maanantai 10. kesäkuuta 2013

Itsekasvatettua ruokaa

Siellä ne nyt kaikki kasvaa tilliä lukuunottamatta. Parveke on täytetty ja palsta myös.


Kuvasta löytyy:
Rucolaa x2
Salaattia x 3
Persiljaa
Mansikkaa: Polkaa & Parvekemansikkaa
Herneitä
Avomaankurkkua
Ruusupapua
Köynöskrassia

ja


Pönttöjen alla lymyäävät sipulinvarret kelta- ja valkosipulista.
Näistä on siis tarkoitus syödä vain varret, jotka on mun suurta herkkua. 


Kasvihuoneesta löytyy 12 tomaattia, ananaskirskikkapuu, basilikaa, persiljaa ja retiisiä. Hyllyltä löytyy vielä 3 pensastomaattia, tosin liekkö noista raasuista mitään kasvaa. Never again noita siemeniä kun ovat niin hidaskasvuisia. Hyllytomaattien seurana on vielä ruohosipulia ja salaatti.


Ananaskirsikassa on jo lyhtyjä tai ainakin mä luulen niin, sillä tämä on tämän vuoden kokeilukasvi eli uusi tuttavuus.

Palstalla on aikalailla valmista. Nyt odotellaan sadon ja rikkaruohon kasvua.


Palstalla kasvaa tänä vuonna perunaa, sipulia, porkkanaa, hernettä, salaattia (4 erilaista), kurkkua, retiisiä (jonka kirpat syö), kesäkurpitsaa, kaikki jämätomaatintaimet, tilliä, persiljaa, mansikkaa ja kukkia.


Ja leppäkerttuja, niitä riittää <3

Yhteensä erilaisia syötäviä kasviksia kasvaa 15 eri lajia, lajikkeita en tuohon laskenut mukaan. Salaattejakin kun on yhteensä 7 eri lajiketta, tomaatteja kolmea jne.

No, jospa jostain tulisi satoa ja saisi viettää maukasta kesää ;)

iive

4 kommenttia:

 1. Ihanan paljon kaikkea.. :) Itellä vaan tomaatit ja muutama yrtti parvekkeella.. Omat kasvatukset on vaan niin parhautta!

  VastaaPoista
 2. Ihanan paljon olet kaikkea saanutkin kasvamaan! Itse olen jo pari kuukautta harkinnut laittavani herneenversoja, enkä sitäkään ole saanut aikaiseksi. Tosin luulen, että nekin olisivat jääneet kastelematta. Onneksi pääsen kesälomalla vierailemaan äitin kasvihuoneessa. Siellä kuulostaa olevan paljon kaikkea. Ja ainakin salaattia, jonka itse laitoin multaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Upea valikoima kaikkea! Itsellä salaatteja, tilliä, persiliaa, ruohosipulia, herneitä sekä miniluumu tomaattia ja suippopaprikaa. Tomaatit ja paprikat on kaupan tomaateista ja paprikoista otetuista siemenistä. Esim noi suippopaprikan siemenet oli edellisvuotisia ja silti kaikki iti. Nyt ekat kukat auki molemmissa. Mulla vaan ei ole kasvihuonetta, että toivotaan lämmintä kesää! Oikein ihanaa ja satoisaa kesää teille!

  VastaaPoista
 4. Miksköhän en saa sun blogia lisättyä mun blogilistan suosikkeihin? Edes ton linkin kautta "Seuraa Blogilistalla" en saa toimimaan, ei löydä sun blogia ollenkaan. :(

  VastaaPoista

Kiitos :)