perjantai 13. heinäkuuta 2012

MoMster

Eilen pääsin vihdoin pyöräilemään pitkästä aikaa. Toisaalta kaipaan pyöräilyä, toisaalta se on minulle aikamoinen peikko.
Ei nimittäin kulje.
Ei kulje vaikka on hyvä pyörä, pyöräilykengät, lukkopolkimet, vaatteet, vermeet, mittarit ja muut.
Tuntuu vain että ei pyöri, ei kulje, ei jaksa.


Pyöräillessä en osaa tehdä niin kuin juostessa eli pitää sykettä tarpeeksi matalalla että jaksaisin. Jokainen ylämäki nostaa sykkeen korkeuksiin ja niinpä poljen verenmaku suussa.


Jospa tulevat kilometrit auttaisivat ja saisin nauttia MoMsterilla ajelustani ja pyöräily tuottaisi samaa hyvää mieltä kuin juoksu.


iive

4 kommenttia:

 1. Hmm... Mulla on just toisin päin. Sain tosissani taistella, kun olin vakuuttunut, että juoksu ei vaan sovi mulle (kun oikeesti juoksin liian kovaa omaan kuntotasooni nähden ja syke paukkui taivaissa). Oikean vauhdin opetteluun tarvitsin oikeasti juoksukoulun... (toiset oppii hitaammin), mutta pyöräillessä ei samaa ongelmaa ole (selkä tosin väsyy 20 km jälkeen kun putkeen pyöräilee, mikä on tosi harmillista!!).

  Mutta siis: jos minä opin juoksemaan sopivaa vauhtia niin sinä opit pyöräilemään ihan varmasti (tai sitten kunto kasvaa niin, että voit polkea täysiä myös ylämäet :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varmasti opin, mutta välillä tuntuu toivottomalta, kääks!
   Varmaan se, että juostessa voi aina hiljentää hölkäksi tai kävelyksi kun pyöräillessä taas on jotenkin luuserimaista rueta taluttamaan pyörää.

   No, mie hinkkaan ja sitkutan ja kiroilen ja kyllä se siitä vielä onneksi muuttuu :D

   Poista
 2. Tarpeeksi pieni vaihde vain silmään, niin meno on kevyempää ja kivempaa. :) Minun on jo polven takia pakko pitää vaihteet pieninä. Heti kun vaihtaa isolle eturattaalle, alkaa polvessa pistää. Voisikin muuten joku kerta mitata sykkeet pyöräillessä, kun minulla ainakin pyöräily tuntuu juoksua miljoona kertaa kevyemmältä. En tiedä, onko sitten joku harha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta pieni vaihde :O Kun sit pysähtyy koko pyörä! ;D Mutta on mulla haastettakin kun pyöräilyreitin ylämäet on aina tyyliin vähintään 300m-500m pitkiä ja suhteellisen jyrkkiä. Pitää varmaan ottaa pyörä auton kyytiin ja huristella tasamaa-lenkille vaikka Jyväsjärven ympäri.

   Mulla paukuttaa jatkuvasti ylämäessä sykkeet 170+ Juostessa saa aika kovaa kipittää, että menee noin korkeeksi. Ja kaloreita palaa pyöräillessä tunnissa väh. 600kcal

   Poista

Kiitos :)