tiistai 29. tammikuuta 2013

SD eli SuperDieetti

No joo, en siis todellakaan ole rupeamassa tähän vaikkakin uusi Superdieetti kuulemma käynnistyykin ensi kuussa eli ihan kohta. Silloinhan joskushan jo kokeilin Go Fat Go:ta ja sain tarpeekseni, sillä minulla kun ei ole mikään kiire mihinkään näiden muutamien jäljellä olevien kilojeni kanssa. Mutta kohtuullisen mainio tapahan tuo on kieltämättä vaikka aloittaa laihdutus tai boostata sitä jos sellaista nyt sattuisi kaipaamaan.

Mutta telkkarista on tullut kyllä katsottua jokainen jakso ja yllättäen jokainen jakso on ollut omalla tavallaan todella hyvä. En nyt lähde ruotimaan kenenkään osallistujan "suoritusta" erikseen, sillä niitä on netti jo pullollaan, mutta on ollut inspiroivaa katsoa heidän ponnistuksiaan kohti tuntematonta päämäärää. Ja on ollut ihanaa nähdä muutaman henkilön sisälle syttynyt valo siitä ettei se lihavuus tai sohvaperunana olo olekaan välttämättä se ainut vaihtoehto.

Toivon, että jotkin katsojistakin saisivat ohjelmasta irti sen jonkin, joka saisi sen pyllyn pois sieltä sohvalta tai käden pois suklaalevyn kimpusta. Se sisälle syttynyt valo on kuin tulisi "uskoon", se on mieletön tunne jota haluaisi julistaa kaikille - että HEI tiedätsä kuinka mahtavaa on päästä eroon niistä painolasteista; läskeistä, vaivoista (paitsi urheilusta saa kyllä niitä sit lisää), masennuksesta, huonosta omastatunnosta, syyllisyydestä... Se tunne kun sinusta itsestäsi kumpuaa se ymmärrys siitä ettei sitä lomamatkalta jäljelle jäänyttä suklaapatukkaa ole pakko syödä pois kuljeksimasta vaan sen saattaa laittaa pois. Kun ei ole enää mitään syytä haluta sitä makeaa, suolaista, imelää, rasvaista, ihan mitä vaan herkkua, jolla sinä yrität tyydyttää itsessäsi jotain. Kun ei ole mitään sellaista mihin sitä pitäisi juuri nyt syödä, joka päivä, aina, 24/7.

Ja sitten kun sinä oikeasti vain haluat syödä jotain hyvää, etkä vain tyydyttää jotain kehosi PAKKO-signaalia. Niin sitten sinä oikeasti voit ottaa sen hyvän ja syödä sen, nauttia ilman katumusta. Koska se on vain siinä. Ei tapahdu mitään järkyttävää. Sinä vain söit nyt jotain joka oli hyvää ja se siitä.

Mutta tuohon, voi että tuohon pisteeseen voikin olla joskus niin pitkä ja kivinen tie. Ja hemmetti, sieltä voi vielä joskus joutua harhapoluillekin, mutta onneksi silloin tietää että se piste on oikeasti olemassa ja sinne tosiaan voi päästä.

Mutta mitään ei voi saavuttaa jos ei ole valmis tekemään sen eteen mitään. Ja joskus se sattuu, ai hemmetti että se sattuu, mutta jos oikeasti haluaa sitä niin hei, eihän sitä estä kukaan. Se on susta itsestäs kiinni.

iive

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Hirveää ajatuksenvirtaa keskellä yötä :D

   Poista
 2. Mä olen kans (yllätys, yllätys) seurannut silmä kovana myös tätä "suurinta pudottajaa". Hirmuisen surulliseksi tekee se huono olo ja itsearvostuksen puute, jota osallistujat ihailtavan rohkeasti ja rehellisesti kuvaavat. Toivoisi parempaa huomista heille!

  Välillä mietin, että olenko omassa elämässäni vaihtanut sokeririippuvuuden toiseen urheilemalla kuin heikkopäinen... Mutta kun nyt on noin 100x parempi olo kuin entisessä sokerin huuruisessa elämässäni niin en välitä asiasta mitään! :) Ihania voimallisia ajatuksia sinulla taas!

  tAamu (TM)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen miettinyt tuota aivan samaa. Riippuvuudesta toiseen. Erona on vain se, että nykyinen elämä tekee minut onnelliseksi ja entinen mässy-sohvaperuna-elämä teki minut vain masentuneeksi ja pahoinvoivaksi. Eli kuten sinulle enpä taida välittää :)

   Poista
 3. Tosi hyvä vertaus, onhan tää liikuminen sellainen omanlainen "uskoon tulo" ja pakko myöntää että kauhean helposti sitä ihan tyrkyttäisi muillekin.. mikä sitten on ihan pa***aa koska ei se silloin iske kun sitä tyrkytetään. Se tiedän ihan omasta kokemuksesta. Joten yritän pitää turpani tukossa ja nauttia - paitsi jos joku erehtyy kysymään... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi blogissa voi julistaa"ilosanomaa" ihan rauhassa :D Lukee ken tykkää.
   Mutta kaipa kaikki "hurahtaminen" ihan mihin vaan, vaikkapa ompeluun tai sisustukseen tai liikkumiseen, niin kyllähän ne mielen täyttää ajatuksilla eli siitä on sitten mieluisaa puhua ja hehkuttaa innostaan muille :D

   Poista

Kiitos :)