torstai 19. heinäkuuta 2012

Uusia polkuja

Sopivan lenkki-reitin etsiminen on ollut käynnissä pitkin kesää. Juoksemistani rajoittaa se, etten tykkää juosta asfaltilla. Askellusvirheen vuoksi jalkaterä kipeytyy helposti ja pehmeällä juokseminen helpottaa tätä ongelmaa. Paikallisen ulkoilualueen reitit ovat järkyttävän mäkisiä ja hyvät juoksupätkät katkeavat aina ylämäkeen.

Eilen päätin lähteä kokeilemaan ihan uusia ulottuvuuksia harjulla ja lähdin juoksemaan 10km takaosuutta. Kilometrejä kertyi n.5km ja täälläkin reitti oli taas aikamoisen mäkistä. Mutta hieman modifioimalla tästä pätkästä tulee kyllä minun vakkari-juoksureittini. Mäet pystyy nimittäin kiertämään juoksemalla ensin hiekkatietä pitkin ja lopuksi moottorikelkkauraa pitkin. Välissä on harjun ylitys, joka ei olekaan ihan pieni mäki. Veikkaisin ylämäen pituudeksi ainakin n.500m? Korkeuseroa mäen alusta ylhäälle on Garminin mukaan 137metriä! Eli aika korkealla harjun päällä sai osan matkasta juoksennella. Ja voi mitkä maisemat! Parasta tuossa reitissä on kyllä se, että tuntee juoksevansa keskellä metsää <3 eikä ulkoilualuetta.
Hieman miinusta asiaan tuo se fakta ettei tuolla takalenkillä ole valaistusta. Iltojen pimetessä on varmaankin suunnistettava taas takaisin alkupätkän pariin, mutta luulen valoisien iltojen riittävän vielä useaan lenkkiin.
Eli nyt minulla on hyvä lyhyt lenkki Muuramejoen luontopolulla n. 2,5-3,5km pituinen.
Ja pitkä lenkki Muuratharjulla n.5-7km pituinen. Molempiin paikkoihin sujauttaa myös helposti pyörällä, silloin kun kerkeää.


Kenkäongelma on ollut myös päällänsä. Nykyiset Asicsini ovat ihan ok kengät, mutta ne kastuvat heti kosteammassa paikassa. Lisäksi nimettömät ja pikkuvarpaat puutuvat vähänkin pidemmällä lenkillä. Osasyy on varmaankin se, että juoksen kuntotasooni nähden vähän liian raskaasti, mutta luulen myös kenkien lestin olevan hieman liian kapea. Myös oikean jalan pikkuvarvas tuppaa monesti jäämään osaksi nimettömän varpaan alle ja sitten hiertyy. Pitää varmaankin opetella teippaamaan sitä jotenkin?
Eli varmaankin on suunnattava juoksukenkäsovituksille ja sen jälkeen tilattava ne netistä. Esim. SportsDirectillä hintataso suomeen verrattuna noin 1/3 tai vieläkin parempi.

Ilahduttavasti paino tippuu pikkuhiljaa. Kuukautiset hidastivat pudotusta viikon verran, mutta kylläpä se tippui sen jälkeen onneksi.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos :)