keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Työnkuvan muutos

Taannoin jo kirjoittelin kodinomaisessa palvelukodissa työskentelystä, että mitä kaikkea pitää periaatteessa osata sen hoitajan työn lisäksi. Tällainen paikka tosiaankin on jättikokoinen talous, jota hoitajat pyörittävät kaikkine kotona tehtävine askareineen.


Aiemmin meillä on ollut siivooja (vai siistijä?), mutta nyt hoitajien määrää on lisätty ja meidän työnkuvaamme kuuluu myös siivoaminen. Tänään olen sitten ollut työpäivän ajan siivoushommissa hoitotyön sijaan. Oli kyllä aika raskasta siivota koko työpäivä tehokkaasti! Nyt kivistää joka paikasta, sillä eihän sitä mitenkään ergonomisesti osannut tehdä. Psyykkisesti ajatellen oli mukavaa tehdä siivoustyötä, mutta fyysisesti tämä oli kyllä rankempaa kuin hoitotyö. No tulevaisuudessa onneksi rutiini toivottavasti helpottaa rasitusta.
Yhtälailla keittiövastaavan sijaisena toimiminen on ollut raskasta. Rutiini ei todellakaan ole aina paha asia vaan helpottaa myös tiettyjä asioita


Työpäivän jälkeen ihana valoilmiö taivaalla sai meidät intoutumaan Lintusen kanssa luontopolulle sorsia moikkaamaan. Oli kyllä loistava valinta, sillä kotiin jos olisin mennyt suoraan niin varmaankin sohvannurkka olisi kutsunut aikalailla... Luontopolun kiertämisen jälkeen jäätiin vielä leikkipuistoon hengailemaan auringonpaisteeseen, ihanaa raitista ilmaa!


Aamulla jaksoin muuten pitkästä aikaa tehdä joogaa ennen töihin menoa. Saas nähdä jaksaako huomenna tehdä saman tämän päivän työpäivän jälkeen. Pienen aamulenkinkin teko voisi olla piristävää, tosin en kyllä tykkää pimeistä kylmistä aamuista, joten miettikäämme sitä vielä :D

iive

ps. Onneksi syksyssä on yksi hyvä asia ja se on puiden väriloisto <3


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihania kännykkäkuvia by pixlr-o-matic :D Jos ei oo järkkäriä niin eikun vaan liioitellusti "photoshoppia"!

   Poista
 2. Kunhan rutiinin oppii kaikissa hommissa, voi olla jopa kiva kattoa työvuorolistasta, missä milloinkin oma sijoituspaikka! Tietenkin hankala siinä tapauksessa, jos ei yhtään tykkää siivota eikä kokata, mut kiva, ettei työantaja oo odottanu, että siivooja pois ja porukkaa lisäämättä hoidetaan häneltäki jääneet työt. Jaksamista syksyyn!

  Ja raitis ilma on niin <3!! Ite ku istun töissä 12h ja parhaimmillaan ajan autolla kotiin, keho oikein huutaa raikasta ilmaa! Paikkaan tällaisia sisäilma-päiviä nukkumalla koko yön ikkuna auki (ei vain sisäilmapäivinä vaan aina, makkarin pitää olla kylmä ja raikas), mut ei ulkoilua voita mikään. Oon kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että keuhkot paranis, että pääsisin ulkoilee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta, siis tuo että on vaihtelua tehdä muuta duunia ja kivaahan tuo oli puunaaminen vaikka rankkaa. Kokkihommissakin on kiva olla, mutta ei montaa päivää ;D
   Ja tosiaankin on hyvä että palkattiin lisää porukkaa, ei tuo kyllä olis tällä vanhalla henkilöstömitoituksella onnistunutkaan.

   Ulkoilu on kyl ihan best!

   Poista

Kiitos :)