torstai 2. elokuuta 2012

Niskavamma

Tässä taannoin tuli vedettyä armas pääkoppa oikein kovalla kumauksella auton oven karmiin kun laitoin Lintusta turva-istuimeen. Siitä asti on niskat ja hartiat jumittaneet. Olenkin urakalla venytellyt ja joogannut ja tehnyt vaikka mitä. Ja joka aamu olen ollut entistä kankeampi kunnes eilen ei enää pää laisinkaan kääntynyt kuin varovasti yhteen suuntaan.
Fysioterapeutin manipulaation jälkeen olotila hieman parantui, kipu ei enää säteillyt käteen vaan olla jöllötti niskassa ja pääkin kääntyi tosin jokseenkin jähmeästi.
Tänään herätessä olotila oli entistäkin pahempi. Lääkäriltä kunnon lääkkeet, sairaslomaa ja LEPOA! Voi kele! Ei saa jumpata eikä venytellä eikä joogata eikä varsinkaan juosta. No joo, ei kyllä pystyisikään.
Toivottavasti tää menis niin nopeasti ohi tai mä en kestä.

iive

7 kommenttia:

 1. Tämä kaikki pään kolautuksesta? :o Huhh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin lääkäri epäili. Kolautus oli kyllä kova ja kohdistui juuri ns. alaspäin ja niska otti sen vastaan. Ja mie oon oikein urakalla venytellyt ja kiertänyt ja kaartanut ja nitkuttanut tuota selkää ja niskaa. Loppujen lopuksi siis pahasta sekin ja nyt siis niskassa tulehdus T1-T2 alueella.

   Poista
 2. Auts :-/ Pikaista paranemista, lääkärin ohjeita kannattaa noudattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Näköjään on pakko noudattaa :D Onneksi lääkkeet helpottivat niin että voi olla suht normaalisti ilman että pää hajoaa koko ajan.

   Poista
 3. Auch! Toivottavasti jumi hellittää pian, ei kuulosta kovin mukavalta tuollainen. :< Tai niskan jumittaneena tiedän itekin, ettei se sitä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lääkkeet, hyvät lääkkeet ;D
   Tämmöistä jumitusta mulla itsellä ei ole koskaan aiemmin ollutkaan. Aina ennen on ollut jotain lihasperäistä tai sit fasettinivel-lukkoja, mutta tämmöistä ihan selkärankaperäistä ei koskaan. Ei mitenkään kiva fiilis ;(

   Poista
  2. Tulehdus on varmasti se mikä aiheuttaa sen kovan kivun ja silloin venyttelystä tms. ei ole apua. Mutta, mistäpä sitä aina tietää. Kun tulehdus helpottaa rangassa uskoisin hieronnasta olevan apua. Luultavasti lihasjännitystä tulee jo suojareaktiona rangan ympärille.

   Pikaista paranemista Iive!

   Poista

Kiitos :)