Kuva: lappset.fi
Sona on hauska, liikunnallinen ja interaktiivinen pelijärjestelmä. Tuote haastaa ihmiset liikkumaan ja musiikki vie mukanaan niin lapset kuin aikuisetkin. Sonassa käytetään liikettä ja ääntä. Suuren oranssin kaaren yllä oleva liikekamera rekisteröi pelaajien liikkeet erityisesti suunnitellulla pelialustalla. Liikkumalla pelialustalla voi pelata eri pelejä. Palautteen antoon peleissä käytetään musiikkia ja ääniä. Näin pelaamisesta tulee ainutkertaista. Sona kertoo selvällä suomen kielellä kuka voitti kulloisenkin pelin.
Tuota peliä olisi itsekin halunnut pelata. Pienten käyttäjien määrä oli vain niin suuri ettei heiltä raaskinut peliaikaa viedä.

Kylpylässä voi tietenkin vain lillua, mutta mahdollisuudet ovat moneen. Lapset nyt leikkivät ja uivat tuolla luonnostaan, aikuinen joutuu vähän miettimään lilluttelenko vai uinko? Varsinaista uima-allasta kun tuolla ei kylpyläosastolla ollut, mutta kyllä sitä uimamatkaa siltikin sai.

Vesijumppia oli tarjolla 3xpvässä. Jumppaohjaajat eivät itseäni kovinkaan miellyttäneet. Käytiin jumpassa hetki Lintusen kanssa pari kertaa yhdessä (käytin häntä painona) ja kyllä mua vähän ihmetytti kun ohjaaja näytti liikettä vain muutaman kerran ja sitten seisoskeli tai vain heilui ympäriinsä liikkeen tekemisen ajan. Olen mä nähnyt tällaista ohjaamista muuallakin ja täytyy sanoa etten tykkää. Kuinka ihmeessä ohjaaja meinaa asiakkaille saada tekemisen meiningin jos ei sitä hänelläkään ole?


Ti-Ti Nallen talossa oli liikuntaa tarjolla koko ajan. Olin aivan yllättynyt siitä mikä tekemisen meininki talossa oli. Lapsia ja aikuisia oli paikalla aivan liikaa, mutta siltikin oli kivaa. Tunnin välein järjestettiin aina kaksi toimintatuokiota ja pikaisesti listaa vilkaistuani huomioin, että toinen tuokio oli aina rauhallisempi ja toinen liikunnallinen. Osallistuimme siis tanssi- ja laulutsydeemiin ja Nallejen kesäjumppaan. Aikamoisen taitavia ohjaajia oli Ti-Ti talon kesätytöt.
Itse talo oli suunniteltu niin, että se aktivoi lapsia leikkimään ja touhuamaan. Mä kyllä niin tykkään!


Viimeisenä lomapäivänä olimme ajatelleet mennä käymään Särkänniemessä. Hintoja tsiigailtuamme totesimme ettei mennäkään, sillä pelkät käynnit kotieläinpihalla, delfinaariossa ja Näsinneulassa olisivat maksaneet maltaita. Mennään siis joskus toiste kun Lintunen on tarpeeksi vanha remutakseen huvipuistossakin.


Suuntasimme siis Tampereen sijasta Ähtäriin ja eläinpuistoon. Oli kyllä nappivalinta! Kilometrejä kertyi autolle n.40km enemmän kuin Tampereen kautta eli ei mitään. Sää oli loistava, pilvinen, mutta lämmin. Hieman tuuli leyhytteli koko ajan niin pysyi itikatkin poissa.

Eläinpuiston kierroksen pituudeksi ilmoitettiin 3km. Kokonaismatkaa parkkipaikalta - koko kierros- kaikki sompailut siinä välissä - takaisin parkkikselle, kertyi Garminin mukaan noin 5km. Vuokrattavana olisi ollut kamalia rämiseviä vedettäviä kärryjä lapsien ja tavaroiden kuljettamista varten. Katseltiin niitä hetki ja tuumattiin, että jos ei Lintunen jaksa koko matkaa kulkea niin otetaan hartioille vuorotellen. Mutta jaksoipa hetken alle 3vee juoksennella koko matkan innoissaan kuin mikä ja eläinpuiston kierroksen jälkeen oli virtaa leikkiä vielä leikkipuistossakin. Jotkut 5vee muksut vedättivät itseään kärryissä :(


Eläimet olivat hyvällä tuulella ja varsinkin karhurouva innostui esiintymään katsojille. Ähtärin eläinpuisto on siisti ja erittäin lapsiystävällinen kohde. Herkistymistä minulle tosin aiheutti kaksi iäkästä mummua, jo aika huonokuntoisia, jotka sitkeästi menivät koko lenkin läpi. Toinen hieman parempi kuntoinen vieläpä välillä työnsi toista pyörätuolissa kun ei meinannut toinen mummukka jaksaa. Mä sanon että ihanaa! Siinäpä meille esimerkkiä.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)