lauantai 11. elokuuta 2012

ASICS klinikka

Tämän päivän Keskisuomalaisesta bongasin viimeinkin Asicsin klinikan mainoksen Tourulan Intersport Megastoressa. Ja aika tottakai klo 10-15 ja minä töissä juurikin tuohon kolmeen. Onneksi kuitenkin meiltä työpaikalla löytyy joustavuutta ja pääsin lähtemään töistä aiemmin jotta ehtisin klinikalle.

Kuva: patrol.fi

ASICS Klinikka: Esittely

Millä tasolla ikinä juoksetkaan, ASICS Klinikka huolehtii oikeiden välineiden valinnasta yhdessä jälleenmyyjäsi kanssa.
ASICS Klinikka on suunnattu Sinulle, joka arvostat kehosi hyvinvointia ja haluat välttyä vääränlaisten jalkineiden aiheuttamilta rasituksilta. Ammattitaitoinen ASICS fysioterapeutti analysoi ILMAISEKSI jalkasi ja askelluksesi. Yhdessä ammattitaitoisen ASICS asiantuntijan kanssa he valitsevat Sinulle ominaisuuksiesi mukaiset jalkineet. (Lainaus www.patrol.fi)
Hauska kokemus oli tuo klinikka. Fysioterapeutti oli oikein mukava ja ystävällinen. Aluksi tein paljain jaloin lattialla liikkeitä ja sitten juoksin juoksumatolla myös paljain jaloin.
Ja ylipronaatiotahan siellä on kuten tiesinkin, vasemmassa jalassa hieman enemmän kuin oikeassa.
Ylipronaatio: Ylipronaatiossa tapahtuu nilkan liiallinen kääntyminen sisäänpäin askelluksen aikana.
Lisäksi useimmissa kengissä minun pikkuvarpaat painuvat osittain nimettömien varpaiden alle, joka pidemmillä lenkeillä on aika tuskallistakin. Tähän voi onneksi puuttua myös kenkien nauhoittamisella johon sain neuvot nykyisten juoksukenkien osalta.

AHDAS VARVASTILA
Aloita nauhoitus pujottamalla nauha jalkineen ulkoreunan ylimmästä reiästä ulkokautta läpi. Siirry seuraavaksi sisäreunan alimpaan reikään. Jatka nauhoittamista normaalisti molemmin puolin ylös asti. Kiristäessäsi nauhat kiinni kenhän päällinn nousee hiukan jättäen varvasalueelle enemmän tilaa.
KAPEA KANTAPÄÄ, LEVEÄ PÄKIÄ
Käytä nauhoitukseen kaksia lyhyitä nauhoja. Nauhoita jalkineen alimmat reiät toisella nauhalla ja ylimmät toisella. Kahden erillisen nauhan ansiosta voit jättää päkiäosan löysäksi ja kiristää yläosan. Kenkäsi yläosasa voit käyttää lukkonauhoitusta. Lukkonauhoitus tekee kenkäsi kantapäästä tukevan.

Ohjeet: www.patrol.fi 

Hakusessa on nyt kuitenkin gore-tex maastojuoksukenkä ja päädyttiin kokeilemaankin Asicsin miesten gorejuoksukenkää, sillä miesten lesti on leveämpi. Hyvät kengät löytyivätkin, mutta koko oli valitettavasti ehkä himpun liian iso eikä pienempää ollut nyt saatavilla. Ennen ostopäätöstä täytyy kuitenkin päästä kokeilemaan sitä pienempää kenkää, joten vielä ei lompakko kärsinyt.

Nyt iltalenkille, voih, olisin halunnut tehdä sen niissä ihanissa kengissä joita tänään sovitin. Olivat kuin pumpulia jalassa <3 Mutta ei auta ja pitää vain kokeilla sitä erilaista nauhoittamistapaa.

iive

2 kommenttia:

 1. Minäkin kyttäsin jo keväästä asti, koska askelklinikka tulisi Tampereelle, mutta "yllättäen" juuri silloin, kun en ole paikalla :/ No, ehkä sitten ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ne tulisi jo keväällä?
   Näkyi olevan eilen myös Tampereella kolmessa paikassa tuo :(
   Meillä on intersportissa usein(?) myös muitakin tuollaisia klinikoita. Harmillisesti vain ilmoitukset ovat yleensä Keskisuomalaisessa, jota luen kyllä tosi harvoin.

   Ihan kiva kokemus tuo oli :)

   Poista

Kiitos :)