lauantai 18. elokuuta 2012

Tulevaisuutta

Avoimeen Yliopistoon ilmottautuminen -check!
Kurssikirjojen hankintaa -check!
Opiskeluvuoden suunnittelu -check!
Opiskelubudjetin suunnittelu -check!

Kirjastosta kävin jo hakemassa asiaan LIITTYVÄÄ kirjallisuutta ja jo yhden tenttikirjankin.

Mukaan lähti 
 • Ihmisen fysiologia ja anatomia (tenttikirja)
 • Kliininen ravitsemus
 • Ravitsemustieto (AMK)
 • Ravintoterapian käsikirja
 • Liikkujan ravitsemus
ja Jokanaisen Joogakirja :D

Kovasti on harkinnassa yliopistoon haku ensi syksynä tai sitten väyläopinnot avoimen kautta. Viime syksynähän jo piti aloittaa, mutta sairastelu pisti kaiken jäihin. Kallista vaan tuo avoimen kautta opiskelu! Mutta vielä kalliimpaa se on muualla. Kiinnostaisi mm. Trainer4you:n koulutukset, mutta hintavaa on. Kyllä sen ymmärränkin, että tuollaiset maksaa, pakkohan yrittäjän on rahansa saada. Ehkäpä tulevaisuudessa käyn jotain heidänkin koulutuksiaan erityisesti liikunnan saralta.

Olen myös miettinyt Voimaa-projektin etenemistä nyt kun paino alkaa olla jo ihan kivoissa lukemissa. Eli siis tyyliin en pidä itseäni enää niin lihavana. Olo ei ole enää ahdistava ja roima suorituskyvyn parantaminen kiinnostaisi.
Vaihtoehtoja olen pyöritellyt päässäni ja mietin että
 • Lopettaisin laihduttamisen ja keskittyisin kunnon treenaamiseen ilman kalorivajetta? Tosin ei kyllä todellakaan niin että lihoisin.
 • Laihduttaisin edelleen ja treenaisin sen verran kun laihduttamisen ohella pystyy?
Vai tekisikö niin, että nyt treenaisi täysillä ja kevättä kohti alkaisi taas laihdutuspainotteiseksi?
Vai niin, että nyt laihduttaisin vielä roimasti ja keväällä alkaisin parantaa suorituskykyä maksimaalisestai?
Huh, on vaikeaa kun on kaksi tavoitetta.
Neuvokaapas mua!

iive 

Hyppy tulevaisuuteen!
 16 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi! :) Jos kaipaat kuulla enemmän kouluttautumisesta esim trainer4youlla, niin autan mielelläni!
  Laihdutus/treenauspulmaan sun täytyy vaan päättää, kumpaa enemmän haluat: laihtua vai kiinteytyä! :) Ei kuitenkaan kannata tehdä niin, että ensin kiinteyttää (lisää lihasta) ja sitten laihduttaa, koska kova työ saattaa mennä hukkaan silloin. Toki maltillisella laihdutuksella ei niin paljon lihasmassaa menetetä. Monet meistä sitäpaitsi laihtuvat hyvin silloin kun lopettavat laihdutuksen! :D
  Mielestäni näytät upealta, eikä varmasti ole paljoa pudotettavaa. Jos keskityt treeneihin ja et päästä ruokavaliota karkaamaan käsistä putoavat muutamat mukavuuskilot siinä samassa kuin itsestään!
  Tsemppiä ja iloa syksyyn, miten vaan päätätkään tehdä! :)
  -Hanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa pikkaisen tuntumaan siltä, että valitsen ensimmäisen vaihtoehdon eli treenaamaan ilman tietoista vajetta. Katsotaan kuinka käy ja miltä se tuntuu :)

   Mä kävinkin juuri lukemassa sun vanhempia blogitekstejä ja sellaisen tekstin missä kerroit kuinka päädyit liikunta-alalle. Aika suolaisen hintaista vaan noi, ravitsemuskouluttaja tms. juttu oli jotain 2700euroa :O

   Mutta PT:n koulutusta voisin harkita ihan vain yliopisto osaamisen täydentämiseksi sitten joskus ;D

   Poista
  2. Mä oon myös miettinyt tota trainer4you koulutusta.. Mut näillä näkymin meen ensin kisakallioon opiskelee vuodeksi ja katon sit uusiks :)

   Poista
 2. Kokeilepa vaikka niin, että treenipäivinä syöt reilusti ja enemmän hiilareita, ja lepopäivinä taas hiilarit melko vähälle, rasvaa enemmän ja kalorivajetta. Tai jotain muuta vastaavaa syklitystä, jossa treenipäivinä ravinnon/kaloreiden määrä on runsaampi. Tällaisella syklityksellä on kuulemma mahdollista saada aika hyviä tuloksia, itse en ole kokeillut. Jaksaa vetää treenit täysillä, mutta kokonaisenergiamäärä ei silti nouse plussalle, kun lepopäivinä vähän vähentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla muuten ihan hyvä idea!
   Kiva muuten kuulla vähän sustakin :)

   Poista
 3. Mää sanon vaan että molempi parempi, ihanaa kun muut voi liikkua ja panostaa, mulla alkaa pikkuhiljaa ahdistus hiipiä kun ei pääs liikkumaan saati _urheilemaan_ :D Noh joooosko kohta minäki pääsisin taas lenkkipoluille.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sullakin kohta taas lenkkipolut (tai mitä ny ikinä tykkäätkään tehdä) kutsuu :)
   Itse olin viim. 2kk raskaudesta siinä kunnossa ettei paljon kävelty. Viimeisen kuukauden en liikkunut lähes ollenkaan supisteluiden takia. Vauva oli myös hyvin pienikokoinen, joten ennenaikaista synnytystäkään ei tod. toivottu.

   Mutta synnytyksen jälkeen se elämä vasta alkaakin ja ihana sellainen <3

   Poista
 4. Hienoja suunnitelmia sinulla on!! Edellisiä kompaten, varmasti ei kannata enää tietoisesti laihduttaa vaan edetä treenien kautta kiinteytyen ja opiskeluun ja muuhun elämään satsaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä alkaa olla tämä laihduttaminen loppu vaikka ei todellakaan olla vielä niissä kilomäärissä mitä toivoisin. Enemmän laihuutta toivon nyt vain parempaa suorituskykyä, joten ;D

   Opiskelutkin tulee hoitaa työn ja muun elämän ohessa, joten ihan riittämiin tekemistä riittää!

   Poista
 5. Huh! Vaikea kysymys... Olen pallotellut samaa itsekin. Mulla on painopiste tällä hetkellä treenaamisessa, vaikka liikunnalliset tavoitteet ovatkin henkilökohtaisia. MUTTA kun omaan kaikki-tänne-heti-luonteen niin pyrin pitämään ruokailua sellaisena, että painokin hiljalleen hivuttautuu alemmas treenikunnon kärsimättä. Niin kuin yksi päivä kirjoittelin, mun on kuitenkin henkisesti helpompi keskittyä siihen, että saan jotain (kuntoa, suorituskykyä, voimaa, nopeutta) kuin siihen, että mun on päästävä eroon jostakin (painosta). Uskon, toivon, että tämä toimii.

  Liikunta vaan on niin paljon kivempaa kuin laihduttaminen :) mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta on NIIN paljon kivempaa :)
   Vaikka en minä mistään ole laihduttaessa joutunut luopumaankaan. Siinä sivussa se menee eläessä normaalia arkea. Treeneissä meinaa vaan sit tuntua, että paukut loppuu kesken ja salitreenin alkaessa haluaisi saada jotain konkreettistakin aikaan.

   Sinun saamis-postaus on kyllä inspiroinut aika montaa, myös minua :)

   Poista
 6. Mitä sä lähdet opiskelemaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi olla ainakin Ravitsemustieteiden maisteri ennen seuraavia pyöreitä ikävuosia :D
   Avoimessa pyrin lukemaan aika paljon ja kesäyliopistossa, verkkokursseina ja etänä yms. Ja työn ohessa yritän tehdä mahdollisimman paljon. Joten hidasta hidasta tulee olemaan...

   Poista
  2. Oletkin saanut monta ihanaa kommenttia. Ei voi muuta kuin kompata!
   Ja hirmuisesti myös opiskeluintoa. Itseänikin tuo ravitsemus kovasti kiinnostaa ja jos bloggailet aiheesta, luen ahmien, LUPAAN!!!

   Poista
  3. Eiköhän tuosta aiheesta tule blogattua jatkuvalla syötöllä sit joskus. Toistaiseksi kurssit joita otan ovat ns. perusopintoja, joista en taida paljoa blogata. Vai kiinnostaisiko aihe akateemiset oppimistaidot tai seminaarityön valmistelu, kirjoitus ja esittäminen?
   Hih!
   No, anatomian ja fysiologian perusteista tulee varmaankin jotain uutta taas opittua kun siirrytään opistotasolta yliopistotasolle. Pelottavan paksu kirja muuten opiskelumateriaalina!

   Poista
 7. Enpä osaa neuvoa kyllä yhtään, mutta toivotan tsemppiä päätökseen ja tulevaisuuteen! :)

  VastaaPoista

Kiitos :)