sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Paljaspään luontopolku

PALJASPÄÄN lp

Muuramen-Säynätsalon Ympäristöyhdistyksen vuonna 1992 perustama Paljaspään luontopolku sijaitsee Säynätsalossa Muuratsalon saaren pohjoispäässä kiertäen noin kahden kilometrin mittaisena myötäpäivään Kontinvuoren itäpuolen rinteitä.
Polkureitin maasto on Päijänteen rantamille ominaisesti karua ja kallioista. Paljaspään laelta avautuu järvelle hulppeat näkymät.
Kalliomaastossa on yllättäen selvää lehtoakin; Kärppäkiven lehto ja Paljaspään lehmusmetsikkö - molemmat luonnonsuojelualueita.
Polulle pääsee Kontinvuoren pohjoispuolelta Rusakontien päästä sekä Vuorelantien keskivaiheilta taikka loppupäästä Paljaspään laelle nousten. Polun varrella on 11 rastitaulua. Reitti on merkitty keltaisten maalimerkkien lisäksi paikoin pienillä viitoilla. Ole silti tarkkana polun haarakohdissa, että pysyt reitillä.
Maaston paikoittaisen kivisyyden ja märällä kelillä mahdollisesti liukkaiden kalliopintojen vuoksi kulkijan on hyvä tarkkailla askeltensa sijoittumista. Polun loppumatka Kontinvuorelta alas on sorastetulla tiepohjalla helppokulkuinen.
Eiliselle oli tiedossa hieman parempaa säätä ja niinpä otin töistä, kollegoiden armaalla suostumuksella, pienen varaslähdön. Eikä tarvitse kyllä sitä katua! Vai mitä sanotte maisemista?


Pakattiin kimpsut ja kampsut, haettiin kaupasta vähän evästä ja Lintunen hoidosta. Sitten tällättiin itsemme autoon ja suunnattiin kohti läheistä luontopolkua. Tuolla oli kyllä mahtavat maastot ja kätkökin käytiin tsekkaamassa.
Luontopolku itsessään oli TODELLA surkeasti merkattu ;( Ehkäpä jos olisimme lähteneet matkaan Vuorelantien puolesta välistä niin sitten olisimme olleet paremmin kärryillä. No osataan me metsässä kulkea ihan ilman viittojakin! Maasto luontopolulla oli hyvin haastavaa. Kiviä, kalliorinteitä, juurakkoisia polkuja, mutta ihanaa silti. Neitinenkin veti tuolla kuin vanha tekijä, märemmissä paikoissa otettiin hartioille killumaan kun muuten olisi ollut koko lapsi kuitenkin ihan lällyssä.
Pikkuhiljaa alkaa näköjään olo kohentua lääkenostosta. Voimatasot ovat vielä heikot ja juoksulenkille lähdöstä ei pysty edes haaveilemaan, mutta innostus ja vire on palannut. Huomenna Zumbaan ja tiistaina AeroJamiin <3


Tosin täytyy kyllä sanoa, että nyt olo tuntuu tosiaankin virkeältä kiitos 12h yöunien. Simahdin nimittäin sohvalle tuolta luontopolulta kotiutumisen jälkeen ja nukkua posotin aamu kuuteen saakka, jolloin oli aika nousta töihin. No onhan tässä ihan tarpeeksi kärsittykin unettomuudesta ja huonoista yöunista. Nyt nukuin kuin tukki!


Ihanaa ensiviikkoa!
iive

1 kommentti:

Kiitos :)