maanantai 28. tammikuuta 2013

Hola!

Jes, takaisin kotona!
Lomalla on ihan kivaa, mutta matkustaminen ei ole, eikä todellakaan ulkomailla sairastaminen. Taatusti nimittäin ei tullut yhtäkään lomakiloa, sillä vein Teneriffalle viemisiksi kotoa vatsataudin. Kahdeksasta päivästä siis matkustettiin kaksi, sairastettiin kolme ja kolme päivää jäi lomailuun. Pieni Lintunenkin joutui sairastamaan :(

Mutta oli niitä ihania hetkiä niin, että kaikki kurjuus ja kärsimys oli vaivan arvoista. Ja kiitos Tjäreborgin superhyvän palvelun mm. lääkäri kotikäynnille hotelliin, kahdesti. Vaikka oltiinkin Jokerimatkalaisia eli lähdettiin reissuun halvemmalla hinnalla ja huonommin ehdoin. No, rahoille saatiin ainakin vastinetta. Lennot sujuivat Thomas Cookilla jopa ehkä mukavammin kuin Finskillä... ainakin oli paremmat ruuat (jotka tosin pitää ostaa erikseen). Erityisesti suojelusenkeleitä lähetän rouvalle, joka paluumatkalla sai sairaskohtauksen ja jouduimme tekemään välilaskun Tukholmaan. Toivottavasti hänellä on kaikki hyvin! Onneksi koneessa oli lääkäri matkustajien joukossa.

Nyt naama vähän punoittaa kun viimeisenä päivänä unohtui aurinkorasvat, en nyt kärtsännyt kuitenkaan. Illalla odottaa yövuoro, pehmeä lasku arkeen, ehkä?


Juoksulenkkarit oli pakattu mukaan, mutta tämä taisi jäädä ainoaksi juoksuksi. Ne kolme lomapäivää vietettiin tiiviisti ulkona rannalla tai kävelemässä ja pariin otteeseen piti pienen Lintusen päästä uima-altaaseenkin.

Hirvittävän paljon paikalla oli ylipainoisia ihmisiä, suorastaan sairaalloisen lihaviakin. Jonkin verran lenkkeilijöitä kuitenkin näkyi ja surffi-rannalla oli tietty hyväkuntoista porukkaa. Terveellistä ruokaa ravintolassa tuntui olevan niukasti tai sitten minä vain katsoin vääriä ruokalistoja. Itse harrastettiin kokkaamista hotellihuoneen keittiössä ja shoppailua supermarketissa.
Suosittelen parempiin ruokaostoksiin ehdottomasti Hiperdinoa, jonka Playa de las Americaksessa löydät osoitteesta Avda. Noelia Alfonso (Av. Santiago de Puigin puoleisesta päästä)  Teneriffan Hiperdinot löydät täältä.
Ruokakauppoja tuntuu olevan mahdotonta löytää Kanariansaarilta, siis OIKEITA sellaisia. 24h extrasuperhyperexpress-minimarketteja on joka kulmalla, mutta siis sellaisia joissa olisi oikeasti hyvä valikoima tuoreita tuotteita. Ja nämä kaupat ovat aina jossain piilossa yläkerrassa tai kellarissa tai jossain. Tarkasti pitää bongailla että löytää :D
Spar-ketjulla oli hyvä kauppa Gran Canarialla. Playa de las Americaksessakin ilmeisesti olisi ollut Spar, mutta se olisi ollut jo taksimatkan päässä. Tämä Hiperdino oli hotelliltamme vain kävelymatkan päässä n.1km.


Lähiruokaa roikkui puusta, mutta eipä sitä viitsinyt syödä kun vieressä luki POISON! No ehkä ne oli sitä tai ei, mutta kokeilla ei viitsinyt.

 Niitä ihania hetkiä. Olla vaan. Rentoutua. Rauhoittua.


Iltaisin käytiin vielä kävelemässä rannoilla. Sieltähän löytyi simpukoita ja kaikkea kivaa tutkittavaa. Ja ne äänet ja kaikki. Ranta oli ihmisistä hiljainen kun kaikki muut turistit vetivät ravintoloissa ranskiksia napaan tai pitkin rantabulevardia.

Rannassa oli se kiva puoli ettei siellä ollut yhtään tyrkkymyyjää tai ravintolan sisäänheittäjää. Koko saaren mentaliteetti kun tuntui olevan osta, osta, syö, syö, maksa, maksa, tuhlaa, kuluta, roskaa ja elä kuin.... ja ennen kaikkea mitä enemmän JUOT alkoholia niin sen parempi. Kaiken sen tuloksen näki kun kävi aamukävelyllä. Mitä saastaa ja lasinsiruja joka paikassa. Kova homma niillä on siivota joka aamu kaikki pois, sillä jo ennen kymmentä on kaikki moska jo poissa.


Käveltyä tuli tosi paljon. Välillä oli mukana Manduca Lintusta varten, mutta kyllä se tirppana vaan ihmeesti jaksoi kulkea meidän mukana kitisemättä, tyytyväisenä, varsinkin jos sai välillä vähän juosta. Rantsussa piti yksi päivä vähän joogatakin (ehkä se 5min, mutta saatiinpa hyvät kuvat ja naurut).
Sää oli koko viikon aivan loistava. Ei sateen pisaraakaan. Välillä oli pilvistä, mutta joka päivä paistoi aurinko ihanasti osan päivästä tai koko päivän. Lämpötila oli päivisin juuri sopiva +21 vähintään, iltaisin oli hieman viileää, mutta siihenhän auttoi kunnon vaatteet :)


Ihanin terveisin iive

2 kommenttia:

 1. Ensin ajattelin, että voi ei, sairaana lomalla, mutta ihanan positiivinen teksti (ja ilmeisen ihana loma) siitä huolimatta. Sairastelut ovat osa elämää, joten mitä niistä enempiä murehtimaan. Pitää nauttia siitä, mistä voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti juuri näin!
   Oli ihan peestä olla kipeenä ja olinkin todella kipeänä, mutta niitä terveitä lomapäiviä en vaihtaisi mistään hinnasta pois. Jätettiin veke kaikki turistikotkotukset ja keskityttiin vaan rentoutumaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Kaikille jotain kivaa eli mulle biitsiä (kolme päivää onkin just maksimi), miehelle golfia ja lapselle hiekkaleikkejä sekä uima-altaassa polskimista :D
   Eli ihan nautittava paketti ;)

   Poista

Kiitos :)