maanantai 6. toukokuuta 2013

Älä laihduta päivä

Syömishäiriöliitto SYLI ry:n jäsenyhdistykset kehottavat viettämään kansainvälistä Älä laihduta -päivää 6.5.
Tapahtuma nojaa ajatukseen siitä, että laihdutuskeskeiset kulttuurit ovat luoneet käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää ruokaan suhtautumisen kautta.
Alkujaan Iso-Britanniassa jo vuonna 1992 alkunsa saanutta Älä laihduta -päivää juhlitaan Suomessa valtakunnallisesti kolmatta kertaa.
- Älä laihduta -päivä tukee oikeutta voida hyvin koosta riippumatta. Päivä tähtää ennen kaikkea oman itsensä ja kehonsa hyväksymiseen sekä oman kokonsa arvostamiseen, SYLI:n Oulun aluepäällikkö Tanja Tiainen tiivistää päivän tavoitteen. (Terve.fi)
Hieno päivä, hieno idea.
Valitettavasti itse laihdutan tavallaan tänäänkin. Onneksi nyt osaan tehdä sitä jo terveellisemmällä tavalla niin että saan siitä itse paremman kunnon ja terveyden. Ei niin että sairastuisin siitä. Joskus oli toisin, onneksi se aika on toivottavasti kaukana poissa.

Sen haluaisin kuitenkin sanoa, että jos Sinä joka luet tätä nyt. Olet ylipainoinen, tunnet jatkuvaa syyllisyyttä syömisestä, et hallitse omaa syömistäsi vaan sinusta tuntuu että syömishimosi hallitsevat sinua. Sinä olet yhtälailla syömishäiriöinen kuin se, joka ei syö mitään tai oksentaa syömänsä. Hae apua!

Myös sinä, jonka syömistä ja liikkumista hallitsee pelkkä terveysaspekti etkä sinä ole tilanteen herra. Hae apua!

Syömishäiriöitä on niin paljon muitakin kuin anoreksia ja bulimia. Myös muita voidaan auttaa! Olisipa minuakin joku auttanut joskus silloin kauan sitten. Ehkä elämä olisi ollut helpompaa.

iive

ps. aurinko paistaa ja on lämmintä. Ostin lähikaupasta itselleni keittiöpuutarhan alle 7 euroa <3 Nyt voi odotella rauhassa kun omat taimet kasvavat.


pps. Tein juuri huippuhyvää mantelikalaa, perunoita ja salaattia!

Ohje tämän Maku.fi perusteella, mutta ilman sitruunankuoriraastetta ja tilliä. Tuo Maku.fi on muuten kätevä kun se laskee annoksen kalorit muutes valmiiksi!

4 kommenttia:

 1. Kirjoittamasi avun hakemisesta sattui todella voimakkaasti minuun- kiitos! -viveka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se tapahtui hyvällä tavalla. Syömishäiriöt ovat aivan liian vähäteltyjä ongelmia, joilla voi olla hyvinkin vakavia ja jopa henkeä uhkaavia vaikutuksia.
   Hyvää jatkoa sinulle Viveka :)

   Poista
 2. Huvittavaa että itse just tänään aloin taas "laihduttaa" :P No ei vaan, ruotuun palataan, järkevällä meiningillä :)

  VastaaPoista

Kiitos :)