torstai 2. elokuuta 2012

Olympiakullan hinta

Ihmisenä ja varsinkaan Äitinä en joskus voi ymmärtää sitä mikä voikaan olla kaiken kilpailuhalun ja voittamisen pakon hinta.

Tänään minua liikutti todellakin tämä (ja teostojen tai minkälie maksujen uhallakin) VIA WEHEARTIT


Mahtavan kauniin eli siis todellakin hirvittävän kammottavan kuvasarjan löydät Daily Mailin sivuilta TÄÄLTÄ!

Valmiiksi jo vihaan kaikkea kilpailua, tiedän että se urheiluun kuuluu, mutta en olekaan urheiluhullu vaan liikuntahullu. En vain kestä mitä kaikkea kilpailu saa ihmisissä aikaan, heistä tulee petoja tai he saavat petoja ympärilleen.

iive

7 kommenttia:

 1. Sama täällä! Sydän itkee pienten puolesta. Ei tasan ole lapsen oma valinta! Siellä oli kuva myös venyttelevästä pienestä tytöstä, jonka jalat oli niin ruhjeiset, että jos tulis päivystykseen, tehtäisiin Suomessa ilmoitus kaltoin kohtelusta - toivottavasti! (ei mitään normaaleja terveen lapsen sääri muksahduksia tosiaankaan).

  Sairas maailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa puututaan onneksi mustelmiin, mutta puututaanko särkyneisiin unelmiin tai liian vaativiin valmentajiin, jotka huonossa tapauksessa murtavat koko psyyken. Sitten oletkin aikuisena vaikkapa Mika Myllylä ja dokaat ja kuolet.

   Sairas maailma tosiaan.

   Poista
 2. Samat ajatukset! Kyynelsilmin katselin tätä kuvaa, kun tää kiersi Facebookissa linkkien kera. Miten joku voi tehdä tällaista? Vai onko se pakko vain ajatella, että maassa maan tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten kun ajattelee, että aika monessa maassa tapahtuu tuollaista. Uskallan väittää, että USKOMATTOMAN monessa maassa.
   Ja sitten ne maat joissa ei tuollaista tapahdu niin sielläkin tapahtuu turhia unelmia, särkyneitä sydämiä, kateutta, kostoa, kilpailua, jopa toisten kilpailijoiden vahingoittamista ja ne kaikki ovat vielä niin lapsia.
   Ja kaikki vain yhden mitalin tähden.

   Poista
  2. Raakaa touhua. Mielestäni urheilun pitäisi olla mukavaa ja oma valinta, tuossa taitaa olla vähän vanhempien omat tarkoitusperänsä mukana.. Kammottavaa :(

   Poista
 3. En ymmärrä minäkään. Ymmärrän sen, että jos huipulle haluaa, niin on oltava valmis tekemään kovasti töitä, mutta sen pitää olla sen lapsen oma valinta. Ja iän mukaan mentävä. Eipä taida noissa olla kyse yhtään mistään muusta kuin siitä, mitä vanhemmat haluavat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taitaa olla monien maiden tapauksessa myös sitä mitä valtio haluaa ;(

   En tiedä tosiaan onko lapsi vielä 10veenäkään valmis siihen valintaan jos huipulle haluaa, siis eihän lapsi voi tietää mitä päättää ja mitä uhraa.
   Arvostan toki urheilijoita, mutta nykyinen KILPAurheilu on jo niin kieroutunutta ja pelkän rahan perässä juoksemista ettei ole mitään järkeä. Ja sille annetaan koko elämä! Ja sitten jos epäonnistut tai et juuri voita SITÄ mitalia niin et ole mitään, suorituksesi eivät ole mitään, etkä ole saavuttanut mitään.

   Poista

Kiitos :)