torstai 7. maaliskuuta 2013

Hyvin erilainen viikko :)

Alkuviikko on ollut hyvin erikoinen kun salitreeni on puuttunut kokonaan. Jooga ja venyttely tuntuvat mahtavilta, uimisesta puhumattakaan!
Kävin testaamassa nyt tuon oman kylän uimahallin ja kyllähän siellä tosiaankin ui. Tiistaina uin ja vesijuoksin iltapäivällä mummojen kanssa, keskiviikko-iltana ennen yövuoroa oli uimahallin valloittaneet vesijumppaajat, sekä ipanat. Ihmeellisesti sinne neljälle radalle kuitenkin kaikki mahtuivat (eli kahdelle radalle jumppaajat ja kahdelle kaikki muut...). Sopu sijaa antaa vai mitä?

Surullinen olin kyllä siitä, että 90% aikuisista henkilöistä, jotka olivat uimassa, olivat reippaasti ylipainoisia. Se oli hyvä asia, että he olivat harrastamassa liikuntaa, mutta surullinen asia oli se kuinka paljon ylipainoisia näyttää olevan :( Mutta kuten sanottua, ehdottomasti parempi on nähdä ylipainoisia mielummin uimahallissa kuin McDonald'sin kassajonossa!

Tuohon paikkaan tykästyin kyllä valtavasti juurikin siksi, että se on niin pieni ja kompakti pakkaus. Sen kun kävelet sisään, vaihdat kamppeet ja painut altaaseen. Ja se on vielä niin lähelläkin!
Kai mustakin sitten joku uimamaisteri joskus koulitaan vaikka nyt meno muistuttaa lähinnä räpiköintiä. (On se räpiköintikin ihan tehokasta :D ) Mutta kuten Quantina teki niin kaipa munkin täytyy jossain vaiheessa mennä jollekin ihan oikealle kurssille.
Olen kyllä niin onnellinen kun kerrankin pääsin kunnon ihotautilääkärille, joka määräsi iholle toimivat hoidot. Ilman niitä minulla ei olisi mitään mahdollisuuksia uida kloorivedessä!


Tälle yövuoron jälkeiselle nukkumispäivälle varasin tosiaan itselleni sen HotYoga tunnin OMG! Saas nähdä kuinka kroppa pelittää. Onneksi tunti on kohtalaisen myöhään (19.30-20.30), joten kerkeän toipua yövuorosta ennen tuntia tai ainakin kovasti toivon niin. Tunnille meno kyllä jännittää valtavasti, en yhtään tiedä kuinka kehoni reagoi lämpimään ilmaan.

Torstain jälkeen odottavatkin ihanat vapaat, viikonloppuvapaat! Siinä on kyllä luksusta kerrakseen kun kerrankin on koko perhe vapaalla yhtäaikaa. Suunnitelmissa on jo vaikka mitä kivaa puuhaa ja vieraitakin taidetaan saada <3 Liikuntasuunnitelmat ovat viikonlopulle kylläkin aivan auki. Jokaista elämän minuuttia kun ei tarvitse aikatauluttaa, mutta aivan taatusti jotain tehdään!


iive

ps. Arvonta käynnissä :)


5 kommenttia:

 1. Meidänkin uimahallissamme tuppaa välillä olemaan ruuhkaa. On harvinaista herkkua, jos saa koko radan itselleen. Sääliksi käy välillä vapaauimareita, jotka joutuvat sukkuloimaan minun tapaisteni matelijoiden välillä. :) Mutta jospa minä vielä jonain päivänä olisin niiden sukkuloijien joukossa! Ihan vielä ei tekniikka ole niin hyvin hallussa, että tuosta vain uida sujahtaisin kilometrin tai kaksi kroolia.

  Uinti-innostus näköjään tarttuu! ;D Itse sain Bregolta kipinän lähteä uinnin tekniikkakurssille, eikä kaduta. Huippu tämä blogimaailma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mää en tarviis edes koko rataa itselle, mutta kyllä meinasi olla välillä ruuhkaa kun kuusi! ihmistä sukkuloi samalla radalla ja viereisellä radalla veti skidit uimahyppyjä :D

   Kyllä nuo innostukset tarttuu vaarallisesti. Uimisesta olen aina pitänyt, mutta nyt kevyempänä ja parempikuntoisena se on vieläkin mukavampaa. Voisi jopa todella kuvitella harjoittelevansa jotain tekniikkaakin!

   Poista
 2. Suosittelen kyllä tekniikkakurssia! Aiemmin miun rintauintikin oli sellaista pää pinnalla, niska kenossa-räpiköintiä, mutta eipä ole enää. :) Ja vapariakin opin jo pikkuisen. Pitäisikin mennä taas uimaan...

  VastaaPoista
 3. Uiminen on upeaa, niin se vaan on :-) Ja mitä paremmin tekniikka on hallussa, sitä nautinnollisempaa se on. Meillä saattaa olla samalla radalla kahdeksankin ja se on ihan normia arki-iltaisin. Ongelmia tulee vaan jos joukossa on joku joka ei ymmärrä että kaikilla on oikeus koskemattomuuteen myös uimahallissa. Yleensä nämä ymmärtämättömät ovat nopeasti vaparia uivia ja nuoria joiden on ihan pakko ohittaa vaikka tilaa ei olisikaan kun joku jo tulee vastaan. Joku kerta vielä otan jokun niistä kiinni ja kerron mielipiteeni..

  Tuosta paino asiasta, vesihän on elementtinä sellainen että se suojelee hyvin niveliä jne. Meillä ainakin todella monella uimarilla on fyysisiä ongelmia (useimmat ei näy päällepäin) ja sitä kautta kertynyttä ylipainoa, näitä on vakihallikävijänä saanut kuulla todella paljon kun olen itsekin avautunut polvi jne ongelmistani kun olen ihmisiin tutustunut. Oikeastaan uiminen on yksi niitä harvoja lajeja jotka ovat turvallisia yksin harrastatettaessa, kun ohjausta jne. ei ole kaikilla mahdollista saada. Tämänkin on yksi syy miksi hallilla on paljon ylipainoisia - me mennään sinne kun se on niin turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet juurikin oikeassa ja on huippua, että uimassa käydään ja liikuntaa harrastetaan!
   :D

   Poista

Kiitos :)