torstai 16. toukokuuta 2013

Hienoja uutisia!

Viime päivät olen elänyt jännityksessä, sillä eilen oli vierailu keskus-sairaalaan endokrinologin juttusille eli mitäs sille päässä olevalle kasvaimelle nyt sitten kuuluukaan tänä vuonna?

Minullahan on aivolisäkkeessä prolaktinooma-hormonikasvain. Sairastumisestani ja sairaudesta löydät lisätietoa Prolaktinooma-välilehdeltä.

Lääkärikäyntiä edelsi mittava määrä verikokeita ja aivojen magneettikuvaus. Verikokeissa tutkittiin kaikkea mahdollista hormoneihin liittyvää mm. kilpirauhasarvot, estrogeenit, testosteroniarvot, hemoglobiinia jne. ja KAIKKI arvot olivat hyviä, ellei jopa mainioita kun vielä vuosi sitten niiden kanssa oli vähän niin ja näin...
Aivojen MRI meni tällä kertaa rutiinilla. Varjoaineen pistäjä osasi asiansa niin ei tarvinnut sitäkään stressata ja kolmas kerta putkessa ei tällä kertaa tuntunut yhtään miltään. Sielläpä makoilin ja kuuntelin koneen jurnutusta. Aivokuvissahan sitten näkyi, että kasvain on lääkityksen ansiosta surkastunut n.40% ja kasvaimesta vuotanut verihyytymäaluekin on lähtenyt "liukenemaan" :) JEE! Lääkitystä saa nyt tiputtaa vähäsen ja leikkauspelon voi laittaa vuodeksi narikkaan.

Nyt saan keskittyä hyvinvointiprojektiini täysillä ja mahdollisuudet treenirintamalla kehittymiseen ovat paremmat kun nuo estrogeenit ja testosteronitkin ovat tasapainossa.

Lääkärin jälkeen kävin uimassa noin puolitoista tuntia ja tein samalla itsekseni Uimataitotestin. Kiva oli uida ensimmäistä kertaa ikinä 50m altaassa kun aina on tottunut 25m altaissa uimaan!
Nyt vietetään siis Uimataito-viikkoa ja nimen olisi saanut uima-hallin seinälle jos olisi tuolle testille pyytänyt valvojan, mutta huvikseni tein.
Uimataidon määritelmä:
Henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Tänään onkin ihana aurinkoinen vapaapäivä. Rakkaat tomaatit päätyivät kasvihuoneeseen kasvamaan ihan omiin ruukkuihinsa taimikasvatuspoteista. Toivottavasti eivät enää palellu :( No, on mulla keinot hieman lämmitellä tuota kasvihuonetta, joten jospa ne pärjäisi.

Kaupasta bongailin uuden kahvin, joka on siis Herkku, ei jokapäiväinen juoma.
Oli hyvää vaikka siin olikin asesulfaami K:ta. Hö, miksi ei Steviaa?
No voi tätä joskus kesällä silti juoda ;)

Nyt ULOS ja illalla olis salitreenit <3

iive

6 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia uutisia! Olen tosi iloinen puolestasi. :)

    VastaaPoista
  2. Loistavia uutisia! Olen iloinen puolestasi <3

    VastaaPoista
  3. Voi miten Iive olenkaan iloinen näistä uutisista <3 IHANAA!!!

    VastaaPoista

Kiitos :)