torstai 30. elokuuta 2012

Punnituspäivä

Kohta pitäisi vaihtaa laihdutusmoodi liikkujamoodiin tai miten se nyt sitten meneekään.

Tänään kävin vaa'alla ja nyt on kasvaimeen sairastumisen myötä tulleet kilot kuitattu (6,4kg!). Paino siis taas sen 72kg ja täytyy kyllä myöntää, että hieman himottaisi jatkaa ja päästä 6-alkaviin lukemiin painon suhteen!
Paino-välilehti päivttyy nyt nollahetkeen ja sen seuranta alkaa alusta. Aloitan "uuden" elämän ;) No joo... haluan vain deletoida kasvainasioita vähän taaksemmas.

Jossain vaiheessa tosiaan vaihdan liikkujamoodiin, mutta luulempa senkin tiputtavan painoa jos en herkkuja ala syömään. Herkkuja ei ole kyllä tehnyt juurikaan mieli. Sipsipussi oli pöydällä auki eräänä päivänä ja söin siitä sen verran sipsejä kuin käteen mahtui, enempää ei tehnyt mieli. Muutaman salmiakin/lakun olen syönyt meidän salmiakki-purkista iltaisin kun on tehnyt mieli. Toisaalta en kyllä tiedä onko se mieliteko matalista verenpaineista vai karkkimieliteosta..?

Kiloklubissa oli puhetta vuorotyöläisen liikunnasta, kuinka se on vaikeaa, mutta näin monen liikuntavuoden (yllättävän monen!) jälkeen täytyy kyllä sanoa, ettei se nyt niin vaikeaa oikeasti ole. Silloin kun on halua ja tahtoa, niin silloin se onnistuu kyllä. Näkyy nuo työkaverit käyvän vakioviikkotunneillakin ja sujuvasti vastaava hoitaja luetteli yhtenä päivänä milloin kenellä on mitäkin harrastusta :D
Itse olen suunnitellut liikuntani niin ettei sillä ajalla ole niin väliä, eikä paikallakaan. Kuntosalin ryhmäliikuntatunneille pääsen aamu- ja yövuoropäivinä. Iltavuoropäivinä voi tehdä sitten jotain muuta.
Lapsiperheiden äiditkin päivittelivät, että kuinka ihmeessä pääsee liikkumaan kun on lapsia? No eihän mulla ole kuin yksi lapsi, mutta kyllä niiden lastenkin kanssa voi liikkua, yhdessä tai erikseen. Siihenkin pitää vaan keksiä keinot.

Elämässä pitää tehdä kompromisseja ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Omalla listallani ylenpalttinen puunaus on liikuntaa alempana. Siivotaan sitten kun rupeaa häiritsemään :D Tai siivotaan vähän aina siinä sivussa, ei siinä kauaa mene.

Tänään tiedossa vätystelyä lapsen kanssa, jumppahetki, töihin, kotiin ja lenkille. Huomenna aamuvuoropäivä alkaakin sitten joogalla <3

Näin joogattiin yhdessä jo viime vuonna. Nyt on jo aika hyvät moovit molemmilla.

iive

4 kommenttia:

 1. Tuo priorisointi on kyllä totta. Itse siivoan, pyykkään ja tiskaan kerran viikossa, jos ei ole vieraita tulossa. Ei minua kiinnosta, jos en vähän epäsiistiä. Mieluummin käyn salilla. Ruokaa laitan 2-3 kertaa viikossa, useammaksi päiväksi kerralla. No, minulla ei ole lapsia, mutta kyllä tuo liikunnan harrastaminen silti välillä vaatii järjestelyä työn, sivuduunin ja koiran (ja välillä koulun) ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varmaanhan tuohon siivoamiseenkin menisi aikaa roppakaupalla enemmän jos olisi jokin hillitön lukaali puunattavana, mutta kun on tarpeeksi nihkeät (oikeasti meille kyllä ihan sopivat) neliöt niin eipä ole turhaa tilaa pölyä keräämässä.
   Lisäksi hoitajan hommat ovat opettaneet tekemään tsiljoona asiaa yhtäaikaa ;D

   Poista

Kiitos :)