perjantai 1. helmikuuta 2013

Voihan DOMS

Oi täytyy kyllä myöntää, että 3 treeniä 24h sisään alkaa tuntua aika imakalle ja on havaittavissa jonkin asteista lihaskipua (DOMS?), jossain lukee että hyvä, jossain että paha juttu, mutta uskotaan nyt siihen hyväjuttuun :D

Eilinen aamun pilates nosti vireystason niin korkealle, että illan reippailu salille ja salitreeni sujuivat kivalla sykkeellä. Niin kivalla sykkeellä, että piti tosiaankin ilmoittautua siihen tämän aamun spinning-tunnille, joka alkoi klo 07.00! Yllättäen polkeminen noin aikaisin ei tuntunutkaan yhtään pahalle vaan oikein mukavalle. Muuten onkin sitten lepuutettu ja venytelty kroppaa, leikitty vähän lumessa ja nautittu ihania herkkuja Mouse in House-sisustuskutsuilla.

Salilla tein jalka & keskivartalo-treenin vihdoinkin kunnon tehoilla varovaisen alun jälkeen. Pitkästä aikaa tein myös askelkyykkyjä, joita tehdessä huomasin selvän eron jalkojen välillä. Vasen jalka edessä jaksoin tehdä hyvin 10kg:n lisäpainon kanssa 12 askelkyykkyä, mutta oikea jalka edessä painot täytyi jättää pois enkä meinannut liikettä tehdessä edes pysyä pystyssä? Onko minulle tullut jokin ihmeellinen koordinaatiohäiriö vai mitä ihmettä? On noissa eroa ollut ennenkin, mutta ei nyt noin pahaa. Täytyy ilmeisesti rueta harjoittelemaan noita säännöllisemmin.

Aamuiselle spinning-tunnille olisi varmaan tiettyjen oppien mukaan täytynyt lähteä tyhjällä vatsalla, mutta mielestäni tämän pitäisi olla jo täysin tyhjäksi tehty myytti, joten siemaisin vatsan pohjalle hieman proteiinijuomaa virtaa antamaan. (esim. täällä Juha Hulmi, liikuntafysiologian tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa kirjoittaa kattavasti aamuaerobisesta) 45min spinnu-tunti sujui sukkelaan ja olipa todella kiva polkea. En ole käynyt aikoihin polkemassa ja nyt vain mietin, että miksi ihmeessä? Spinning on loistava tapa harrastaa aerobista liikuntaa ja se tosiaankin kohottaa sykettä!

Jospa kevään spinnuilujen jälkeen minusta ja pyörästäni tulisi jo ensi kesänä ystäviä? Aika kallis kaveri on nimittäin seisottaa vain tuolla varastossa...


iive

4 kommenttia:

 1. Oih, spinningtunteja kaipaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä kivaa. Nyt on pidettävä kalenterissa vähintään yksi spinnutunti viikossa!

   Poista
 2. Oi, oletpa ollut aktiivinen! Itse en kyllä suostu uskomaan, että syömätön aamuaerobinen olisi minulle mitenkään terveellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaapäivä ja hyvät tunnit :) ja lapsiparkki. Saa tähänkin tytsyyn liikettä :D
   Joo, mä en kyllä tajua tuota syömättömyysjuttua :(

   Poista

Kiitos :)